07-11-2017

Kameraet, der fanger magien i Frøydis Geithus bryllupsbilleder

Nikons nordiske ambassadør Frøydis Geithus fanger magien i brylluppet med det ny-introducerede Nikon D850. Frøydis beskriver sine favorittricks med kameraets alsidige funktioner, som er perfekte, når man vil forevige den specielle dag. Et kamera, hun har nået at fotografere hele fem bryllupper med blot i september.

Et bryllup indeholder forskellige momenter, som fotografen er nødt til at forholde sig til, herunder at stilheden under ceremonien skal respekteres. Desuden kan der være vanskelige lysforhold under festlighederne. Ting, Nikon har taget hensyn til under udviklingen af D850.

"Jeg elsker, at D850 har funktionen Dæmpet lukkerlyd. Den har jeg virkelig ventet på, eftersom der typisk er meget stille under bryllupsceremonien, og som fotograf vil jeg have så lidt opmærksomhed på mig som muligt. En anden funktion, jeg sæter pris på, er AF-systemet, som fungerer fantastisk i mørket. Så uden at være bange for grumsede billeder kan jeg fotografere under dårlige lysforhold i mørke kirker eller under brudevalsen i et mørkt festlokale. Resultatet bliver altid godt, helt uden hensyntagen til lysforholdene", siger Frøydis.

Frøydis arbejder hele tiden med to kameraer på sig, og Nikon D5 og D850 er de kameraer, hun fotograferer med i dag. At slæbe rundt på to kameraer kan være hårdt, navnlig når man som Frøydis typisk bærer rundt på dem i 10-12 timer, men med D850 bliver det noget lettere.

"Kameraet føles let i min hånd. Batterikapaciteten i D850 gør, at jag kan slippe for også at have multifunktionsbatterigrebet med, hvad der gør, at kameraet føles ret let. Det vejer cirka ét kilo inklusive hukommelseskort og batteri. Det er noget, jeg virkelig sæter pris på, i og med at jeg bærer rundt på mine kameraer så længe", siger Frøydis.

Kombinationen af hastighed, opløsning og lysfølsomhed er de vigtigste egenskaber ved D850, hvad der passer perfekt til Frøydis fotografering med de forskellige lyssætninger og landskaber, der er et tilbagevendende tema i hendes billeder.

"Kameraet har 45,7 megapixel, hvad der passer mig godt, eftersom jeg tager mange billeder af mennesker i miljøer midt i landsbyen. Det er også en fordel, at jeg kan anvende så høj ISO uden at skulle bekymre mig om støj i billederne. Jeg har kunnet gå op til ISO 6.400 uden nogen form for problemer. Somme tider kan bryllupsmiddagen vare flere timer, og så skifter lyset typisk ganske meget. På grund af de fine ISO-egenskaber kan jag nu fotografere med alle lysfølsomheder i naturligt lys, hvis jeg vil. At kameraet desuden er lynende hurtigt, er nærmest en ulempe for mig, for jeg tager for mange billeder, ha ha", siger Frøydis.

I og med at Frøydis fotograferer mange landskabsbilleder er det vigtigt med et kamera, der er alsidigt. En vippeskærm og RAW-filer i tre størrelser er to egenskaber, som Frøydis sætter pris på mere end noget andet, når hun er ude i naturen.

"Det er en stor fordel for mig med en vippeskærm, da jeg ofte ligger ned på maven, når jeg tager billeder. De tre forskellige størrelser på RAW-filerne betyder også, at jeg kan maksimere opløsningen på mine landskabsbilleder og vælge størrelse medium til for eksempel de ceremonielle bryllupsbilleder," siger Frøydis.

Frøydis har nu anvendt D850 ved en række bryllupper i efteråret og er positivt overrasket over, at kameraet rummer alle de funktioner, som hun har brug for som bryllupsfotograf.

"Kameraet er let at have med, og kombinationen af høj opløsning og det fine AF-system i mørket gør D850 til det perfekte kamera for mig som destinationsbryllupsfotograf," slutter Frøydis.