06-04-2022

NIKON LANCERER DET ULTRA HANDY NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Stockholm, Sverige, 6. april 2022: Nikon kan i dag med glæde introducere et ultra handy supertelefoto-prime-objektiv i fuldformat, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Fugle, dyreliv, fly, motorsport og vintersport: dette robuste, men bemærkelsesværdigt lette S-line-objektiv trækker dynamikken i fjerne motiver tæt på med imponerende klarhed. Fotografen kan følge selv uforudsigeligt bevægelige motiver på en flydende måde, der ikke er set før ved 800 mm – og udvide sine kreative muligheder med stabil håndholdt optagelse.

Fra ørne på jagt til manøvrerende fly: dette S-line-objektivs fænomenale opløsningsevne får selv de mindste detaljer frem i motiver, der er svære at fange. Billedkvaliteten er knivskarp, uanset om man optager stillbilleder eller video, og AF-ydelsen er usædvanlig hurtig, jævn og pålidelig. Indbygget optisk VR gør optagelserne stabile, og med 5-vejs synkron-VR kan man opnå op til 5,5 trins vibrationskompensation, når objektivet bruges sammen med Nikon Z 9. Derudover understøtter dette supertelefotoobjektiv brug af Z-telekonvertere, som kan forlænge rækkevidden til 1120 mm eller 1600 mm.

Takket være dets afbalancerede, lette design, der er muliggjort af Z-fatningen og et PF-linseelement (Phase Fresnel), kan brugere trygt tage NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S af stativet og optage håndholdt. Dette spejlløse objektiv er cirka 2,3 kg lettere og 16 % kortere end dets modstykke med F-fatning, og dets tyngdepunkt er tættere på kamerahuset – det gør det nemmere at panorere og stoppe jævnt op. Fotografen kan tilpasse knapper, og avanceret vejrforsegling beskytter både objektiv og kamera.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe udtaler: "Dette nye 800 mm objektiv giver virkelig spændende, nye muligheder for fotografer. De dage er forbi, hvor det billede, man kunne tage med et langt objektiv, var dikteret af ens tre- eller etbenede stativs fleksibilitet. Den betydeligt reducerede størrelse og vægt af dette nye supertelefotoobjektiv gør det handy og nemt at håndtere på måder, som tidligere var umulige: fotografen får bedre chancer for at klare vanskelige optagelser eller fange perspektiver, der tidligere var uopnåelige."

Oversigt over de vigtigste funktioner: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Professionelt supertelefotoobjektiv: brændvidde på 800 mm. Handy, let konstruktion og velafbalanceret betjening.
Knivskarpt: et specialformet og særligt placeret PF-linseelement (Phase Fresnel) og nanokrystalbelægning reducerer ghosting og flare markant. ED- og SR-glas styrer kromatisk aberration fra midten til kanten af billedet.
Hurtig og støjsvag fokusering: AF er hurtig, præcis og lydløs – tracking er jævn, uanset om man optager dystende racerbiler eller dyreliv i det fjerne.
Effektiv vibrationsreduktion: indbygget optisk VR gør optagelserne stabile. 5-vejs synkron-VR giver mulighed for op til 5,5 trins vibrationskompensation, når dette objektiv bruges sammen med Z 9.
Indstillinger, der kan tilpasses: tilknyt funktioner til de praktisk placerede L-Fn-knapper og den lydløse indstillingsring. Man kan bruge knappen til hukommelsesindstilling til at gemme fokusafstande.¹
Avanceret vejrforsegling: forsegling omkring alle bevægelige dele holder støv og fugt væk, og en gummipakning på objektivfatningen beskytter både objektiv og kamera.²
Telekonverterkompatibelt: forlæng rækkevidden til 1120 mm med en Z TELECONVERTER TC-1.4x eller til 1600 mm med en Z TELECONVERTER TC-2.0x.
Integreret filterholder: gør det nemt at sætte drop-in-filtre i, hvilket giver endnu større kontrol over vanskelige lyssituationer.
Nem modlysblænde: den medfølgende modlysblænde HB-104 har en glidende udløserflig, så modlysblænden kan tages af med én hånd.

¹ Knappen til hukommelsesindstilling kan aktiveres efter en firmwareopdatering.
² Objektivet er ikke garanteret til at være støv- og dråbebeskyttet i alle situationer og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger og professionelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sportsoptik – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.