18-02-2021

NY FIRMWARE. NYT MOVIE KIT. NYE MULIGHEDER.

Stockholm, Sverige, 18. februar 2021: Nikon kan med glæde annoncere ny firmware til Z 7II og Z 6II spejlløse kameraer i fuldformat (Nikon FX-format). Nikon har også fornøjelsen at kunne annoncere det nye Z 6II Essential Movie Kit.

Firmware Ver. 1.10 vil blive frigivet den 25. februar 2021. Denne firmwareopdatering forbedrer ydeevnen af øjenregistrerings-AF på Z 7II og Z 6II og muliggør yderligere optagelsesformater og videoarbejdsprocesser ved optagelse med Z 6II. Det nye Z 6II Essential Movie Kit giver videografer alle de vigtige værktøjer, der er nødvendige for at løfte videoindhold til et nyt niveau.

Efter opdateringen af firmware 1.10 vil Z 6II- og Z 7II-kameraerne kunne registrere øjnene på mennesker, selv når motivets ansigtsstørrelse inden for billedet er lille. Forbedringer kan ses, når der optages i autopunkts-AF (personer) og bredt område-AF (L-personer). Denne firmwareopdatering tilføjer også understøttelse af 4K UHD/60p¹ til videooptagelsesindstillingerne i Z 6II og muliggør RAW-videoudgangssignal² ³ til Blackmagic Design eksterne optagere til både Z 7II og Z 6II.  Efter opdateringen kan filmfotografer optage⁵ både i Blackmagic RAW-format og i ProRes RAW-format.

Blackmagic RAW er en brugervenlig codec, der har alle fordelene ved RAW-optagelse. Med flere nye teknologier, såsom en ny avanceret de-mosaik-algoritme, leverer Blackmagic RAW billeder uden synligt tab, der er ideelle til høj opløsning, høj billedhastighed og arbejdsprocesser med højt dynamisk område.

Det nye Z 6II Essential Movie Kit vil kunne fås fra slutningen af februar. Dette filmskaberkit inkluderer Nikon Z 6II spejlløst kamera i fuldformat, hvor RAW-videoudgangssignalfunktion allerede er aktiveret. Det inkluderer også Atomos Ninja V, Nikon FTZ-fatningsadapter, et SmallRig-kamerabur med hurtig frigørelse samt vigtigt tilbehør som for eksempel batterier. Alle de vigtige værktøjer, der er nødvendige for at løfte videoindhold til det næste niveau.

Download firmware 1.10 til Z 7II (fra 25. februar) her
Download firmware 1.10 til Z 6II (fra 25. februar) her


¹ Når denne indstilling vælges, er billedområdet låst i det DX-baserede videoformat, og filmkvaliteten er låst på Normal.
² RAW-videoudgangssignalfunktionen kan aktiveres af et Nikon-værksted mod et gebyr. Find nærmeste Nikon-servicecenter her. I Nikon Z 6II-kameraer, der er købt som en del af Z 6II Essential Movie Kit, er RAW-videoudgangssignalfunktionen allerede aktiveret.
³ Med Z 7II kan RAW-video i fuld HD optages i det FX-baserede videoformat, og 4K UHD RAW-video kan optages i det DX-baserede videoformat. Når Z 6II bruges, er optagelse af enten 4K UHD eller RAW-video i fuld HD mulig med både FX- og DX-baserede videoformater.
⁴ Atomos NINJA V og nu også Blackmagic Design Video Assist 5 "12G HDR og 7" 12G HDR kan bruges til at optage Nikon RAW-video i henholdsvis ProRes RAW- og Blackmagic RAW-format. Funktionen garanteres ikke med andre optagere end dem, der er nævnt ovenfor (pr. 18. februar 2021). Desuden understøttes kompatibilitet med ISO-indstillinger og farvetemperaturkontrol, der er føjet til Apples Final Cut Pro version 10.4.9 og senere, til ProRes RAW-video, der er optaget til Ninja V ekstern optager produceret af Atomos. Dette udvider mulighederne for videoredigering ved brug af Final Cut Pro.
⁵ RAW-videoudgangssignal med en indstilling af billedstørrelse/billedhastighed på 4K UHD/60p understøttes ikke.
⁶ I en kommende opdatering vil Blackmagic Design frigive en softwareopdatering, der tilføjer Nikon Z 7II og Z 6II som modeller, der er understøttet til optagelse af Blackmagic RAW i Video Assist 12G modeller.