14-10-2020

NIKON LANCERER Z 7II OG Z 6II – NÆSTE GENERATIONS SPEJLLØSE KAMERAER I FULDFORMAT

Stockholm, Sverige, 14. oktober 2020: Nikon lancerer i dag Nikon Z 7II og Nikon Z 6II – næste generations udgaver af Nikons spejlløse topmodelkameraer Z 7 og Z 6.

Fuldformatkameraerne Z 7II og Z 6II er bygget op omkring den ultrabrede Z-fatning og det stadigt voksende udvalg af NIKKOR Z-objektiver. Begge modeller drager fordel af to EXPEED 6-billedbehandlingsenheder, hurtigere og større buffere med understøttelse af hurtig kontinuerlig optagelse samt to kortpladser beregnet til UHS-II SD-kort og XQD-kort eller CFexpress-kort. Kameraerne er også udstyret med videofunktioner¹ til optagelse i 4K/60p. De kan benyttes med det nye powerbatterigreb MB-N11 (ekstraudstyr), der understøtter lodret optagelse samt den nye trådløse fjernbetjening WR-R11b.

 

Z 7II

Z 7II er et nyt trin i udviklingen af det prisbelønnede Z 7, der leverer overlegen motivregistrering, høj opløsning og robust driftssikkerhed. Med større dynamisk rækkevidde og ydeevne over hele det brede ISO-område muliggør kameraets processorkraft og bufferkapacitet optagehastigheder på op til 10 bps. Fotografer kan nu tage op til 200 JPEG-filer i fuld opløsning eller 77 12-bit ukomprimerede RAW-billeder i én billedserie.

Z 7II-kameraets forbedrede AF-funktioner muliggør understøttelse af bredt område-AF til motiver med mennesker og dyr, følg motiv-AF, der fungerer i lighed med 3D-tracking samt forbedret AF under dårlige lysforhold. Den elektroniske søger (EVF) på 3.690.000 punkter giver en mere naturlig visning, og den høje opdateringshastighed reducerer blackout.

Kameraet er velegnet til avancerede og professionelle fotografer, der kræver enestående gengivelse af motivets detaljer. Det kunne være en portrætfotograf, der optager med høj hastighed for at indfange teksturer i hud, hår, tøj og makeup – eller en landskabsfotograf, der kræver robust letvægtsudstyr til at rejse med i barske omgivelser for at optage naturscener.

Z 6II

Z 6II bygger på succesen fra Z 6. Det er robust og brugervenligt, kan producere videoer i professionel biografkvalitet og har en kraftfuld ydeevne ved optagelse af stillbilledmotiver. Kameraets beskyttelse mod støv og vand muliggør langvarige optagelser under barske forhold, mens en ny mulighed for at ændre fokusringens bevægelse lader brugerne fokusere manuelt i den retning, de er vant til.

Med hensyn til videofunktioner kan kameraet levere et output på 4K UHD og fuld HD i både FX- og DX-baserede videoformater. Kameraets HLG-optageformat bevarer desuden flere detaljer og har større dynamisk område og kontrast,  hvilket minimerer behovet for efterbehandling². Forbedret øjenregistrerings-AF og dyreregistrerings-AF resulterer i forbedret fokus på motiver under videooptagelse.

Disse AF-funktioner understøtter også uovertruffen stillbilledfotografering og arbejder sammen med kameraets forbedrede hastighed og kraft. Z 6II understøtter en kontinuerlig optagehastighed på 14 bps³ og et øget maksimalt antal optagelser ved kontinuerlig optagelse: 200 JPEG-filer eller 124 12-bit ukomprimerede RAW-billeder i én billedserie.

Z 6II er velegnet til brugere, der gerne vil have et kompakt system, som både kan optage stillbilleder og videoer i biografkvalitet. Det er kameraet til professionel videoproduktion eller for eksempel bryllupsfotografering, hvor manøvredygtighed, fleksibilitet og kompromisløs outputkvalitet er vigtigt. 

Nikon Z-fatningssystemet

Begge kameraer udnytter Nikon Z-fatningssystemet for at sikre, at lyset rammer hele sensoren, inklusive de ekstreme hjørner. I kombination med det udvidede udvalg af NIKKOR Z-objektiver – eller de flere end 300 kompatible NIKKOR-objektiver med F-fatning via FTZ-fatningsadapteren – løfter de Nikons tradition for optisk ekspertise og innovation op på et helt nyt niveau.

Tilbehør

Powerbatterigreb MB-N11 har en udløserknap og knapper til lodret optagelse. Dette greb har også en USB-C-port, som giver mulighed for at oplade to batterier efter hinanden, mens grebet er koblet fra kameraet.

Trådløs fjernbetjening WR-R11b giver mulighed for trådløs betjening af kameraets lukkerudløsning og kan synkronisere lukkerudløsningen for flere andre kameraer, der er knyttet til kameraet. WR-R11b er kompatibel med specifikke Nikon-kameraer, og denne fjernmodtage/sendeenhed kan også bruges til at styre et antal eksterne flash – for eksempel SB-5000 Speedlight – i Advanced Wireless Lighting-opstillinger. WR-R11b er også kompatibel med WR-1-fjernbetjeningen, en professionel fjernbetjening med lang rækkevidde.

Passion for detaljerne. Z 7II

• Mere kraftfuld, flere detaljer: Den brede Z-fatning i kombination med den store 45,7 MP-sensor i fuldformat og de to EXPEED-processorer betyder styrke. Få fordel af større dynamisk område og renere ydelse over hele det brede ISO-område. Optag video med opløsninger på op til 4K/60p.
• Maksimal hastighed og pålidelighed: To kortpladser giver mulighed for at bruge UHS-II SD-kort i en plads og XQD-kort eller ultrahurtige CFexpress-kort i den anden. Tilpasning til enhver arbejdsgang.
• Ultrabred, knivskarp AF: fokuser med absolut vedholdenhed. Kameraet vender tilbage til det valgte fokuspunkt, når det vågner fra standby. Lysmåling ned til -4 EV er tilgængelig ved optagelse med et objektiv med maksimumblænde på f/2 eller større.
• Optag hurtigere i længere tid – i stilhed: Optagehastigheder på op til 10 bps tillader enorm fleksibilitet, mens den større buffer giver mulighed for at optage uden afbrydelse.
• En søger, der følger med: Den elektroniske søger i HD-kvalitet med 3.690.000 punkter (EVF) har en høj opdateringshastighed, der i høj grad reducerer blackout selv ved optagelse i høj hastighed.
• Skærme, der kan tilpasses til brugeren: Tilpasningsbare informationsskærme giver mulighed for hurtigt at justere indstillinger, eller man kan vælge at deaktivere informationsvisningen helt, når man optager stillbilleder. Vipper man skærmen ud for at optage i Live View, slukker den elektroniske søger automatisk.
• Robust er langt fra nok til at beskrive det: Ujævnt terræn, barske vejrforhold eller tågemaskiner under optagelsen – det fuldt forseglede Z 7II vakler ikke.
• SnapBridge: Med Nikons SnapBridge-app, der hele tiden bliver videreudviklet, kan man nu selv opdatere sit kameras firmware via sin smartenhed.

Tag billeder uden begrænsninger. Z 6II

• Optag under alle lysforhold: Den brede Z-fatning og den store 24,5 MP fuldformatsensor giver mulighed for rene, detaljerede billeder i det ultrabrede ISO-område. AF i svag belysning fungerer nu ned til -6 EV med et objektiv med en maksimumblænde på f/2 (eller større).
• Så meget hurtigere: Optag stillbilleder i fuld opløsning ved en hastighed på op til 14 bps med fuld AF/AE. Tag op til 200 JPEG-filer eller 124 12-bit ukomprimerede RAW-billeder i én billedserie.
• To EXPEED-processorer: To processorer fordobler den kraft, fotografen har til rådighed til alt fra AF til bufferkapacitet. Ydeevnen er glat som silke, hvad enten man optager video eller tager stillbilleder.
• To kortpladser: Tilpasning til enhver arbejdsgang. Man kan bruge UHS-II SD-kort i den ene plads og XQD-kort eller de nyeste ultrahurtige CFexpress-kort i den anden.
• Et multimediekraftværk: Få skarpere, renere videooptagelser med et bredere dynamisk område. Øjenregistrerings-AF og dyreregistrerings-AF kan bruges under optagelse – og man kan udlæse optagelser, helt som man har brug for.
• Robust bygget: Med en superstærk, letvægts magnesiumlegeringsramme er dette kamera nemt at bære og robust nok til at klare ethvert sted. Det er fuldt forseglet mod støv, snavs og fugt.
• NIKKOR Z: Nyd den filmiske dybdeskarphed, man kan opnå med det brede udvalg af hurtigt fokuserende, kompakte NIKKOR Z-objektiver.
• Z-systemets alsidighed: Man kan bruge eksterne Speedlight-flash, selv ved optagelse med høje billedhastigheder på op til 14 bps. FTZ-fatningsadapter giver kompatibilitet med over 300 NIKKOR-objektiver med F-fatning.
• SnapBridge: Med Nikons SnapBridge-app, der hele tiden bliver videreudviklet, kan man nu selv opdatere sit kameras firmware via sin smartenhed.


¹ Bemærk: Til rådighed på Z 6II via firmwareopdatering, der forventes at blive udgivet i februar 2021.
² Der skal bruges en ekstern videooptager for at tage flotte HLG-optagelser med Nikon Z 6II.
³ 14 bps med enkeltpunkts-AF, 12 bps i andre indstillinger af AF-metode.