27-08-2019

NIKON FRIGIVER EN DEDIKERET 3D-LUT TIL N-LOG OG ANNONCERER UNDERSTØTTELSE AF RAW-VIDEO-OUTPUT TIL NIKON Z 7 OG Z 6

København, Danmark, 27. august 2019: Nikon introducerer i dag en dedikeret LUT (opslagstabel) til N-Log-videografi, som er en funktion i Nikon Z 7- og Z 6-kameraer. En ny firmwareopdatering med understøttelse af RAW-video-output direkte fra kameraet vil blive frigivet senere på året til Z 7- og Z 6-kameraer. Denne firmware gør det muligt at optage i ProRes RAW-videoformatet på Ninja V 4K HDR-skærmen/-optageren fra ATOMOS, Nikons samarbejdspartner i udvikling af RAW-video-outputteknologi.

Denne firmwareudgivelse gør, at Nikon Z 7 og Z 6 vil være de første forbrugerkameraer, der understøtter RAW-video-output, hvilket i øjeblikket kun findes i professionelle filmkameraer. RAW-videofiler giver de mest detaljerede informationer, ligesom RAW-data i stillbilleder. Med understøttelsen af RAW-video-output skaber Nikon endnu større fleksibilitet i colourgrading i postproduktionen, og dermed placerer Nikons spejlløse kameraer sig i det samme univers som professionelle filmkameraer, hvilket gør dem til et prisvenligt valg til videoproduktion i fuld skala. RAW-video-outputfunktionen kræver en yderligere intern opgradering, der skal udføres af et lokalt Nikon-servicecenter, og det koster et servicegebyr.

Den dedikerede LUT til Nikons N-Log er kompatibel med Rec. 709-farverummet. Det er også en 3D LUT, hvilket gør det muligt at justere lysstyrke, farvemætning og farveglød ud over RGB-farver. En LUT er forudindstillede data for RGB-farveværdier, der bruges til at ændre udseendet af videooptagelser med colourgrading i postproduktionen. I Z 7 og Z 6 er N-Log HDMI-udgangsoptagelse optimeret til 10-bit-optagelse, hvilket bringer billedsensorens fulde dynamiske område frem. Den registrerer detaljeret graderinginformation i højlys og skygger, hvilket muliggør en mere fleksibel colourgrading.

LUT'en kan downloades gratis fra Nikons Z 6- og Z 7-sider i Nikons Center for download: https://downloadcenter.nikonimglib.com/