19-07-2022

Nikon samarbejder med CIWEM og WaterBear om at præsentere Environmental Photographer of the Year 2022

Amsterdam, Holland, 19. juli 2022: Hos Nikon er vi glade for at kunne annoncere vores partnerskab med miljø- og vandforvaltningsorganisationen CIWEM og WaterBear, der er en gratis streamingplatform dedikeret til vores planets fremtid. Sammen finder vi 2022 Environmental Photographer of the Year. Den årlige konkurrence siger nu på 15. år at sætte fokus på de mest inspirerende miljøfotografier fra hele verden og give en international platform til at øge bevidstheden om miljøproblemer, der sætter planeten i fare.


Konkurrencen er åben indtil 31. august 2022 og er gratis for alle aldre. Både professionelle fotografer og amatørfotografer fra hele verden inviteres til at indsende deres mest håbefulde, følelsesladede og fængslende miljøarbejde.

Vinderen af Environmental Photographer of the Year modtager en kontantpræmie på 5.000 £, samt et interview i CIWEM’s Environment Magazine, en profil på WaterBears websted, samt en feature på Nikon Europes websted.

Prisen for Nikon’s Young Environmental Photographer of the Year fremhæver det bedste miljøfotografi af unge fotografer på 21 år og derunder. Vinderen modtager et spejlløst Z Series-kamera og to NIKKOR Z-objektiver efter eget valg.

Dette års konkurrence byder også på fire priskategorier, hvor deltagere konkurrerer om 1.000 £ pengepræmier i følgende kategorier:

  ● “Vision of the Future”-prisen for inspirerende eller tankevækkende fortolkninger af fremtidens miljø som fortalt gennem fotografens objektiv
  ● “Recovering Nature”-prisen for billeder, der viser naturens evne til at komme sig fx via innovative naturbaserede løsninger og bevaringsinitiativer, der hjælper naturens genopretning
  ● “Keeping 1.5 Alive”-prisen for handlingsfokuseret fotografering, der fremhæver, hvor meget det haster med at bremse den globale opvarmning
  ● “Adapting for Tomorrow”-prisen for billeder, der viser, hvordan samfund og natur finder en måde at leve med virkningerne af miljøforandringerne

Stefan Maier, General Manager Marketing, Nikon Europe kommenterer: “En integreret del af vores brands formål er at give fotografer og videografer mulighed for at realisere deres kreative vision og belyse det ubeskrivelige. Nikon har været kernen i mange af de vigtigste historier fortalt i løbet af det sidste århundrede, og da klimaændringer og miljøbeskyttelse er blandt de vigtigste historier i vor tid, så er vi glade for at kunne støtte denne utrolige pris sammen med CIWEM og WaterBear”.

Terry Fuller, Chief Executive, CIWEM, kommenterer også prisen: "Det er vigtigt at fremvise den indbyrdes forbundne karakter af udvikling, fattigdomsbekæmpelse, lighed, sikkerhed og klimaindsats og den hidtil usete indsats, der er nødvendig fra alle sektorer af samfundet for at løse vor tids de afgørende udfordringer. Der er ingen stærkere måder at gøre det på, en via fotografiets universelle sprog. CIWEM forpligter sig til at sikre, at 2022 EPOTY-konkurrencen udfordrer og inspirerer dem foran og bag objektivet”. 

Sam Sutaria, VP of Strategy and Development, WaterBear: “Hos WaterBear er vi stolte af igen at samarbejde med CIWEM og Nikon Europe for yderligere at sætte fokus på miljøhistorier gennem dygtige fotografers linse. Fotografi har ændret sig betydeligt i løbet af det sidste årti, men at fortælle en god historie er stadig det vigtigste kriterium for et vinderbillede, der vil fange hjerter og sind hos publikum verden over". 

Lær mere om konkurrencen på www.epoty.org. Tilmelding lukker 31. august 2022 og vinderne bliver annonceret 24. november 2022.

Kontakt for yderligere information: epoty@newsfeedpr.co.uk

Om Nikon

Europe Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger og professionelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og optik til sport og fritid – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber. Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Yderligere oplysninger om Nikons prisbelønnede produkter kan fås her: www.europe-nikon.com.

Om CIWEM

Den autoriserede institution CIWEM til håndtering af vand og miljø er et kongeligt privilegeret uafhængigt fagligt organ og en registreret velgørenhedsorganisation i Storbritannien, der arbejder internationalt for at øge opmærksomheden på håndtering af vand og miljø. CIWEM repræsenterer et interessefællesskab på 30.000 fagfolk med en fælles vision for en sikker og bæredygtig verden. Yderligere oplysninger kan fås ved at gå til www.ciwem.org.

Om WaterBear

WaterBear er en banebrydende streamingplatform, der viser prisvindende dokumentarfilm såvel som originalt indhold – der spænder over biodiversitet, fællesskab, klimahandling og bæredygtig mode. WaterBear-medlemmer kan til enhver tid streame videoer og på enhver enhed, helt gratis, samt støtte NGO'er rundt om i verden direkte fra platformen, for at skabe en bedre fremtid for vores skrøbelige planet. Besøg for yderligere information om og tilmelding til WaterBear: www.waterbear.com.