14-09-2021

Flotte udtryk med NIKKOR Z 40mm f/2, et nyt, super kompakt Z-objektiv i fuldformat!

Stockholm, Sverige, 14. september 2021: Nikon introducerer i dag et særdeles kompakt og let prime-objektiv i fuldformat til Nikon Z-serien. Det smukt udtryksfulde NIKKOR Z 40mm f/2 er en af hverdagens superhelte: skarpt, lysstærkt og så lille, at det har et diskret udtryk. Det er perfekt til alt fra vlogs til levende snapshots.

* Produktets udseende kan afvige fra billedet vist ovenfor.

Dette lysstærke standard-prime-objektiv giver en naturlig billedvinkel, der er ideel til portrætter taget på farten, interviews og instruktionsvideoer. Uden et stort objektiv tæt på ansigtet kan motivet føle sig bedre tilpas, og objektivet er så lille og let, at det er ideelt til at optage spændende første-persons perspektiver.

Kombinationen af den brede Z-fatning og objektivets store maksimumblænde på f/2 giver fantastisk ydelse under dårlige lysforhold, så det er ideelt til at fange stemningen i situationer med svagt lys. Blændeåbningen med ni afrundede blændeblade muliggør blød, naturlig bokeh: fotografer og videofotografer kan tage billeder med en blødt sløret, afrundet baggrund, der virkelig får deres motiv til at skille sig ud.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, hos Nikon Northern Europe, siger: "Vi er glade for at kunne byde dette alsidige prime-objektiv velkommen i det stadigt voksende Nikon Z-system. Dette objektiv giver en prisvenlig introduktion til Nikon Z-verdenen. Det er så kompakt og let, at det er ideelt som det primære objektiv til hverdagsbrug eller som et ekstra letvægtsobjektiv."

Oversigt over de vigtigste funktioner: NIKKOR Z 40mm f/2

Lysstærkt standard-prime-objektiv på f/2: 40 mm billedvinkel på kameraer i fuldformat fra Z-serien. 60 mm billedvinkel på kameraer i DX-format fra Z-serien.
Virkelighedstro: Objektivet gengiver stillbilleder og video med smukke detaljer, dybde og farve.
Kunstnerisk bokeh: Det har aldrig været nemmere at bringe motiver i skarp fokus mod smukke, blødt slørede baggrunde.
Fantastisk tæt på: Tætteste fokusafstand på kun 0,29 m. Skarpheden er fantastisk, selv tæt på.
Hurtig og lydløs autofokus: Takket være en meget støjsvag stepmotor og det ekstra lys, der samles af Z-fatningen, er fokusering hurtig, nøjagtig – og lydløs.
Skabt til video: Videoer spoleres ikke af fokuseringslyde. Små ryk under fokusering er reduceret betragteligt, så man kan justere fokus uden at påvirke optagelsens billedvinkel.
Kan være i en lomme: Så lille, at det kan blive siddende på kameraet eller puttes i en frakkelomme.
Alsidigt: den lydløse indstillingsring kan indstilles til at styre fokus, blændeåbning, eksponeringskompensation eller ISO.
Beskyttet: Forseglet for at beskytte mod støv og vanddråber.¹

¹ Objektivet er ikke garanteret til at være støv- og dråbebeskyttet i alle situationer og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.