28-04-2021

NIKON LANCERER SAMMEN MED CIWEM OG WATERBEAR KONKURRENCEN ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Stockholm, Sverige, 28. april 2021: Nikon har indgået et samarbejde med CIWEM og WaterBear om at lancere konkurrencen Environmental Photographer of the Year, som nu er åben for tilmeldinger. I konkurrencens 14. år gives de årlige priser til det allerbedste inden for miljøfotografering – fra den indvirkning, mennesker har på planeten, til de handlinger, der inspirerer til en bæredygtig levevis.

Konkurrencen udgør en international platform til øget bevidsthed om de miljøproblemer, der truer vores planet. Både professionelle fotografer og amatørfotografer opfordres til at indsende deres kreative, udfordrende og tankevækkende billeder, og dermed har de en chance for at vinde en pris, en pengepræmie eller en flot præmiepakke bestående af udstyr i Nikon Z-serien*. Det er gratis at deltage, og der er otte kategorier – herunder titlen Environmental Photographer of the Year 2021.

De vindende fotografier vil blive en del af en eksklusiv udstilling på FN's klimakonference i Glasgow i november 2021 (COP26). Udstillingen Environmental Photographer of the Year 2021 kommer også til at turnere internationalt i samarbejde med Nikon Europe, CIWEM og WaterBear.

Julian Harvie, marketingchef for Nikon Northern Europe kommenterer: "I hænderne på verdens største fotografer har Nikon været tæt på begivenhedernes centrum i mange af de vigtigste historier, der er blevet fortalt i det sidste århundrede. At give fotografer og videografer mulighed for at opsøge sådanne  øjeblikke, realisere deres kreative vision og vise det, der ikke kan siges med ord, har længe været en central del af Nikons mål. Klimaforandringer og beskyttelsen af vores miljø er blandt de vigtigste beretninger i vores tid. Vi er glade for at støtte denne utrolige pris sammen med CIWEM og WaterBear og for at bekræfte fotografiets magt til at ændre verden."

Yderligere oplysninger om deltagelse i konkurrencen Environmental Photographer of the Year kan fås her: https://epoty.org/. Sidste frist for tilmelding er den 31. juli 2021, og vinderne offentliggøres på COP26 i november 2021.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Selskabets innovative optiske teknologi – fra forbruger- til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne, hvor den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver repræsenterer en ny dimension af optisk ydelse.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for den billedskabende kultur og på at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Selskabets prisvindende udstyr giver fotografer og videografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener Nikon alle typer af indholdsudviklere gennem et engageret fællesskab, uovertruffen teknisk ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.

Om WaterBear

WaterBear er det første netværk af sin art: en gratis interaktiv video- og digital platform skabt til at støtte FN's mål for bæredygtig udvikling. Det sker gennem inspirerende indhold, banebrydende teknologi, der letter handling, og gennem et globalt netværk af partnere. Det giver beskueren en enestående mulighed for at skabe direkte, øjeblikkelig handling for at støtte NGO'er rundt om i verden og forme en bedre fremtid for vores skrøbelige planet.

Gå til: https://waterbear.com eller download fra App Store eller Google Play

Om CIWEM

Den autoriserede institution CIWEM til håndtering af vand og miljø er et kongeligt privilegeret, uafhængigt fagligt organ og en registreret velgørenhedsorganisation i Storbritannien, der arbejder internationalt for at øge opmærksomheden på håndtering af vand og miljø. CIWEM repræsenterer et interessefællesskab på 30.000 fagfolk med en fælles vision for en sikker og bæredygtig verden. Yderligere oplysninger kan fås ved at gå til www.ciwem.org.

* Det specifikke udstyr, som præmiepakken indeholder, vælges af Nikon. Præmiepakken består af følgende: et Nikon Z 7II kamerahus, et NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, et NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S og et NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.