08-01-2019

FÅ DET HELT STORE PERSPEKTIV MED DET NYE FULDFORMAT NIKKOR Z-ZOOMOBJEKTIV MED ULTRAVIDVINKEL

København, Danmark, den 8. januar 2019: Nikon har i dag føjet NIKKOR Z 14–30mm f/4 S til den nye serie af fuldformat S-Line-objektiver, der er skabt til Nikon Z spejlløse kameraer. Dette sammentrækkelige ultravidvinkel-zoomobjektiv har en kompakt konstruktion og et fladt frontelement, der giver Nikon Z-fotografer helt nye kreative muligheder. Det er perfekt til stillbilleder og endnu bedre til video.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S er verdens første ultravidvinkelobjektiv i fuldformat med et fladt frontelement. Denne unikke designfunktion gør det muligt at bruge filtre på 82 mm uden behov for tunge filterholdere. Fotografer får mere kontrol og frihed, uanset om de optager landskaber, bylandskaber, arkitektur, interiører eller videoer.

Den kompakte konstruktion, sammentrækkelige objektivmekanisme og omfattende vejrforsegling gør objektivet ideelt til rejsebrug. Nye optiske formler til NIKKOR Z og lynhurtig kommunikation mellem objektivet og kameraet sikrer, at den forvrængning, der er udbredt ved vidvinkelfotografering, minimeres. Skarpheden er enestående. Takket være en konstant maksimal blændeåbning på f/4 kan filmfotografer nemt holde motivet i fokus – både ved højlys dag og i rum med svagt lys.

Tim Carter, Senior Product Manager hos Nikon UK, siger: "Med dette ultravidvinkel NIKKOR Z-zoomobjektiv kan Nikon Z-ejere optage kreative stillbilleder og videoer overalt. Den kompakte, sammentrækkelige og lette konstruktion gør, at objektivet passer til mindre tasker ‒ perfekt på rejsen. Og fordi det er så nemt at bruge filtre, har fotografen langt større kreativ kontrol."

Oversigt over de vigtigste funktioner

Klar til filtre: Verdens første ultravidvinkelobjektiv i fuldformat, som kan anvende filtre¹ på 82 mm, uden at man skal bakse med tunge filterholdere.
NIKKOR Z: Objektivet er designet ud fra Nikons brede Z-fatning, og derfor kan det opfange mere lys i hele billedrammen.
S-Line: En helt ny dimension inden for optisk design. Antireflekterende nanokrystalbelægning. Hurtigt og lydløst multifokuseringssystem.
Indstillingsring, der kan tilpasses af brugeren: Kan bruges til manuel fokusering (standard), blændestyring (perfekt til irisovergange under videooptagelser) eller eksponeringskompensation.
Perfekt til videoer: Lydløs blændejustering. Små ryk under fokusering er næsten elimineret lige som fokusskift ved zoom.
Kompakt og beskyttet: Takket være en sammentrækkelig objektivmekanisme fylder dette objektiv minimalt, når det ikke er i brug. Omfattende forsegling beskytter mod støv og fugt.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S vil kunne fås i butikkerne fra april måned 2019 til en vejledende udsalgspris på 11.490 kr.


¹ Blandt digitalkameraer med udskiftelige objektiver pr. 8. januar 2019