28-10-2021

NIKON LANCERER NX TETHER OG NX MOBILEAIR – TIL STØTTE AF PROFESSIONELLE FOTOGRAFERS ARBEJDSGANGE

Stockholm, Sverige, 28. oktober 2021: Nikon kan med glæde annoncere udgivelsen af NX MobileAir – en smartphone-applikation, der automatisk overfører billeder taget med Nikons digitalkameraer til en FTP-server (File Transfer Protocol) uden brug af en computer. Nikon har også annonceret NX Tether, en brugervenlig optagesoftware* til Nikons digitalkameraer, der muliggør justering af kameraindstillinger på computeren og understøtter fjernstyret optagelse.

NX MobileAir

NX Tether

NX MobileAir er en smartphone-applikation, der effektivt leverer den højhastigheds billedoverførsel og pålidelighed, der kræves af professionelle fotografer, som arbejder, hvor tingene sker. Ved at forbinde et Nikon-digitalkamera til en smartphone via USB-kabel kan billeder automatisk overføres til en smartenhed med IPTC-metadataoplysninger (International Press Telecommunications Council) tilføjet, i samme øjeblik billedet tages.

Arbejdsgangen fra optagelse til levering fremskyndes ved at understøtte overførsel af billeder til en FTP-server, der er forudregistreret i applikationen. Udover dette kan brugerne skifte mellem automatisk overførsel og manuel overførsel afhængigt af situationen, manuelt vælge billeder, der skal redigeres og overføres, samt overføre stemmekommentarer sammen med billeder til en smartenhed og redigere IPTC-oplysninger, mens kommentarerne afspilles.

Desuden understøtter applikationen overførsel til en FTP-server af billeder, der er gemt på smartenheder, og billeder, der er taget med digitalkameraer, som ikke er fra Nikon. Selv i situationer, hvor det er forbudt at have en computer med, eller hvor det er svært at placere en computer, kan brugere nemt redigere med deres smartenheder, hvilket forbedrer arbejdseffektiviteten.

NX Tether er en computersoftware, der gør det muligt for fotografer at koble deres Nikon-kamera til en computer med USB, trådløst eller via kablet LAN. Da brugergrænsefladen har et enkelt, konsolideret layout til grundlæggende funktioner, der kræves til computerkoblet optagelse, kan kameraindstillinger justeres med minimal betjening. Betjeningspanelet kan minimeres, så billeder kan ses, uden at man bliver distraheret.

Derudover får brugere via lyd og display besked om problemer som for eksempel overførselsfejl. Det giver fotografer mulighed for at koncentrere sig om at optage med færre bekymringer, selv når de ikke arbejder i nærheden af computeren. Softwaren fungerer problemfrit med Nikons NX Studio samt redigerings- og behandlingsværktøjer fra tredjepart, herunder Lightroom, Photoshop og CaptureOne, og sikrer en problemfri arbejdsgang til computerkoblet optagelse.

NX Tether-softwaren kan downloades fra Nikons downloadcenter.
NX MobileAir-appen vil kunne fås i Europa på Google Play og App Store i 2022.

Kl. 18.00 i dag vil en kort livestream på YouTube-kanalen Nikon Europe omfatte en livesamtale med spørgsmål og svar om den nye lancering af Z 9.

Nikon fejrer også hele Z-serien og topmodellen Z 9, lanceret den 28. oktober, med en gratis virtuel event i næste uge. Nikon er vært for #NikonDays den 5. november, som giver et kig på produktet bag kulisserne gennem sessioner og masterclasses med inspirerende fotografer og Nikon-eksperter. Tidlig registrering tilrådes, og gæster kan tilmelde sig her https://nikondays.nikoneurope.com

De vigtigste funktioner i NX MobileAir

• Understøtter manuel overførsel til en smartenhed, når man vælger specificerede billeder.
• Antallet af foldere, der kan oprettes, er ubegrænset.
• Pålidelig og hurtig billedoverførsel er mulig via kablet USB-forbindelse uden at foretage justeringer på kameraet**.
• Understøtter 5G mobilnetværkets højhastighedskommunikationsstandard.
• Rummer indstillinger, der er effektive til at forhindre fejlbetjening, for eksempel låsning af skærm under betjening, og deaktivering af dvale/automatisk låsning af en smartenhed samt en funktion, der sender igen i tilfælde af importfejl.
• IPTC-metadata og FTP-uploadindstillinger kan angives for individuelle foldere.
• Viser behandlingsstatus under FTP-overførsel.
• IPTC-forudindstillinger oprettet på en computer kan importeres, og IPTC-forudindstillinger oprettet i appen kan eksporteres.

De vigtigste funktioner i NX Tether

• Kan downloades og bruges gratis.
• Har de samme betjeningsikoner, som bruges i grænsefladerne på Nikons digitalkameraer, der understøtter intuitiv betjening.
• Understøtter en funktion, der giver brugerne besked om transmissionsfejl via lyd og display.

Læs på downloadsiden her om softwareversioner, understøttede operativsystemer (OS) og kamerakompatibilitet

Specifikationer, design, produktnavn og medfølgende tilbehør kan variere fra land til land. Specifikationer og udstyr kan ændres uden varsel eller forpligtelse fra producentens side.


* Processen med at forbinde et kamera til computeren eller tabletten og tjekke billeder i realtid på skærmen, når de optages
** Kun når der oprettes forbindelse til en Android-kompatibel smartenhed. Indstillingen for netværksmenuen skal ændres, når der oprettes forbindelse til en iPhone

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.