07-01-2020

FOTOGRAFER KAN NU OVERGÅ SIG SELV MED DET NYE NIKON D780

Stockholm, Sverige, 7. januar 2020: I dag lancerer Nikon et højt ydende DSLR-kamera, der byder kreative fotografer på alt, hvad de kan ønske sig af et fuldformatkamera – og mere til. D780 er den pålidelige partner for dristige kreatører overalt og præsterer lige brillant, hvad enten det gælder stillbilleder eller videoer.

Det robuste D780-kamera har både et hurtigt, dedikeret hybrid AF-system til Live View-optagelse og et hurtigt og kraftigt fasedetekteret AF-system med 51 punkter til optagelser via søgeren. Under optagelse i Live View kan fotografer og videokunstnere drage fordel af det samme AF-system, som også findes i det anerkendte spejlløse Nikon Z 6-kamera. Brugerne er i stand til at fastholde ansigtsudtryk med Øjengenkendelses-AF og udnytte AF i svag belysning, der muliggør sikker motivregistrering helt ned til -6 EV. Fotografer, der optager via søgeren, drager fordel af den super-avancerede tracking-ydelse samt hurtige skift mellem avancerede AF-indstillinger.

Muligheden for at optage billedserier ved høj hastighed øger kameraets alsidighed: op til 7 bps ved optagelser via søgeren og 12 bps ved Lydløs fotografering under Live View-optagelse. Af andre bemærkelsesværdige funktioner kan nævnes den uovertrufne maksimale lukkertid på 1/8.000 sek., som fotografer tilmed kan synkronisere med Nikon Speedlights. Eller de kan "strække tiden" helt op til 900 sek., hvilket er perfekt til at optage dramatiske lysspor og aftenlandskaber.

Videoskabere vil elske kvaliteten af de optagelser, som de kan opnå med D780. Kameraet bruger sin 6K-billedsensoropløsning til at lave 4K/UHD-optagelser i ultrahøj opløsning ved 30p/25p/24p uden beskæringsfaktor. Videokunstnere kan også bruge en ekstern videooptager til at optage flotte HLG HDR-optagelser, som kan vises direkte på et kompatibelt tv eller skærm.

Nikon D780 | 1/1250 sek. | f/5,6 15 mm | ISO 4.000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3200 sek. | f/2,0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager, Nikon NNE, siger: “Mange fotografer elsker DSLR, og de har ventet på en model som D780. Hvis man er vild med DSLR-kameraer og ønsker at optage både videoer og stillbilleder, er dette den perfekte løsning. Vil man hellere udforske spejlløse kameraer, kan vi også tilbyde Z-systemet! Uanset hvilket system, der begejstrer billedskaberne, så er vi glade for at kunne tilbyde den alsidighed, der gør det muligt for dem at være kreative uden grænser."

 

Oversigt over de vigtigste funktioner

SØGER AF. Det fasedetekterede AF-system med 51 punkter er følsomt ned til -3 EV. Man opnår fremragende tracking-funktioner og hurtige skift mellem avancerede AF-indstillinger.
AF I LIVE VIEW. Hybrid AF-systemet med 273 punkter er følsomt ned til -4 EV eller ned til -6 EV med AF i svag belysning.¹ Øjengenkendelses-AF er tilgængelig under optagelse af stillbilleder.
OPTAGELSE AF BILLEDSERIER MED OP TIL 12 BPS. Optag med op til 7 bps med AF/AE eller op til 12 bps med indstillingen Lydløs Live View-fotografering. Brugeren får billeder i fuld opløsning, selv når man optager i RAW.
OPTISK SØGER OG VIPPE-BERØRINGSSKÆRM. Den 0,70x optiske søger giver et bredt synsfelt og 100 % dækning. LCD-vippeskærm med 2.359.000 punkter giver mulighed for at betjene lukkerfunktionen og AF-funktioner via berøringsstyring.
UOVERTRUFFEN BILLEDKVALITET. Objektiver med F-fatning. 24,5 MP CMOS-sensor i fuldformat. EXPEED 6-billedprocessor. Den samme RGB-sensor med 180.000 pixels og det samme avancerede system til motivgenkendelse som i D850.
ULTRA-BREDT ISO-OMRÅDE. D780 kan præstere et endnu bredere ISO-område end det anerkendte D850-kamera. Arbejd med ISO 100–51.200, der kan udvides op til 204.800 og ned til ISO 50.
DSLR-VIDEOER I FULDFORMAT. Foretag 4K/UHD-optagelser i ultrahøj opløsning ved 30p/25p/24p uden beskæringsfaktor. Optag i N-Log, eller foretag flotte Hybrid Log Gamma (HLG)-optagelser.
KREATIV FRIHED. Time-lapse-videoer i kameraet. 2 MP-stillbilleder ved fantastiske 120 bps. Menu til digitalisering af negativfilm i kameraet. Og meget mere.
HURTIG BILLEDOVERFØRSEL. Med kameraets high-speed dataoverførselsfunktioner og trådløse tilslutning er det nemt at publicere sine billeder. Og med SnapBridge kan brugerne dele JPEG- og RAW-filer med enhver smart enhed.

¹ Under optagelse med et objektiv med en maksimumblænde på f/2 eller større.