10-09-2019

NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE KIT: SPEJLLØS VIDEOOPTAGELSE STARTER HER

København, Danmark, 10. september 2019: Nikon introducerer i dag sit første spejlløse videooptagelseskit til både professionelle videoskabere og indholdsudviklere – Nikon Z 6 Essential Movie Kit designet med fokus på frihed. Det tilbyder brugeren de helt grundlæggende og essentielle funktioner, så man hurtigt kan komme i gang med at optage, og kittet indeholder alle de vigtige værktøjer, der er nødvendige for at optage video i høj kvalitet. Videograferne kan frit tilføje og tilpasse flere komponenter, der passer til deres personlige præferencer, og dermed undgå udgifter til ekstra udstyr.

Kittet indeholder det spejlløse Nikon Z 6-kamera og FTZ-fatningsadapteren, som gør det nemt at benytte en bred vifte af NIKKOR-objektiver med F-fatning. Med dette kit kan man optage 4K-video i ultrahøj kvalitet og i fuldformat med høje overførselshastigheder. 5-vejs optisk vibrationsreduktion (VR), der er indbygget i kameraet, giver sammen med elektronisk VR utroligt stabile optagelser, og Atomos Open Protocol understøttes, så man nemt kan benytte den medfølgende Atomos Ninja V. En firmwareopdatering, der udgives senere i år, vil understøtte Apples ProRes RAW-optagelse fra kameraets RAW-output, når man anvender Atomos Ninja V. Det giver maksimal fleksibilitet ved gradering. SmallRig-kameraburet har en hurtig frigørelsesmekanisme og et topmonteret håndgreb, så man lettere kan følge og optage motiver i bevægelse.

Med lanceringen af dette ultimative og essentielle kit til den uafhængige filmskaber tilbyder Nikon en prisoverkommelig og kompakt løsning med stor effekt. Kittet er fra starten designet med fokus på fleksibilitet, så det kan skræddersys med ekstra udstyr, der passer til enhver optagestil.

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager hos Nikon UK, opsummerer: "Med Nikon Z 6 Essential Video Kit leverer Nikon en længe ventet løsning til alle, der skaber avanceret og professionelt indhold i form af levende billeder, og som gerne vil drage fordel af Nikon Z 6's avancerede videofunktioner. Kittet har fokus på videografernes kernebehov uden noget unødvendigt tilbehør og er derfor det ideelle startkit til alle, der vil skabe personlige videoer med Nikon-udstyr – og det understøtter de RAW-optagelsesfunktioner, som snart bliver udgivet, hvad der gør det til en fremtidssikret investering."

HER ER INDHOLDET

Nikon Z 6-kamerahus: 24,5 MP, 100-51200 ISO, 4K-video med fuld pixeludlæsning nedsamplet fra 6K, op til 120 bps i FHD, 10-bit N-Log og tidskodeoutput, 8-bit intern optagelse med op til 144 Mbps, slowmotion- og time-lapse-funktioner i kameraet.

Nikons FTZ-fatningsadapter: muliggør brug af NIKKOR-objektiver med F-fatning uden tab af billedkvalitet, herunder en bred vifte af filmobjektiver.

Atomos Ninja V: fleksible muligheder for monitorering og optagelse i redigeringsklare ProRes- og DNxHR-formater.

SmallRig-kamerabur med hurtig frigørelsesmekanisme: den indbyggede Manfrotto-kompatible hurtige frigørelsesmekanisme giver dig mulighed for at skifte mellem trebens- eller etbensstativer på få sekunder. 

Nikons EN-EL15b-batterier: to genopladelige li-ion-batterier, så du altid er klar til at optage den næste scene.

Snoet HDMI-kabel: understøtter højhastigheds-HDMI 2.0 til 4K p60 ProRes- og RAW-optagelser med høj billedhastighed.

5200 mAh-batterier: to batterier og en hurtigoplader holder din Atomos i gang – selv til de længste optagelser.

SmallRig-håndtag til kamerabur: topmonteret håndgreb, der gør det nemt at følge et motiv.

SmallRig Magic Arm: monter din Atomos Ninja V på kameraburet med Magic Arm-klemmen.

Flere oplysninger om den firmwareopdatering, der giver understøttelse af Apples ProRes RAW, findes i pressemeddelelsen fra 27. august 2019: ‘Nikon frigiver en dedikeret 3D-LUT til N-Log og annoncerer understøttelse af RAW-video-output til Nikon Z 7 og Z 6’. Pressemeddelelsen kan findes i pressesektionen på dit lokale Nikon-websted.

Nikon Z 6 Essential Movie Kit kan forudbestilles nu og vil blive leveret fra den 16. september til en vejledende udsalgspris på 22.690 kr.