01-06-2017

Det smukke ved rust

Nikon lancerer en serie af makrofotografier, der viserden markante kontrast mellem naturen og det moderne forfald

Nikon lancerer en serie af makrofotografier, der viserden markante kontrast mellem naturen og det moderne forfald

Amsterdam, Holland, d. 1. juni 2017 – En ny serie af fotografier, som Nikon lancerer i dag, viser den smukke kontrast mellem den frodige svenske skov og rustne køretøjer i "Bilkyrkogården Kyrkö Mosse" – en bilkirkegård i nærheden af Ryd, Linköping i Sverige.

Denne slående modsætning er blevet indfanget af makrofotografen Alberto Ghizzi Panizza for at vise funktionerne i Nikons Micro NIKKOR-objektiver. Bilkyrkogården Kyrkö Mosse var en unik baggrund til serien med de mange bilvrag helt tilbage fra 1940'erne, der forsvinder i den sumpede skovbund og langsomt bukker under for Moder Jord.

Serien af fotografier indeholder billeder af bilsæder, der er hærget af ild, falmede hjulkapsler, der synker ned i tørven, og instrumentpaneler, der er dækket af et tykt lag mos.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Alberto skød billedserien med Nikon D500, Nikon D810 og følgende Micro NIKKOR-objektiver:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Dette vidunderligt brugervenlige objektiv, der er skabt til at få de fine detaljer med, giver betagende nærbilleder og fantastiske generelle optagelser og portrætter. Med blænden kan du udskille motiver og få billeder med en behagelig sløret baggrund. Den giver også skarpe optagelser ved svag belysning.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Kompakt og let makroobjektiv i DX-format med førsteklasses optik. Med et gengivelsesforhold på 1:1 gør dette objektiv det muligt at få nærbilleder af ekstremt fine teksturer og detaljer i naturlig størrelse.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Objektivet er udstyret med Nikons andengenerationssystem til vibrationsreduktion (VR II), der giver brugeren mulighed for fleksibel håndholdt optagelse. Det er også den perfekte ledsager til optagelse på afstand, hvis det er nødvendigt, f.eks. ved fotografering af dyreliv.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Dette objektiv er både kompakt og alsidigt, hvilket gør det velegnet til både landskabs- og makrofotografering. Nikons mest kompakte Micro-objektiv til nærbilleder og generel fotografering. Det har også et indbygget CRC-system (Close Range Correction), der giver en høj ydeevne på en korte afstande.

Alberto Ghizzi Panizza berettede om sine oplevelser og sagde: "Ved makrofotografering er du altid på udkig efter spændende farver og teksturer, så for mig var Bilkyrkogården Kyrkö Mosse et eventyrland. Med Micro NIKKOR-objektiverne havde jeg mulighed for at indfange den 60 år gamle kamp mellem de forladte biler og Moder Jord, som forsøger at genvinde sin skov, i knivskarpe detaljer. De fire objektiver, jeg brugte til denne fotosession, var afgørende for, at jeg kunne komme tættere på elementerne og få vist "det smukke ved rust" på en måde, der aldrig tidligere er set."

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Fotografer, der er inspireret af billedserien "Det smukke ved rust", og som ønsker at prøve kræfter med makrofotografering, kan drage fordel af et cashbacktilbud på Micro NIKKOR-objektiver her.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: