Nikon Imaging | Danmark | Europa

23-06-2016

Ny firmware-opdatering giver endnu større ydelse til Nikon D5

Amsterdam, Holland, 23. Juni 2016: Nikon har frigivet en ny firmwareudgave, C: Ver. 1.10, som giver større funktionalitet i D5, Nikons topmodel blandt DSLR-kameraer i FX-format. Med sine fire væsentlige forbedringer byder den nye firmware på en betydelig opgradering af kameraets muligheder for at optage billeder og video. Den muliggør forlænget maksimal optagetid for videoer, herunder 4K UHD, mens den samtidig tilføjer tre praktiske funktioner som reduktion af støjstriber ved optagelse af billeder. Udover de fire omfattende ændringer byder den nye firmware på flere andre opdateringer*.

Videooptagelse

Under optagelse af video med D5 er det nu muligt at fortsætte optagelsen i op til 29 minutter og 59 sekunder, uanset hvilken billedstørrelse/billedhastighed eller videokvalitet man benytter – og det gælder også 4K UHD (3.840 × 2.160), hvor den maksimale optagetid hidtil var begrænset til tre minutter. Video optages på op til otte filer, hver på 4 GB.

D5 byder nu også på elektronisk vibrationsreduktionsfunktion (VR) under videooptagelse med FX- og DX-baserede billedområder*² (til HD og fuld-HD*³ videooptagelse). Det reducerer effekten af kamerarystelser både vandret, lodret og under rotation (med udgangspunkt i objektivet), og er meget praktisk, når man optager uden et stabiliserende element som et stativ, eller når tid eller sted gør det umuligt at bruge stativ. I kombination med NIKKOR-objektivernes optiske VR-teknologi er fordelene endnu tydeligere.

Stillbilledfotografering

For at minimere variationer i eksponeringen, som kan forekomme under fotografering i belysning fra lysstofrør, har D5 nu fået inkorporeret en funktion til reduktion af støjstriber under stillbilledfotografering*⁴. Når reduktion af støjstriber er slået til, registrerer kameraet den højeste lysstyrke og justerer automatisk udløsertimingen en smule i henhold hertil, så der opnås stabile eksponeringer og farvegengivelse.

Dynamisk område-AF gør det muligt at opnå fokus på et motiv, selv om det kortvarigt forlader det oprindeligt valgte fokuspunkt; det sker ved at benytte information fra de omkringliggende punkter*⁵. Udover de eksisterende funktioner med 25, 72 og 153 punkter byder D5 nu også på dynamisk område- AF med 9 punkter, hvad der er effektivt, når man vil opnå fokus på et endnu mindre område, hvor et motiv bevæger sig.

Den nye firmware kan hentes fra den 23. juni 2016. Den kan hentes gratis på følgende URL.
http://downloadcenter.nikonimglib.com/en/products/320/D5.html

* Detaljer om “andre opdateringer” findes på firmwarens gratis download-side (Nikon Download Center).

*² Billedområdet er en anelse mindre.

*³ Kan ikke benyttes i 1.920 × 1.080 beskæringsformat.

*⁴ Under søgeroptagelse (undtagen når der optages med hævet spejl).

*⁵ I dynamisk område- AF med 9, 25 eller 72 punkter kan antallet af fokuspunkter, der faktisk anvendes, være mindre end 9, 25 eller 72, afhængig af det valgte primære fokuspunkt.