16-05-2022

NIKON VINDER FEM RED DOT AWARDS, HERUNDER 'BEST OF THE BEST' FOR Z 9

Amsterdam, Holland, 16. maj 2022: Nikon kan med glæde meddele, at fem produkter har modtaget anerkendelsen "Red Dot Award: Product Design 2022". Det var et særligt succesrigt år for Nikon, hvor det spejlløse topkamera i fuldformat, Nikon Z 9, blev kåret som "Best of the Best" (Bedst af de bedste). Andre modtagere omfatter det smukt designede Nikon Z fc og mediumtelefoto- og mikroobjektivet NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Produkter fra 60 lande blev indsendt til designkonkurrencen i verdensklasse, som derefter blev bedømt af et panel af anerkendte designspecialister fra hele verden. Grad af innovation, funktionalitet, ergonomi og holdbarhed blev alt sammen taget i betragtning under hele overvejelsesprocessen, før vinderne blev offentliggjort.

De vindende produkter vil blive fremvist på en særudstilling senere i år på Red Dot Design Museum i Essen, Tyskland.

Nikons produkter, som vandt "Red Dot Award: Product Design 2022" er følgende:

NIKON Z 9 VANDT PRISEN "BEST OF THE BEST"

Z 9 er Nikons hidtil mest avancerede kamera. Z 9 er designet til dem, der flytter grænserne for fotografering og video, og det er velegnet til professionelle dyrelivsfotografer, sportsfotografer og fotojournalister, der kræver yderligere niveauer i EVF, AF og betjening samtidigt med robusthed. Z 9's fænomenale billedskabende kraft lader brugere optage uovertruffen video i fuldformat og time-lapse-video med 8K 24p til 60p og 4K 24p til 120p i kameraet, så brugerne kan udnytte deres fulde kreativitet.

NIKON Z FC

Det unikke, stilfulde og højtydende spejlløse kamera Nikon Z fc er udviklet til perfektion, og det kombinerer et imponerende retrodesign med banebrydende teknologi. Z fc trækker på Nikons arv og enestående innovationshistorie og er inspireret af Nikons FM2 SLR-filmkamera fra 1982. Når den autentiske stil og ydeevnen kombineres, betyder de avancerede funktioner, at både professionelle fotografer og fotoentusiaster helt sikkert kan imponere – ved at omdanne hverdagsøjeblikke til spektakulære billeder. 

MEDIUMTELEFOTO- OG MIKROOBJEKTIVET NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S er et professionelt S-line-makroobjektiv, som kan gengive forbløffende detaljer, der revolutionerer dybde og klarhed. Objektivet er optimeret til makrooptagelse af stillbilleder og video, men med en billedvinkel som et mediumtelefotoobjektiv er det også et imponerende objektiv til detaljerede portrætter: skarphed og kontrast er utrolig, og det samme er bokeh. 

SUPERTELEFOTOOBJEKTIVET NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

Med NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S kan du være sikker på at få realistiske og exceptionelle billeder med smuk bokeh og høj opløsning. Med en indbygget 1,4x telekonverter og en ny belægning, der giver den højeste antirefleksydelse i NIKKORs historie, understøtter NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S fuldt ud professionelle fotografers kreativitet.

ECLIPSE SI OPRETSTÅENDE MIKROSKOP

Det opretstående mikroskop ECLIPSE Si indeholder en række intelligente tidsbesparende funktioner, en automatisk sluk-tilstand og et ergonomisk design til at reducere fysisk belastning forårsaget af langvarig brug af mikroskop. Med mulighederne for fjernbilleddeling er ECLIPSE Si også ideel til virtuelle rådgivnings- og undervisningsformål.

Red Dot Design Award er en konkurrence i verdensklasse, der fejrer det bedste inden for design og forretning - og den har 67 års rig historie. Der er flere oplysninger på webstedet https://www.red-dot.org/

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger og professionelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og optik til sport og fritid – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.
Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende fotoudstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau. Den prisbelønnede optik til sport og fritid bringer verden tættere på for aktiviteter lige fra fugle- og stjernekiggeri til teater, golf og rejser.

Som betroet visionær partner forener Nikon alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.