28-10-2021

NIKON ANNONCERER TOPKAMERAET Z 9

Nikons mest avancerede spejlløse kamera nogensinde er til dem, der vil flytte grænserne for professionel billedskabelse

Stockholm, Sverige, den 28. oktober 2021: Nikon annoncerer i dag Z 9, koncernens mest avancerede kamera nogensinde. Z 9 er et vigtigt skridt fremad for såvel Nikon som professionel billedskabelse. Det spejlløse kamera har en ny, stablet 45,7 MP CMOS-sensor i fuldformat designet af Nikons ingeniører samt en ultrahurtig EXPEED 7-processor. Det har Nikons mest sofistikerede autofokussystem og 3D-tracking til dato, brancheførende videofunktioner, en enestående elektronisk søgervisning, billedhastigheder på op til 120 bps med fuld autofokus og lysmåling samt meget mere.

Foruden Z 9 annoncerer Nikon også NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S – det første supertele-zoomobjektiv i Z-serien – og fatningsadapteren FTZ II, som har endnu større anvendelighed end den eksisterende FTZ-fatningsadapter.

Z 9 er designet til dem, der vil flytte grænserne for fotografering og video. Det er velegnet til professionelle dyrelivsfotografer, sportsfotografer og fotojournalister, der kræver exceptionel EVF, AF og funktionsdygtighed sammen med en robusthed, der overgår selv D6. Z 9 er desuden relevant for mode- og reklamefotografer, der har brug for at realisere deres fulde kreativitet i stillbilleder og video i høj opløsning, samt for videoskabere, der ønsker at opnå kvalitetsoutput i effektive og fleksible produktionsmiljøer.

"Z 9 er det mest avancerede kamera, vi nogensinde har produceret. Det overgår alt, hvad der er på markedet i dag", udtaler Rob Harmon, Senior Commercial Lead hos Nikon Northern Europe. "Få kameraer sætter helt nye standarder – dette er et af dem. Med Z 9's ekstraordinære billedbehandling, billedhastighed, AI-drevne teknologier og ergonomi kan fotografer overvinde udfordringer i forhold til belysning, motiver og omgivelser som aldrig før. Med de tekniske muligheder, kameraet stiller til rådighed, vil professionelle fotografer kunne løfte deres egen standard til nye højder.

De vigtigste funktioner i Z 9

Brancheførende AF- og 3D-tracking-ydelse
AF-systemet med 493 punkter omfatter 405 punkter i autopunkts-AF – fem gange flere end Z 7II. Og med 10 indstillinger til valg af AF-metode kan brugerne optimere deres AF-opsætning til ethvert job. Hertil kommer, at deep learning-AF sikrer den mest avancerede, samtidige registrering af op til ni forskellige motivtyper. Det kombineres med 3D-tracking – for første gang i Nikons spejlløse kameraserie – så hvert eneste vigtigt øjeblik fanges. Fra mennesker og deres udtryk til dyr og køretøjer – Z 9 forstår, hvad der fotograferes og reagerer øjeblikkeligt på ændringer i motivets position, retning eller hastighed.

Nyskabende videofunktioner
Med Z 9's utrolige billedskabende kraft kan brugere optage udsøgt video i fuldformat i 8K fra 24p til 60p, i 4K fra 24p til120p samt time-lapse-video i kameraet. 8K-videooptagelse ved 30p kan optages i cirka 125 minutter ad gangen, den længste varighed for spejlløst kameraer¹. Desuden tilbydes kompabilitet med ProRes 422 HQ optageformatet², som pålideligt opfylder en bred vifte af krav til videoproduktion. En kommende firmwareopdatering vil endvidere muliggøre optagelse af RAW 8K-video i ultrajævn 60p³. Fuld AF/AE og øjenregistrerings-AF understøtter videooptagelse, mens Nikons nye N-RAW-format samtidig holder filstørrelser overskuelige⁴.

Enorm hastighed
Man kan optage mere end 1000 billeder⁵ i RAW med fuld opløsning ved 20 bps i én billedserie og endda op til 120 bps med en filstørrelse på 11 MP i JPEG-normalbilledkvalitet med fuld AF/AE-funktion i den nye C+-indstilling. Verdens hurtigste scanningshastighed⁶ eliminerer praktisk talt forvrængning forårsaget af rullende lukker i en sådan grad, at den mekaniske lukker er blevet fjernet. Lukkertider på 1/32.000 sek. kan kombineres med kameraets evne til at optage med ISO 64 for at opnå en utrolig lille dybdeskarphed, selv under ekstremt stærke lysforhold.

Konstant synlighed i realtid
Z 9 har den lyseste⁷ (3000-nit) elektroniske søgervisning med dual stream-teknologi, hvilket sikrer liveoptagelse uden blackout, så fotografen aldrig går glip af et øjeblik. Z 9's søger giver en virkelig kontinuerlig realtidsvisning, hvilket betyder, at hvis et motiv bevæger sig, eller der er den mindste ændring i det motiv, der fotograferes, vil brugeren se det.

Ergonomi og robusthed
En anden nyskabelse, som Nikon er Z 9 udstyret med, er en 4-vejs lodret og vandret indstillelig vippeskærm, der gør det muligt for fotografer at indfange situationen med hurtig og fleksibel billedkomposition. I hver eneste millimeter af dette professionelle værktøj er kameraets ergonomi, såsom knaplayoutet, blevet forfinet og forbedret baseret på input fra professionelle fotografer. Samtidig overgår kameraets robusthed selv D6, hvilket sikrer, at brugerne kan optage alt selv under de barskeste forhold. Med en ny AF-indstillingsknap kan brugerne skifte AF-indstilling og indstilling af AF-metode under søgeroptagelse, mens de øverste og bageste LCD-kontrolpaneler og knapper lyser ved et tryk på afbryderen, så det er nemt at ændre indstillinger i mørke.

NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Den hurtige, skarpe og alsidige ledsager til Nikon Z-kameraer. NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S fokuserer hurtigt og stille og følger motiver i hurtig bevægelse med absolut præcision, også selv om de bevæger sig uforudsigeligt. Telezoomområdet på 100-400 mm og den overlegne optiske ydeevne muliggør  enestående resultater i en lang række situationer, uanset om motivet er relativt tæt på eller langt væk. Hertil kommer, at den kraftfulde VR-ydelse svarende til 5,5 trin giver fotografer mulighed for at optage håndholdt med længere lukkertider uden at gå på kompromis med skarpheden. Tætteste fokusafstand er kun 0,75 m ved 100 mm og 0,98 m ved fuld zoom.

Fatningsadapteren FTZ II

Fatningsadapterer FTZ II forbedrer via et strømlinet design yderligere anvendeligheden i forhold til den eksisterende FTZ-fatningsadapter. Den understøtter cirka 360 NIKKOR F-objektiver fra AI-typen og frem, hvilket gør det muligt at bruge eksisterende NIKKOR F-objektiver sammen med Z-kameraer. Fatningsadapter FTZ II kan bruges sammen med et lodret håndgreb og forskelligt videotilbehør, og det er muligt at skifte objektiver uden at afmontere kameraet fra et stativ.

Yderligere Z 9-egenskaber

• Kompakt kamerahus: 20 % mindre end D6, med et dybt håndgreb, der giver et sikkert greb til vandret og lodret optagelse
• Smedet i magnesiumlegering for at opnå den ultimative balance mellem styrke og lethed
• Omfattende vejrforsegling holder både kameraet, objektiver i Z-serien og fatningsadaptere sikre uanset forholdene
• Ledende belægning skaber et magnetfelt, der aktivt afviser støvpartikler fra sensoren
• Et ISO-område på 64 til 25.600 (kan udvides svarende til 32-102.400) kombineres med en avanceret støjreduktionsalgoritme og reduktion af støjstriber i kameraet

Kl. 18.00 i dag vil en kort livestream på YouTube-kanalen Nikon Europe omfatte en livesamtale med spørgsmål og svar om lanceringen af Z 9.

Den 5. november kl. 13.00 - 21.00 bliver Nikons nye topkamera fejret med en eksklusiv virtuel begivenhed, #NikonDays, og Nikon-eksperter vil diskutere alle aspekter af Z! Stil ind på Q+A-sessioner, masterclasses og undervisning. Arrangementet er gratis og omfatter bidrag fra inspirerende fotografer, der var blandt de første til at bruge Z 9. Man kan tilmelde sig nu til disse kommende sessioner. Pladsen er begrænset.

For at deltage i eventen skal man registrere sig her: https://nikondays.nikoneurope.com
Man kan se det komplette program ved at gå til https://nikondays.nikoneurope.com

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videofotografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.


¹ Baseret på Nikons research pr. oktober 2021.
² Kompatibel med op til 4K/60p, undtagen i Fuld HD/24p, 25p og 30p.
³ En firmwareopdatering (til rådighed i 2022) er påkrævet for at aktivere 8K/60p-videooptagelse i kameraet.
⁴ N-RAW giver mulighed for filer i RAW-kvalitet på cirka halvdelen af filstørrelsen for ProRes RAW-filer. Optagelse i N-RAW er kun mulig efter en firmwareopdatering (til rådighed i 2022).
⁵ Når der anvendes ProGrade Digital Cobalt CFexpress-kort.
⁶ Blandt spejlløse kameraer på over 30MP pr. oktober 2021. Baseret på undersøgelser udført af Nikon.
⁷ Blandt spejlløse kameraer i fuldformat pr. oktober 2021. Baseret på undersøgelser udført af Nikon.