14-12-2021

SKAB FRIT MED DET NYE NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Stockholm, Sverige, 14. december 2021: I dag føjer Nikon et nyt standardzoomobjektiv i fuldformat til Nikon Z-familien. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 tilbyder et alsidigt zoomområde fra vidvinkel til telezoom, en lysstærk, konstant maksimumblænde og skarp fokusering. Gadescener, landskaber eller portrætter – det er et fantastisk objektiv til hverdagsbrug for Nikon Z-brugere, der ønsker at løfte deres kreative indsats.

Med sin lette konstruktion og skarpe optik lader NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 fotografer tage fantastiske billeder af alt, hvad der inspirerer dem. Det alsidige zoomområde dækker en række klassiske brændvidder, mens den konstante maksimumblænde på f/2,8 giver mere frihed til at prøve nye ideer: Brugere kan nemt fange stemningen i situationer med svagt lys eller udforske det kreative potentiale ved lille dybdeskarphed. De kan også optage med kortere lukkertider i naturligt lys og fastfryse bevægelse uden at ofre lysstyrken.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 fokuserer hurtigt og skarpt, selv når der optages tæt på et motiv, og det gengiver smuk bokeh, der lader brugerne løfte deres portrætter op på et nyt niveau. Dette Z-objektiv i fuldformat er også velegnet til video: Zoomområdet kan dække brede, iscenesættende optagelser og mellemlange optagelser, og små ryk under fokusering bliver elimineret.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead hos Nikon Northern Europe, udtaler: "Objektiver med en maksimumblænde på f/2,8 er traditionelt blevet udviklet til professionelle, men de optiske fordele ved Z-fatningen betyder, at vi kan tilbyde NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 til en mere overkommelig pris. Vi er glade for at se, at endnu flere fotografer løfter deres færdigheder til et nyt niveau, når de drager fordel af de kunstneriske muligheder, som et lysstærkt objektiv med konstant maksimumblænde som dette kan tilbyde."

Oversigt over de vigtigste funktioner: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standardzoomområde: Få mere af motivet med ved 28 mm. Tag imponerende portrætter ved 75 mm.
Maksimumblænde på f/2,8: Den lysstærke, konstante maksimumblænde giver mulighed for ensartet eksponering i hele zoomområdet med skarpe billeder under dårlige lysforhold. Brugere kan også optage med kortere lukkertider i naturligt lys.
Smuk bokeh: Den store Z-fatning og konstante maksimumblænde på f/2,8 med ni afrundede blændeblade giver en utroligt blød og naturligt udseende bokeh.
Fantastisk tæt på: Tætteste fokusafstand er kun 0,19 m ved 28 mm og 0,39 m ved 75 mm.
Hurtig og pålidelig fokusering: Fokuseringen er jævn, lydløs og knivskarp – selv ved optagelse på tæt hold.
Great-looking video: Små ryk under fokusering bliver elimineret, så fokus kan justeres uden at påvirke optagelsens billedvinkel. Jævn blændestyring giver mulighed for smukke, naturligt udseende skift i lysstyrke.
Intuitiv betjening: den let roterende, lydløse indstillingsring kan benyttes til præcis manuel fokusering eller til at justere blændeåbning, ISO eller eksponeringskompensation.
Støv- og dråbebeskyttet: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 er støv- og dråbebeskyttet¹ med en belægning, der gør objektivet nemt at rengøre.


¹ Objektivet er ikke garanteret til at være støv- og dråbebeskyttet i alle situationer og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.