03-02-2020

NIKON-AMBASSADØR GEORGE KARBUS DOKUMENTERER DE STØRSTE DYR I OCEANERNE

Amsterdam, Holland, 3. februar 2020 – Den prisvindende naturfotograf og Nikon-ambassadør George Karbus har udgivet en fantastisk billedserier fra oceanerne, som er inspireret af rejser gennem mere end 15 år rundt om i verden, hvor han har taget billeder af den smukke verden i havene og deres fascinerende plante- og dyreliv.

Billederne tager os med under overfladen i Jordens kæmpe oceaner for at opfordre folk til at komme i kontakt med et naturligt miljø, som ofte er skjult for os. Udstyret med et D850, D5, Z 7 og NIKKOR-objektiver håber George, at hans billeder vil give et indblik i, hvordan livet er for dyrene i havene, og vise, at for at beskytte og bevare vores verden må vi gå tilbage til naturen og værdsætte den.

George tilbragte sin ungdom med at snorkle og fridykke, og hans rejse med fotografering begyndte, da han flytte til Lahinch, en lille by på vestkysten af Irland. Efter ugers udforskning af det atlantiske farvand fandt han frem til en enlig delfin, egentlig et øresvin. George begyndte at fotografere delfinen, lagde mærke til dens bevægelser og lærte sig at svømme ved siden af sådanne havpattedyr med forsigtighed og respekt; således fik han forståelse for dem og lærte, hvordan han bedst kunne dokumentere dem.

Et helt specielt øjeblik med en vild delfin i Atlanterhavet

En helt klassisk gemmeleg

George fortæller: “Vi fjerner hele tiden fødekilder fra dyrene i havene, og det får alvorlige konsekvenser for de naturlige økosystemer, samtidig med at effekten af klimaforandringerne på naturverdenen og dens arter nu er umulig at ignorere. Takket være internettet og de sociale medier har vi mere adgang til information og viden om vores planet, og hvordan vi kan hjælpe med at genoprette den. Jeg tror, at for at redde vores verden må vi elske den – det vil jeg gerne inspirere folk til med min fotografering.”

Siden George først begyndte at udforske livet under havets overflade, har han mødt mange former for maritimt dyreliv som spækhuggere i Norskehavet og delfiner i Stillehavet – som alle stiller forskellige fotografiske udfordringer. George fortæller, “Der er mange udfordringer. Jeg arbejder hovedsageligt med store og hurtige pattedyr, så en af de største udfordringer er at være klar til flytte sig hurtigt. Jeg er nødt til med det samme at kunne reagere på enhver situation og med det samme finde den rette placering, så jeg får en god vinkel og billedkomposition – samtidig med at jeg er forsigtigt, når jeg nærmer mig disse dyr, for at undgå at forstyrre dem.”

Spækhuggere i gang med en kæmpe sildestime i Atlanterhavet ved Norge

Spækhuggere svømmer gennem en stor sildestime nedefra

For at dokumentere disse vilde dyr bruger George et D850, kendt for sin hastighed og opløsning, D5 for sin ultimative præcision og det prisvindende Z 7. George er også glad for sit AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED-objektiv til undervandsfotografering med AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR, AF FISHEYE NIKKOR 16mm f/2.8D og AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR-objektiver.

George tilføjer: “Mit Nikon D850 sammen med et AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED-objektiv er alletiders kombination til de fleste undervandsbilleder. Jeg har brug for D850’ets autofokus og høje opløsning, og dets hastighed og evne til at tage billeder ved lav belysning gør det til et fantastisk alsidigt kamera. Jeg har også nydt at optage billeder med Nikons spejløse Z 7-kamera – med tavs indstilling, der er virkelig praktisk, når man tager billeder så tæt på dyrene.”

Pukkelhvaler oppe og trække vejret i Polarhavet ved Norge

En stor flok larmende hawaiianske langnæbbede delfiner laver en undervandskoncert

Nikons europæiske specialprojektprogram

Nikons europæiske specialprojektprogram giver Nikon-ambassadører – der består af talentfulde og indflydelsesrige fotografer fra hele Europa – mulighed for at realisere deres drømmeprojekter. Programmet er en del af Nikons mission om at støtte inspirerende fotografer og give dem en platform, hvor de kan kaste sig over projekter, de virkelig brænder for, og samtidig skabe et fællesskab af visuelle kunstnere, der prøver at gøre tingene på en anderledes måde.

Få mere at vide om Georges projekt på hans specialprojektside

Udstyret

George brugte følgende udstyr under sit projekt:

● Kamera:
   ⚬ Z 7 
   ⚬ D850  
   ⚬ D5

● Objektiver: 
   ⚬ AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED
   ⚬ AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR
   ⚬ AF FISHEYE NIKKOR 16mm f/2.8D 
   ⚬ AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR