10-10-2019

EN SPEJLLØS MESTER I SVAGT LYS: HER ER NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Holland, 10. oktober 2019: I dag introducerer Nikon et ikonisk objektiv til sine spejlløse kameraer: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Dette objektiv har den samme klassiske aura som det legendariske Noct-objektiv med Nikon F-fatning og et revolutionerende optisk design. Dets ultrabrede blænde og enestående skarphed giver fantastiske nye muligheder i svag belysning.

Det eminent konstruerede NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct er et manuelt fokuserbart objektiv, der sætter helt nye standarder. Den brede Z-fatning og den store f/0,95 blænde åbner for en verden af nye muligheder under dårlige lysforhold. Du opnår en utrolig dybde og skarphed i dine værker, der fremstår i biograflignende kvalitet – og det gælder lige fra portrætter til aftenbilleder til video.

To antireflekterende belægninger – ARNEO-belægning og nanokrystalbelægning – bekæmper sammen ghosting og flare, mens korrektionen af aberration er forbedret markant takket være det præcise, slebne asfæriske linseelement med stor diameter og dets højrefraktive brydningsindeks. En robust fluorbelægning afviser støv, snavs og fugt uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Et OLED-panel med informationer betyder, at du hurtigt at se blænde, fokusafstand og dybdeskarphed direkte på objektivet, og en intuitiv indstillingsring gør det muligt at styre funktioner som f.eks. blænde og eksponeringskompensation jævnt og lydløst. Den udvidede Fn-knap kan tildeles op til 17 funktioner – fra AE-lås til lysmåling og bracketing – og svarer til knappen Fn på kamerahuset. Objektivets navn og detaljer er indgraveret – det giver et raffineret udtryk og varig læsbarhed.

Portrætfotografer vil få motiver, der står skarpt – selv når de bruger den bredeste blænde på f/0,95 – og opleve en enestående æstetisk kontrol under alle lysforhold. En udsøgt bokeh sikrer jævne overgange helt ud i billedkanten.

Det har aldrig været mere tilfredsstillende at indfange nattens stemning. Et optisk design med 17 elementer i 10 grupper sikrer, at punktformede lyskilder gengivers smukt og detaljeret – selv når du optager med helt åben blænde. Resultaterne er forbløffende – lige fra aftenlandskaber til astrofotografering.

Og filmskabere kan glæde sig over, at NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct har en stor maksimumblænde, der giver afgørende kontrol over dybdeskarpheden og mulighed for at skabe effektfulde optagelser med masser af følelser, karakter og atmosfære.

Vi præsenterer her et objektiv, der med sin brændvidde på 58 mm trækker tråde til det berømte Noct-objektiv med F-fatning. Dirk Jasper, der er Manager Product Marketing hos Nikon Europe BV, fortæller: "NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct er ikke kun et højdepunkt inden for optisk teknik. Det afspejler også princippet bag Nikons Z-fatning – ideen om at skabe de fineste optiske kvalitetsobjektiver i dette format. Det er en objektiv, der hylder fortiden og samtidig repræsenterer et enormt skridt fremad for fotografering i svagt lys. Det er fantastisk at se Z-fatningssystemets løfte blive opfyldt så overbevisende."

Oversigt over de vigtigste funktioner

ARNEO-belægning + nanokrystalbelægning: To antireflekterende belægninger bekæmper ghosting og flare. Nikons ARNEO-belægning modvirker utilsigtet vertikalt lys. Nanokrystalbelægningen modvirker utilsigtet diagonalt lys.
Slebet asfærisk linseelement: Et meget præcist asfærisk linseelement med stor diameter og højrefraktivt brydningsindeks forbedrer markant korrektionen af aberration.
Fluorbelægning: Nikons robuste linsebelægning afviser støv, snavs og fugt uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.
Fokusring med høj præcision: Juster fokus med ekstrem nøjagtighed og et naturligt drejningsmoment. Ideelt til både stillbilleder og videooptagelse.
Indgraveret tekst: Objektivets navn og detaljer er indgraveret – det giver et raffineret udtryk og varig læsbarhed.
OLED-panel med informationer på objektivet: Tjek hurtigt blændeåbning, fokusafstand og dybdeskarphed direkte på objektivet.
Intuitiv indstillingsring: Tildel og styr funktioner såsom blænde og eksponering.
Udvidet Fn-knap: Du kan tildele funktioner, der svarer til Fn-knapperne på kamerahuset.