19-01-2022

RÆK LÆNGERE UD MED DET NYE NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Stockholm, Sverige, 19. januar 2022: Nikon kan i dag med glæde præsentere et nyt supertelefoto-prime-objektiv i fuldformat med indbygget telekonverter – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Med en stor maksimum-blændeåbning på f/2,8 og fænomenal AF-ydeevne er dette et formidabelt objektiv til fotografering af sport, dyreliv og natur. Billedkvaliteten er enestående, uanset om man optager ved 400 mm eller ved 560 mm med den indbyggede 1,4 x telekonverter aktiveret.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S er det første Z-objektiv, der anvender Nikons nye Silky Swift VCM-fokuseringssystem (svingspolemotor) med optisk ABS-indkoder. Det betyder, at autofokus er hurtigere og mere støjsvag, med præcis motivregistrering og tracking. Det er også det første Z-objektiv, der har Nikons nye mesoamorfe belægning, som tilbyder den højeste antireflekterende ydelse i NIKKOR-objektivernes historie. Denne nye belægning anvender partikler, der er mindre end nanopartikler, hvilket giver en bemærkelsesværdig kontrol over ghosting og flare. Klarheden er perfekt, selv om man optager scener med flere direkte lyskilder i billedrammen.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S er skabt til at give fotografer enhver tænkelig fordel, når de er ude på optagelse, og det har en imponerende let konstruktion, som gør dette superteleobjektiv nemmere at håndtere. Objektivet er robust og perfekt afbalanceret, fuld-forseglet omkring alle bevægelige dele, og tyngdepunktet er placeret bagude for at give mere stabil betjening. Betjeningsknapperne kan tilpasses til den perfekte opsætning i enhver situation, herunder ved at tildele funktioner til objektivets Fn-ring.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, hos Nikon Northern Europe, udtaler: "Dette er det første S-line supertelefoto-prime-objektiv i NIKKOR Z-serien, og det giver nye muligheder for professionelle sports-, dyrelivs- og naturfotografer. Det er spækket med ny, innovativ teknologi, der løfter fokusering, billedklarhed og fleksibilitet op på et nyt niveau. Uanset hvad der skal til for at tage billedet, så kan dette objektiv følge med."

Oversigt over de vigtigste funktioner: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Indbygget 1,4 x telekonverter: Et tryk på en kontakt på højre side af objektivet er alt, hvad der skal til for at aktivere telekonverteren og forlænge rækkevidden af dette objektiv til 560 mm.
Urokkelig AF: Silky Swift VCM-fokussystem med optisk ABS-indkoder leverer fantastisk hurtig autofokus med præcis motivregistrering og tracking.
Imponerende billedkvalitet: Maksimumblænde på f/2,8 og smukt afrundet bokeh.
Vibrationsreduktion i objektivet: Giver en fordel på 5,5 lukkertrin, selv når man optager med den indbyggede telekonverter aktiveret. Synkron-VR er til rådighed, når dette objektiv bruges sammen med Z 9.
Mesoamorf belægning: Brancheførende antireflekterende belægning. Modvirker ghosting og flare ved at eliminere strejflys, der kommer fra både diagonale og lodrette retninger.
Udsøgte detaljer: Nikons ED-, Super ED- og SR-elementer modvirker kromatisk aberration.
Robust: Forsegling omkring alle bevægelige dele holder støv og fugt væk, og Nikons fluorbelægning beskytter frontelementet.¹
Afbalanceret: Objektivets tyngdepunkt er placeret bagude for at opnå mere stabil betjening.
Tilpasning: Der kan tildeles funktioner til Fn-ringen samt til Fn-knapperne, fokusringen og den lydløse indstillingsring. Fokusafstande kan gemmes med hukommelsesindstillingsknappen.
Sikkert og stabilt: Den aftagelige stativfod giver optimal balance, når objektivet er monteret på et stativ. En Kensington®-sikkerhedslås sikrer objektivet.
Integreret filterplads: Gør det nemt at sætte filtre i, hvilket giver endnu større kontrol over vanskelige lyssituationer.
Kompatibilitet: Understøtter brug af Z TELECONVERTER TC-1.4x og Z TELECONVERTER TC-2.0x.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.

¹ Objektivet er ikke garanteret til at være støv- og dråbebeskyttet i alle situationer og under alle forhold.

Forholdsregler tilrådes. Dette objektiv bør ikke bruges, hvis man har en pacemaker eller andet tilpasset hjertemedicinsk udstyr. Det magnetiske felt i dette objektiv kan forårsage fejlfunktion af medicinsk udstyr. Nikon påtager sig intet ansvar for en sådan fejlfunktion eller for direkte eller indirekte konsekvenser af funktionsfejl.

Firmware til kameraerne skal opdateres til de nyeste versioner før brug.