30-09-2019

NIKON ER DEN STOLTE SPONSOR FOR MARILYN STAFFORD FOTOREPORTAGE AWARD

Amsterdam, Holland, 30. september 2019: Vi er stolte over, at vi i dag kan annoncere, at Nikon er den europæiske sponsor for Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019. Denne globale konkurrence, som afholdes af FotoDocument, er udformet som en hyldest til talentfulde kvindelige fotografer og sætter fokus på den positive magt, som fotojournalistik og dokumentarfotografer kan udøve ved at skabe opmærksomhed om vigtige, men underrapporterede, sociale, miljømæssige, økonomiske og kulturelle problemstillinger.

Den anerkendte amerikanske fotograf Marilyn Stafford, der er bosiddende i Storbritannien, oprettede prisen i 2017 for at hjælpe kvinder inden for dette felt med at få den anerkendelse, de fortjener. Marilyns eget arbejde, der dokumenterede de algeriske flygtninge i Tunesien, blev en berømt forside på The Observer i 1958 og gjorde dermed verden opmærksom på flygtningenes nød.

Den nu årlige prisuddeling giver £ 2.000 til en professionel kvindelig fotograf, så hun kan fuldføre et fotodokumentarisk essay. Samtidig får kvindelige fotografer en platform, hvor de kan fremvise deres værker inden for fotojournalistik, der traditionelt er et mandsdomineret område. Denne sponsorering understreger Nikons fortsatte engagement i at pleje kvindeligt talent inden for fotobranchen.

Den banebrydende fotograf Marilyn Stafford, der har indstiftet prisen, udtaler: "Jeg er meget glad for at samarbejde med Nikon i forbindelse med dette års prisuddeling. Jeg er selv Nikon-bruger, og deres udstyr har været en god og pålidelig ledsager gennem hele min karriere og givet mig og utallige andre fotografer mulighed for at udføre vores vigtige arbejde. Nikons støtte er en afgørende brik, når vi forsøger at løfte nogle af de mest presserende globale problemer frem i lyset og vise, hvordan kvinder hjælper med at tackle disse problemer med den styrke, der ligger i deres billeder."

Rebecca Newton, PR Manager hos Nikon UK, fortæller: "Vi er begejstrede for at være sponser for Marilyn Stafford FotoReportage Award, som sætter fokus på det fantastiske arbejde, der udføres af kvindelige fotografer på tværs af Europa og i resten af verden. At give fotograferne det udstyr, de skal bruge for at fortælle deres historier, er selve kernen i vores arbejde. Det er en ære at støtte dem, der følger i fodsporene på Marilyn Stafford og prøver at skabe reel forandring i verden ved hjælp af inspirerende billeder."

Der er nu åbent for ansøgninger fra kvindelige fotografer på ethvert trin i deres karriere og af enhver nationalitet, forudsat at de har afsluttet mindst ét dokumentarisk fotoessay, der viser positive løsninger på verdens største problemer på lokalt eller globalt niveau.

De indsendte værker vil blive gennemgået af et panel af brancheeksperter, herunder Marilyn Stafford og Rebecca Newton fra Nikon. Vinderen annonceres i december og modtager et legat til sit projekt. Desuden får vinderen mulighed for at fremvise det færdige arbejde på Nikon School i det centrale London for et indbudt publikum.

Om prisen

Deltagere skal udfylde et ansøgningsskema og levere et eksisterende dokumentararbejde om et selvvalgt emne, der består af mindst 15 fotografier, som viser, at de kan formidle en sammenhængende og konsekvent visuel fortælling og producere fremragende billeder. Der bliver lukket for bidrag til konkurrencen den 15. november 2019. Deltagere skal være over 18 år og kan være af enhver nationalitet. Besøg Marilyn Staffords eller FotoDocuments websted for at få flere oplysninger: https://www.marilynstaffordphotography.com/fotoaward
https://fotodocument.org/fotoaward/

Om Marilyn Stafford

Marilyn Stafford blev født i Cleveland, Ohio, i USA. Hendes karriere som fotograf startede ved et tilfælde i New York i 1948, da venner bad hende om at fotografere Albert Einstein. Marilyn har dækket en lang række emner i sit fortsatte arbejde som fotograf, herunder flygtninge, stammefolk, international mode og vigtige historiske figurer. Selvom hun trak sig tilbage i 1980, fortsætter hun med at bane vejen for ambitiøse kvindelige fotojournalister. Derfor oprettede hun i 2017 Marilyn Stafford FotoReportage Award med det formål at skabe en platform for talentfulde kvindelige fotografers arbejde og dermed skabe mere balance i en mandsdomineret branche. Marilyn bor i dag på Englands sydkyst.