29-05-2019

Nikon-ambassadør Pieter Ten Hoopen dokumenterer kærlighedshistorier om par og familier, der påvirkes af den globale flygtningekrise

Amsterdam, Holland, 29. maj 2019 – I et nyt fotograferingsprojekt skildrer Nikon-ambassadøren Pieter Ten Hoopen de inspirerende kærlighedshistorier fra par og familier, som er blevet påvirket af vore dages globale flygtningekrise.

På sine rejser til både Tyrkiet og Mexico dokumenterer Pieter den vedvarende kærlighed og styrke hos dem, der er blevet tvunget til at flygte fra deres hjemland. Hans mål er at hjælpe med at gøre op med stereotyper og stigmatisering i forbindelse med flygtninge ved at fortælle deres individuelle kærlighedshistorier – noget, som alle kan identificere sig med – og om, hvordan disse forhold har hjulpet dem i forsøget på at få en bedre fremtid.

Der er i dag flere flygtninge end nogensinde, og det skyldes både miljømæssige, politiske, økonomiske og kulturelle omvæltninger. I dag er 68,5 millioner mennesker i hele verden blevet tvunget væk fra deres hjem. Næsten 25,4 millioner er flygtninge, og mere end halvdelen af dem er under 18 år.¹ Ved hjælp af det spejlløse Nikon D850 Z 7-kamera og NIKKOR-objektiver ville Pieter skildre denne krise på en ny måde, der viser disse mennesker som individer i stedet for statistik.

Et andet perspektiv
Pieter er berømt for sin prisbelønnede fotojournalistik og evne til at fortælle historier, og han kaster sig altid ud i personlige projekter, som han brænder for. Han vil primært fokusere på den humanitære krise og krig.

Han udtaler: "I nutidens artikler om flygtninge bliver personer ofte til tal og tørre fakta. Jeg ville skildre det på en anden måde. Hvad betyder det at flygte fra sit hjem og hvorfor? Hvordan kan vi sætte os ind i, hvad disse mennesker har været igennem? En af de mest grundlæggende ting, vi alle har tilfælles, er kærlighed, og derfor ville jeg skabe en historie omkring kærligheden og om, hvordan den er drivkraften i vores liv, når vi vil være positive, forhåbningsfulde og klare os gennem en svær tid."  

Jagten på tryghed
Pieters projekt begyndte med at dokumentere livet for syriske flygtninge, der kom i sikkerhed i Istanbul, samt flygtninge fra Mellemamerika i de kendte migrantkaravaner på vej til grænsen mellem USA og Mexico. Pieter fotograferer både forfulgte par fra stridende bander og forældre, der ønsker et trygt hjem til deres børn. Hans billeder skildrer den barske virkelighed, flygtninge lever i, med også den måde, hvorpå kærligheden og forholdene altid er en vigtig del af deres liv.

Pieter udtaler: "De fleste af de mennesker, jeg har fotograferet, flygter på grund af fattigdom, vold, politisk undertrykkelse eller klimaforandringer – og jeg blev overrasket over, hvor åbent de taler om kærlighed. Disse mennesker har været gennem ufattelige lidelser, og det kan være svært at forstå for os i de vestlige lande. Disse mennesker finder styrken til at nå deres mål i kærligheden og deres forhold. For dem er kærligheden en metode til at overleve, og det er måske den mest effektive."

Udstyret
På sin rejse brugte Pieter D850, hvis hastighed, høje opløsning og lysfølsomhed gør det særligt velegnet til intime still-billeder. Han brugte også det nye spejlløse Z 7-kamera til at filme. Som tilbehør til disse kameraer brugte Pieter desuden linsen AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED.

Han udtaler: "D850 er et af mine foretrukne kameraer, og det er fantastisk til at tage stillbilleder. Jeg bruger to kameraer, når jeg er ude for at fotografere, og jeg lader det ene ligge på hotellet som reserve. Jeg fik også muligheden for at afprøve Z 7, og det var en helt ny oplevelse for mig. Mit arbejde kræver, at jeg går, løber og springer en hel del, og da Z 7 ikke vejer særlig meget, var det perfekt til dette. Den digitale søger betyder, at det, man ser gennem linsen, er det, man får på billedet. Derfor er den lettere at bruge, når man er på farten."

Nikon Europe-programmet med specialprojekter

Nikon Europe-programmet med specialprojekter giver Nikon-ambassadører, som er dygtige og indflydelsesrige fotografer fra hele Europa, mulighed for at gøre deres drømmeprojekter til virkelighed. Programmet er en del af Nikons løbende mission for at støtte inspirerende fotografer og give dem en platform til at udføre projekter, som de brænder for, og samtidig skabe et fællesskab af visuelle kunstnere, der stræber efter at gøre tingene anderledes.

Få flere oplysninger om Pieters projekt på websiden om hans specialprojekt

Udstyr

Pieter brugte følgende udstyr til sit projekt:

● Kameraer:
   ⚬ D850 
   ⚬ Z 7

● Linser: 
   ⚬ AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED
   ⚬ AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G 

Om Pieter

Pieter Ten Hoopen er en erfaren og internationalt anerkendt fotograf og filmskaber, som bor i Stockholm i Sverige. Han skifter mellem redaktionelt arbejde, personlige projekter og kommercielle opgaver og har en bred vifte af tilbagevendende kunder, herunder New Yorker, New York Times Magazine, Le Monde og Plan International.

¹  https://www.unhcr.org/figures-at-a-glance.html