18-11-2021

LILLE, MEN MED BREDT, KREATIVT UDSYN: DET HIDTIL MINDSTE PRIME-OBJEKTIV I Z-SERIEN

Stockholm, Sverige, 18. november 2021: Nikon introducerer i dag Nikon Z-seriens hidtil mindste og letteste prime-objektiv i fuldformat¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Som et objektiv, man kan have med overalt, er det suverænt til hverdagsbrug. Bredt udsyn, men ikke for bredt, overkommelig pris og overraskende kraftfuldt – det er klar til alt fra gadebilleder til landskaber og portrætter på farten.

Dette lysstærke 28 mm prime-objektiv tilbyder en bred billedvinkel, der er den helt rigtige til at vise mere af motivet, mens den tætteste fokusafstand på 0,19 m gør dette objektiv perfekt til dramatiske nærbilleder. Den brede Z-fatning og den afrundede blændeåbning på f/2,8 giver mulighed for enestående ydelse under dårlige lysforhold, og billedskabere kan sætte deres motiv i fokus mod en utroligt blød og naturligt udseende baggrundsbokeh.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 gør det også nemt at optage flotte videooptagelser. Brændvidden på 28 mm er en klassiker i biografen, og med et så let objektiv kan brugeren både vælge at optage håndholdt og med gimbal.

Oversigt over de vigtigste funktioner: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Lysstærkt f/2,8 vidvinkelobjektiv: Brændvidden på 28 mm giver vidvinkelbilleder med rige farver og dyb kontrast.
Ultra handy: Objektivet er cirka 43 mm langt og vejer cirka 155 g. Så lille, at det kan blive siddende på kameraet eller puttes i en frakkelomme.
Smuk bokeh: Den brede Z-fatning og konstante maksimumblænde på f/2,8 med syv afrundede blændeblade giver en utroligt blød og naturligt udseende bokeh.
Fantastisk tæt på: En tætteste fokusafstand på 0,19 m giver brugere mulighed for at stille skarpt på tæt hold.
Hurtig og lydløs autofokus: Takket være en meget støjsvag stepmotor og det ekstra lys, der samles af Z-fatningen, er fokusering hurtig, nøjagtig – og lydløs.
Perfekt til video: Små ryk under fokusering er reduceret betragteligt, så fokus kan justeres uden at påvirke optagelsens billedvinkel.
42 mm DX-beskæring: Objektivet tilbyder en billedvinkel svarende til 42 mm, når det bruges sammen med et Nikon Z-kamera i DX-format.
Nem betjening: Den lydløse indstillingsring kan indstilles til at styre fokus, blændeåbning, eksponeringskompensation eller ISO.
Godt beskyttet: Forseglet for at beskytte mod støv og vanddråber.²

OM NIKON

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør og sportsoptik – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.

¹ Blandt NIKKOR Z prime-objektiver til spejlløse kameraer med udskiftelige objektiver. Kan fås fra 18. november 2021.
² Objektivet er ikke garanteret til at være støv- og dråbebeskyttet i alle situationer og under alle forhold.