11-02-2022

ADVARSEL VEDRØRENDE MISTÆNKELIGE E-MAILS, DER IMITERER PUBLIC RELATIONS FRA NIKON

Vi er blevet opmærksomme på, at personer, der udgiver sig for at være Nikon-repræsentanter, kontakter YouTube- og Facebook-kanalejere via e-mail.

Den svigagtige korrespondance bærer generelt Nikons navn og/eller henviser til Nikons PR-afdeling, der anmoder om, at modtageren producerer en video ved hjælp af et Nikon-kamera eller tilbyder sponsoreringsmuligheder.

Disse e-mails har ingen relation til Nikon eller medlemmer af Nikon Group.

I lyset af den stigende hyppighed af disse hændelser ønsker Nikon at gøre opmærksom på, at tredjeparter, der præsenterer sig som Nikon, kan forsøge at tilegne sig personlige eller økonomiske oplysninger og efterfølgende udnytte dem til økonomisk vinding.

Bemærk: Kun officiel korrespondance vedrørende eksisterende eller potentielle samarbejder vil komme fra en officiel Nikon-virksomheds-e-mailadresse, der slutter på @nikon.com

Alternativt kan du også blive kontaktet fra en af vores bureaupartnere – for at bekræfte, at de er officielle, foreslår vi, at du undersøger efter deres tilstedeværelse på nettet. Vær særligt opmærksom på følgende punkter:

• Tegn på, at de er legitime
  – Hjemmesiden er sikret, hvilket ses på et "s" i URL'en i adresselinjen – det skal se sådan her ud "https://" i starten – eller på et låsesymbol i adresselinjen
  – Tilstedeværelsen af kontaktoplysninger eller officielle distributøroplysninger
  – Tilstedeværelsen af en privatlivspolitik – såsom en anmodning om at acceptere cookies/detaljer om, hvordan dine data bruges
  – Detaljer om deres arbejde med Nikon – et logo eller et case-study

• Tegn, der tyder på, at de er svigagtige
  – Fraværet af ovenstående punkter
  – Dårlig stavning og grammatik (inklusiv i domænenavnet)
  – Brudte links (eller ingen yderligere links) til andre sider på webstedet

Hvis du er i tvivl, så lad være med at svare, klikke på et link eller give oplysninger uden at bekræfte deres legitimitet.

I stedet bedes du kontakte din lokale Nikon PR-repræsentant for at bekræfte korrespondancen – deres detaljer kan findes i afsnittet "Presse-forespørgsler" på Nikons websted. Eller du kan kontakte Nikon gennem vores sociale medieplatforme – vores bekræftede kanaler vil have et blåt flueben.