19-05-2022

NIKON VINDER TRE PRISER VED TIPA WORLD AWARDS 2022

Amsterdam, Holland, den 19. maj 2022: I dag annoncerer Nikon med stolthed, at vi har vundet tre priser på tværs af forskellige kategorier ved 2022 TIPA World Awards. Nikon Z fc vandt prisen "Best APS-C Camera", og Nikon Z 9 fik prisen "Best Full Frame Professional Camera". I objektivkategorierne fik NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S prisen "Best Full Frame Prime Telephoto lens". De tre forskellige priser anerkender Nikons evne til at tilpasse og udvikle brancheførende produkter til alle fotografer – fra fotoentusiaster til professionelle.

TIPA-juryen roste Z fc for at kombinere innovativ teknologi med et klassisk design, der afspejler Nikons arv. Det imponerede også juryen, at den mekaniske lukker er blevet fjernet for at øge hastigheden på Z 9. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S-objektivet fik succes på grund af imponerende funktioner såsom dets indbyggede 1,4x telekonverter og vibrationsreduktion – hvilket gør det til et ideelt objektiv til enhver type fotografering.

TIPA World Award-priserne føjer sig til den imponerende række af priser, som Nikon har modtaget for sit spejlløse topkamera Z 9, herunder prisen for bedste kamera fra Red Dot, en DPReview Gold Award og prisen Product Award ved iF DESIGN AWARD. Disse udmærkelser fremhæver kameraets ekstraordinære billedbehandlingshastighed, AI-drevne teknologier og ergonomiske design.TIPA's kommentarer til Nikon Z fc, vinder af prisen "Best APS-C Camera"

Kombiner klassisk design og betjening med moderne teknologi, og du har et godt billede af Z fc's popularitet. Designet er et samtaleemne i sig selv især blandt erfarne fotografer, der kan lide retrofornemmelsen, mens teknologien er helt opdateret med en 20,9 MP CMOS-sensor, en EXPEED 6-billedprocessor, der kan levere stillbilleder med 11 bps og UHD 4K-video ved 30p og indbygget ISO-følsomhed på op til 51.200. Z fc passer perfekt til den nyeste livestreaming og vlogging med en fuldt bevægelig berøringsfølsom LCD-skærm, tilslutnings- og delingsmuligheder, kompatibilitet med eksterne mikrofoner og en stor 3" LCD-skærm med vippedesign. En faktor, som TIPA-juryen satte stor pris på, var, hvordan yngre brugere, hvis forældre (eller bedsteforældre!) fotograferede med Nikon-spejlreflekskameraer, kan montere ældre generationers F-serie-objektiver med en FTZ-fatningsadapter, hvilket gør fotografering til en del af familiens arv.

TIPA's kommentarer til Nikon Z 9 – vinder i kategorien "Best Full Frame Professional Camera"

Kombiner instinkterne og reflekserne hos en professionel fotograf med de billedværktøjer, der er tilgængelige i Nikon Z 9, og du har en kombination, der er svær at slå. Med stillbilleder på 45,7 MP via den stablede CMOS-sensor holder billederne også til at blive beskåret, hvilket gør kameraet ideelt til fotografering af dyreliv, landskaber og portrætter. En større designændring af stor interesse for TIPA-medlemmer er elimineringen af en mekanisk lukker, hvilket gør dette til et meget hurtigt kamera med optagelse af op til 30 bps i JPEG og 20 bps i RAW plus en buffer, der kan håndtere helt op til 1000 RAW-billeder i en billedserie. En bred vifte af opløsninger og billedhastigheder, inklusive 8K/30p-video til lidt over to timers kontinuerlig optagelsestid, gør det også til et meget anvendeligt videokamera. Adskillige firmwareopdateringer, såsom 12-bit RAW 8K/60 kapacitet i kameraet, vil fortsætte med at øge dette kameras popularitet.

TIPA's kommentarer til NIKKOR Z 400 mm F/2.8 TC VR S, vinder af prisen "Best Full Frame Prime Telephoto Lens"

Da TIPA-medlemmer kiggede på feltet med førsteklasses teleobjektiver rettet mod professionelle fotografer inden for sport, dyreliv og generelle motiver, der gerne ville have glæde af fordelene ved et hurtigt, vibrationsreducerende teleobjektiv, var NIKKOR Z 400 mm et klart valg, især når bonussen ved en indbygget 1,4x telekonverter for let og øjeblikkelig skift til 560 mm ved f/4 også blev taget med i overvejelserne. Objektivet indeholder gummipakninger for at beskytte mod de skadelige virkninger af støv og fugt og er konstrueret med ED (ekstralav spredning), super-ED, letvægtsfluorit og SR-elementer til virtuel eliminering af kromatiske/komatiske aberrationer og farveskygger, vigtige egenskaber til arbejde i marken. Jævn og stille AF er sikret med "Silky Swift" VCM (svingspolemotor), med mulighed for altid aktiveret manuelt fokusskift. NIKKOR Z 400 mm tilbyder også en imponerende 5,5 EV VR-kompensation.

TIPA World Awards er globalt anerkendt for tildele priser til virksomheder i topklasse og produkter af højeste kvalitet i branchen. TIPA World Awards giver også forbrugerne vigtige pejlemærker og vejledninger, når de skal træffer deres købsbeslutninger.

Du kan få flere oplysninger på TIPA World Awards' websted: www.tipa.com

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.