23-02-2016

NIKONS HELT NYE SERIE AF PREMIUM DL-KOMPAKTKAMERAER – GENVEJEN TIL PERFEKTE BILLEDER

Aflysning af lancering og salg af DL-serien blev meddelt den 13. februar 2017.

København, den 23. februar 2016: Nu viser Nikon vejen frem på markedet for premium kompaktkameraer i form af en helt ny serie, som hjælper krævende fotografer til fremragende billeder hver gang. Velkendt NIKKOR-optik kombineret med kraftfuld Nikon-teknologi gør, at Nikons DL-premiumkompaktkameraer leverer fantastisk billedkvalitet, som man på et øjeblik kan dele med andre med Nikons nye app SmartBridge.  

Den nye serie består af tre modeller, Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 og Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Alle tre kameramodeller er udstyret med et NIKKOR-zoomobjektiv med optik af samme høje kvalitet som den, der kendes fra Nikons DSLR-objektiver, og en hurtig 1"-sensor i CX-format. Uanset hvilket af Nikons DL-kameraer man vælger, er der mulighed for at tage stillbilleder på 20,8 megapixel i JPEG eller NEF (RAW) format og for at optage 4K/UHD-videoer ved 30p/25p.

Alle modellerne i serien af premium DL-kompaktkameraer byder desuden på Nikons meget roste avancerede hybrid AF-system, som giver lynhurtig motivregistrering. En EXPEED 6A-billedbehandlingsenhed med ikke mindre end fire CPU'er er hemmeligheden bag kameraernes imponerende optagehastighed på op til 20 bps med kontinuerlig AF eller op til hele 60 bps med fokus låst på det første billede. Nikons system til optisk VR (vibrationsreduktion) via dobbeltregistrering minimerer effekten af kamerarystelser, og alle kameraerne i serien udmærker sig ved lynhurtig opstarts- og responstid. Hvert kamera er desuden udstyret med en ISO 518-tilbehørssko, som gør det muligt at montere diverse tilbehør, eksempelvis Nikons DSLR-Speedlights. Blandt det særlige Nikon DL-tilbehør kan nævnes den vipbare elektroniske søger DF-E1 (ekstraudstyr) med øjesensor og meget tydelig visning med stor kontrast. Derudover kan man glæde sig over betjeningsknapper, hjul og menuer af samme type som dem, mange i forvejen kender fra Nikons DSLR-kameraer, og objektivhuset er forsynet med den velkendte guldfarvede NIKKOR-ring.

"Det faktum, at Nikon nu træder ind på markedet for premium kompaktkameraer med tre meget veludstyrede kameramodeller, er en rigtig god nyhed for fotografer, der ikke er villige til at gå på kompromis med kvaliteten," siger Ines Bernardes, Product Manager Nikon DL hos Nikon Europe. "Med hver af disse kameramodeller flytter vi grænserne for den billedkvalitet, der kan opnås med et kompaktkamera. NIKKOR-objektiverne er kendetegnet ved fornem billedopløsning og -gengivelse, og da alle modeller i serien har en kompakt konstruktion kombineret med høj hastighed, kan man vælge kamera på samme måde, som man normalt vælger objektiv, dvs. ved ganske enkelt at vælge den ønskede brændvidde i henhold til den foretrukne fotografiske stilart eller den type situationer, man forventer at komme ud for."

Kompakt uden kompromisser: Hvert billede kan blive perfekt

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8
Det lysstærke f/1,8-2,8-NIKKOR-zoomobjektiv på 24-85 mm giver stor fleksibilitet, og Supermakro gør det muligt at tage meget detaljerige nærbilleder. Dette kamera byder også på en berøringsfølsom OLED-vippeskærm med 1.037.000 punkter og pop op-flash. Objektivhuset er forsynet med en indstillingsring, der kan tilpasses af brugeren, og en zoomring og fås i farverne sølv og sort.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8
Dette Nikon DL-kamera har et imponerende lysstærkt ultravidvinkelobjektiv på f/1,8 ved 18 mm, og det er dermed det mest lysstærke ultravidvinkelobjektiv, Nikon nogensinde har produceret. Objektivet er forsynet med Nikons roste nanokrystalbelægning, som minimerer ghost-effekter og flare. Kameraet er udstyret med en berøringsfølsom OLED-vippeskærm med 1.037.000 punkter og indbygget perspektivkontrol og fås i en klassisk sort farve.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – fremragende rækkevidde og billedkvalitet
Et meget højtydende NIKKOR-zoomobjektiv med en zoomeffekt på 21x og VR-indstillingen SPORT gør dette Nikon DL-kamera ideelt for fotografer, som ofte har brug for at tage billeder af motiver i bevægelse. Kameraet er desuden udstyret med en indbygget elektronisk OLED-søger med 2.359.000 punkter og en berøringsfølsom roterbar OLED-vippeskærm med høj opløsning. Kameraet fås i en klassisk sort farve.

SnapBridge: konstant forbindelse fra Nikon DL-kameraet til en smart-enhed
Alle modellerne i Nikons nye serie af DL-kameraer er 100 % kompatible med SnapBridge. Med SnapBridge, som er baseret på teknologien Bluetooth®* low energy, er man sikret en konstant, forbindelse mellem kameraet og en smartphone eller tablet. Det gør det muligt at overføre billeder til en smart-enhed, mens man tager dem, og dele billeder i Nikon-kvalitet med andre på et øjeblik. Man kan også bruge SnapBridge til at fjernstyre de vigtigste kamerafunktioner via sin smart-enhed, foretage tidsindstilling og opdatering af kameraet og meget mere.


Ordmærket Bluetooth® er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc., og det anvendes af Nikon Corporation på licens.

Pris og levering

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 og Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 forventes i butikkerne i juni 2016 til en vejledende udsalgspris på:
•    Nikon DL24-85 f/1.8-2.8: 5.495 kr. inkl. moms.
•    Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 inkl. elektroniske søger DF-E1: 6.695 kr. inkl. moms.
•    Nikon DL18-50 f/1.8-2.8: 6.795 kr. inkl. moms
•    Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 inkl. elektroniske søger DF-E1: 7.990 kr. inkl. moms
•    Nikon DL24-500 f/2.8-5.6: 7.495 kr. inkl. moms

SnapBridge kan downloades i april 2016.  
Pressebilleder kan hentes på: http://press.nikon.dk/
 

For yderligere information, kontakt

Mattias Hjortsberg, Product Manager, på Nikon, phone: +46 70-357 34 33 or email: mattias.hjortzberg@nikon.com

Yderligere oplysninger om Nikons prisvindende produkter fås her: www.europe-nikon.com