19-06-2018

Look Deeper: Nikon og fotograf Tomas Sentpetery bevæger sig ned under overfladen på Europas rejsedestinationer

Ved hjælp af NIKKOR FX- og DX-objektiver tager han nye billeder af kendte rejsehotspots over og under overfladen

Amsterdam, Holland, 19. juni 2018: I en eksklusiv fotoserie, der i dag bliver udgivet af Nikon, har fotografen Tomas Sentpetery bevæget sig om bag facaden for at præsentere et andet perspektiv af Europas populære rejsedestinationer – både over og under overfladen.

I erkendelse af, at der altid er mere at opdage på ellers kendte steder, besøgte Tomas fem europæiske turistdestinationer – London, Paris, Krakow, Napoli og Spaniens sydkyst – for at arbejde med original rejsefotografering. Udstyret med et udvalg af NIKKOR FX- og DX-objektiver og kamerahuse gik han på opdagelse i og fotograferede de ekstraordinære steder, der ligger lige under overfladen på de velkendte steder. Lige fra forladte gangtunneller i Londons undergrund til de fantastiske Wieliczka-saltminer i nærheden af Krakow, via Spaniens Barrio de Cuevas, der er det største troglodythulekompleks i Europa: Overalt viser billederne, at der stadigvæk er ukendte steder, der venter på at blive opdaget. Den samlede billedserie kan ses her.

Londons Big Ben & og den forladte undergrundsstation Aldwych.
Billede taget over jorden: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Billede taget under jorden: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

De ældgamle Borbonico-tunneller i omegnen af Napoli.
Billede taget over jorden: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Billede taget under jorden: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Europas historiske byer gør det med de forskelligartede kulturer og verdensberømte vartegn til et paradis både for rejsende og rejsefotografer. Men Tomas ville mere end det. Han havde besluttet sig for at bruge NIKKOR DX-objektiver på Nikon D7500 til fotografering af "overfladen" på Europas rejsedestinationer* og NIKKOR FX-objektiver på flagskibet Nikon D850 til at indfange det, der lå under overfladen.

Barrio de Cuevas-landskabet i Guadix, Spanien, der rummer Europas største hulekompleks
Billede taget over jorden: AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR
Billede taget under jorden: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Over jordoverfladen i Krakow og Wieliczka-saltminerne i nærheden af byen
Billede taget over jorden: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Billede taget under jorden: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Som en kommentar til projektet udtaler Tomas Sentpetery: “Rundt omkring os gemmer der sig skjulte verdener, og jeg ønskede at vise, at der er mere i de populære turistdestinationer, end vi umiddelbart er klar over. Undersøg forholdene inden rejsen, og vær ikke bange for at gå om bag facaden. Med det rigtige udstyr og eventyrlyst er det stadig muligt at tage enestående rejsefotos".
 
Tomas brugte følgende udstyr til projektet:
• Nikon D850 – Det nyeste FX-kamera med den ultimative kombination af opløsning, hastighed og lysfølsomhed. De 45 megapixels opfanger utroligt fine detaljer og giver knivskarpe billeder, der gengiver selv de fineste teksturelementer. ISO-området på 64-25600 er især velegnet til at få de klare farver frem ved lav belysning, og det er ideelt, når man skal udforske den mørke verden under jordoverfladen.
• Nikon D7500 – Nikon D7500 er et letvægtskamera, der er designet til det krævende eventyr. Kameraet er udstyret med en dynamisk sensor i 20,9 MP DX-format og en tynd vippeskærm, der giver fotografen mulighed for at fokusere og optage fra selv de mest krævende vinkler. Med en ISO, der kan udvides op til 1640000, er Nikon D7500 i stand til at udnytte det tilgængelige lys i enhver rejsesituation.

FX-udstyr:
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Dette superlysstærke og ekstremt vidvinklede objektiv leverer en billedskarphed helt ud til kanterne, som overstiger, hvad der kan opnås med objektiver med fast brændvidde. Objektivets store blændeåbning og nanokrystalbelægning reducerer virkningerne af ghosting og flare, så det uden videre kan tilpasses ethvert rejsemotiv.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Objektivet er det hyppigst anvendte professionelle objektiv i NIKKOR-sortimentet. Dette objektiv med mulighed for vidvinkel sikrer flotte resultater under dårlige lysforhold og ensartet eksponering i hele zoomområdet. Fluorbelægningen på de forreste og bageste linseelementer afviser vand, støv og snavs, så objektivet kan klare de mere krævende forhold på farten.
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Dette lette og fleksible prime-objektiv er det perfekte valg for kreative fotografer, der ønsker at overdrive perspektiver og få noget helt nyt frem. Med en ultravidvinkel på 20 mm brændvidde og en lysstærk maksimumblænde på f/1,8 sammen med den kompakte konstruktion er der tale om et objektiv, der klarer udfordringen, uanset om der optages under snævre forhold, eller der optages reportagefotos.

DX-udstyr:
• AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED – Ultravidvinkelobjektiv med 2,4x zoom og med et optisk design i høj kvalitet er med til at give billeder i en enestående opløsning og kontrast og med en minimal forvrængning. For rejsefotografen er dette objektiv ideelt til at tage billeder af landskaber og til at opnå overdrevne perspektiver eller til optagelse under trange pladsforhold.
• AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR – Det ultimative objektiv til at tage med på farten for fotografer, der er ude efter at fange den perfekte udsigt. I kraft af det lette objektivhus, den lysstærke f/2,8-4 blændeåbning og Vibration Reduction-systemet er det velegnet til enkel håndholdt optagelse.
• AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR – Et kraftigt 16,7x zoomobjektiv med supertelerækkevidde, der er perfekt til rejsefotografering. Dette alsidige objektiv med kompakt objektivhus går ikke på kompromis med billedkvaliteten og er forsynet med en praktisk zoomlås, der sikrer objektivet, når du er på farten.

­­­­Tomas sammenfatter: “Uanset om jeg skulle fotografere i et mørkt, snævert rum eller i et vidtstrakt åbent landskab med masser af kontrast, så gjorde de pågældende objektiver det nemt for mig at tage højde for de specifikke udfordringer på de enkelte steder. Dette projekt viser vigtigheden af at have det rette objektiv til den rette optagelse – og ikke være bange for at stille krav til dig selv og dit udstyr i jagten på den skjulte skønhed i ethvert sted".

Fotografer, der er blevet inspireret af serien "Look Deeper", og som gerne vil eksperimentere og udvikle deres rejsefotografering, kan drage fordel af et cashback-tilbud på det Nikon D7500 og de NIKKOR-objektiver, som Tomas benyttede.

*Londons Big Ben taget med Nikon D800 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED

Om Tomas Sentpetery

Fotografen Tomas Sentpetery er født i Slovakiet og bor i London og er en erfaren landskabs- og portrætfotograf. Hans levende fotografiske stil er kendt fra optagelser af Londons berømte vartegn omgivet af dramatiske skyformationer. Tomas har også foretaget mange rejser i Europa og går efter at afdække skjulte og uudforskede steder. Med sin nyeste billedserie håber Tomas at kunne engagere og inspirere rejsefotografer til at gå om bag facaden, når de skal i gang med deres næste eventyr.

Yderligere oplysninger om Nikons prisbelønnede produkter kan fås her: www.europe-nikon.com