21-07-2020

RYK OP TIL SPEJLLØSE KAMERAER I FULDFORMAT MED DET NYE NIKON Z 5 OG NIKKOR Z 24-50MM F/4-6.3

London, Storbritannien, 21. juli 2020: I dag lancerer Nikon et nyt spejlløst kamera i fuldformat som indgang til nye brugere af Nikon Z-familien. Nikon Z 5 er robust, let og brugervenligt og en oplagt mulighed for enhver, der ønsker at rykke op til spejlløs fotografering i fuldformat. Sammen med kameraet lanceres det kompakte NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: det korteste og letteste zoomobjektiv på markedet til spejlløse kameraer med udskiftelige objektiver i fuldformat.¹ Det er den perfekte partner til Nikon Z 5 og et oplagt tilbehør til enhver Nikon Z-fotograf, der går efter et virkelig kompakt zoomobjektiv i fuldformat.

Nikon Z 5 er positioneret under Nikon Z 7 og Z 6 og er udviklet til enhver, der vil begynde at udforske skønheden ved fotografering i fuldformat. Uanset om man optager stillbilleder eller 4K-video, vil brugerne opleve, at deres billeder når nye fascinerende niveauer af detaljer, dybde og farve. Man kan opnå rene billeder med et fantastisk dynamisk område selv ved høje ISO-værdier takket være en 24,3 MP CMOS-sensor i fuldformat, der drager fuld fordel af den ultrabrede Z-fatnings lyssamlende kapacitet. Nikons 273-punkts hybrid-AF-system leverer skarp fokus i hele billedfeltet, og kameraet er udstyret med den samme elektroniske søger som de berømte Z 6 og Z 7, hvilket er garant for et ultraskarpt søgerbillede. To kortpladser giver fleksibel lagring, og håndteringen er ubesværet takket være de anerkendte ergonomiske funktioner og det dybe håndgreb på Nikon Z. Kameraet kan også strømforsynes via USB² – perfekt, hvis man optager en lang time-lapse-sekvens fra stuevinduet!

Nikon Z 5 er kompatibel med alle Nikons lysstærke og kompakte NIKKOR Z-objektiver i fuldformat – lige fra vidvinkelobjektiver med fast brændvidde til telezoomobjektiver. Og det superkompakte NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 medfølger i dette kamera- og objektivkit. Det lille, skarpe og alsidige nye standardzoomobjektiv dækker nogle af de mest ikoniske brændvidder og leverer en fremragende ydelse til stillbilleder og video. Nikon Z 5 er også fuldt kompatibelt med FTZ-fatningsadapteren, der giver mulighed for at benytte NIKKOR-objektiver med F-fatning uden tab af billedkvalitet.

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager hos Nikon UK, siger: "Nikon Z 5 og NIKKOR Z 24-50 mm-objektivet giver brugerne en fantastisk mulighed for at opdage fordelene ved fotografering i fuldformat med Nikon Z. Fra rigere farver til større dybdeskarphed får man en enestående Nikon Z-billedkvalitet i et ultra handy kit. Det er den perfekte måde at udforske sin kreativitet på og optage lige netop de fuldformatbilleder, man altid har drømt om."

 

Nikon vil fortsætte med at udvide udvalget af NIKKOR Z-objektiver med en række højtydende objektiver, der vil kunne stimulere fotografernes kreative potentiale. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S er planlagt til at blive lanceret senere på året. Der er også en ny oversigt over NIKKOR Z-objektivers roadmap.

Udvid din kreative legeplads. Nikon Z 5.

Fantastisk Nikon Z-billedkvalitet: Ultrabred Nikon Z-fatning, kraftig EXPEED 6-processor samt en 24,3 MP CMOS-sensor i fuldformat med et ISO-område på 100-51.200.
Lille kit, stort udtryk: Det superkompakte NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 medfølger i dette kit bestående af Z 5-kamera plus objektiv.
273-punkts hybrid AF: Giver en blød, hurtig og præcis fokusering i hele billedfeltet. Øjenregistrerings-AF låser fast på øjnene, så man kan tage perfekte portrætter af mennesker. Dyreregistrerings-AF gør det samme ved katte og hunde.
5-vejs vibrationsreduktion: Stillbilleder forbliver skarpe, og videoer bliver stabile.
Ultraskarp elektronisk søger med 3.690.000 punkter: Højopløsnings-EVF får det hele med på billedet. De vigtigste indstillinger som eksponering, ISO og hvidbalance vises i realtid.
Nikon Z-ergonomi: Det dybe håndgreb føles sikkert, og de vigtigste betjeningsgreb er perfekt placeret.
Kraftfuldt og alligevel let: Kamerahuset i magnesiumlegering er forseglet, så der ikke trænger støv og fugt ind.
To kortpladser, strømforsyning via USB: Accepterer hurtige UHS-II SD-kort. Kameraet kan oplades (slukket kamera) eller strømforsynes via USB².
Vipbar berøringsskærm: Tryk for at fokusere og tage billeder, og dobbelttryk for at se en 100 % visning af billedet.
Lækre 4K-videoer: NIKKOR Z-objektiver i fuldformat giver en smuk dybdeskarphed. Optag spektakulære time-lapse-videoer i kameraet, og tag samtidig fotos under optagelsen.
Indbygget Wi-Fi® og Bluetooth®. Med Nikons SnapBridge-app er det let at overføre fotos og videoer, og man kan bruge sin smartphone som ekstern skærm og fjernbetjening.

Vær modig. Vær fri. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Super handy zoom i fuldformat: Dækker det alsidige område fra 24 mm vidvinkel til 50 mm standardbrændvidde og giver mulighed for brug af 52 mm filtre.
Sammentrækkeligt design: Man trækker ganske enkelt objektivet ud eller ind ved at dreje på zoomringen.
Nikon Z-billedkvalitet: Billederne bliver smukt skarpe og får en jævn belysning over hele billedfeltet.
Dybe farver: ED-glas og asfæriske linseelementer minimerer forvrængning i hele zoomområdet.
Konstant tætteste fokusafstand: Kun 0,35 m i hele zoomområdet.
Fantastisk til video: Fokuseringen er støjsvag, og de små ryk under fokusering minimeres, så man opnår resultater med et professionelt look.
Indstillingsring, der kan tilpasses af brugeren: Kan bruges til blændestyring, eksponeringskompensation eller ISO-indstilling.

¹ Med den mindste længde og vægt af alle standard-zoomobjektiver til spejlløse kameraer med udskiftelige objektiver i fuldformat pr. 21. juli 2020.
² Type-C til type-C USB-kabel kræves.