21-06-2021

Nikon, CIWEM, WaterBear og ARUP udnævner dommere til konkurrencen Environmental Photographer of the Year 2021

De vindende fotografier vil blive afsløret og fremvist på COP26 i Glasgow i november

De vindende fotografier vil blive afsløret og fremvist på COP26 i Glasgow i november

Amsterdam, Holland, 21. juni 2021:
Nikon har i dag, i samarbejde med velgørenhedsorganisationen CIWEM til håndtering af vand og miljø, WaterBear, den gratis streamingplatform dedikeret til vores planets fremtid, og ingeniørkonsulentfirmaet ARUP, annonceret det højt profilerede panel, der skal dømme i konkurrencen Environmental Photographer of the Year 2021.

Panelet består af 10 internationale dommere indenfor områderne fotografering, klimaretfærdighed og miljøaktivisme. Fotograferne Ope Odueyungbo og Josh Haner vil i samarbejde med designer Marquise Stillwell, klimaretfærdighedsaktivist Frances Fox, direktør for ICCCAD Saleemul Huq, civilingeniør Diana Abrunhosa og administrerende direktør for CIWEM Terry Fuller gennemgå fotografierne og udpege vinderne.

Andre vigtige paneldeltagere omfatter:
• Lina Kayser, fotograf: Lina er Nikon Z Creator og bosat i Dovrefjell, Norge. Hun har specialiseret sig i at optage kolde og afsidesliggende steder i nord såvel som det skrøbelige arktiske liv. Ud over sine solofotoprojekter er Lina vært for fotograferingsworkshops både i Norge og i udlandet, herunder skibsbaserede ekspeditioner til Svalbard. Med en stærk passion for vilde dyr i Norden og Arktis bruger Lina sociale medier til at dele sine perspektiver og passioner. Lina har arbejdet i partnerskab med Nikon siden 2017. 

• Alfie Bowen, fotograf: Alfie er en prisvindende britisk fotograf med autisme. Hans kunstneriske vision er formet af en omhyggelig opmærksomhed på detaljer og en urokkelig vilje til at bevise, at folk tager fejl. Alfie fandt en tilknytning til dyr, der førte ham gennem sine mørkeste øjeblikke. Alfies arbejde er blevet præsenteret af BBC Earth og roses af berømtheder, herunder Sir David Attenborough, og gennem sin inspirerende historie er han kommet til at arbejde sammen med velgørenhedsorganisationer for at øge bevidstheden om dyreliv og autisme. Fra og med 2021 er Alfie nu en af Nikons Z Creators.

• Ben Moore, fotograf: Ben Moore er en selvlært kommerciel fotograf med speciale i luftfotografering, arkitektonisk fotografering og fotografering i bylivet. Hans stil er lidt sørgmodig, men komplimenteres af rene, jordfarvede toner. Han har en forkærlighed for at bruge linjer i sine billeder med et skarpt visuelt udtryk, der chokerer og begejstrer hans publikum. Ben har arbejdet med Nikon siden august 2020 som Nikon Z Creator.

Nu i sit 14. år viser konkurrencen Environmental Photographer of the Year noget af verdens mest inspirerende miljøfotografering. Den årlige konkurrence giver en international platform til at øge bevidstheden om de miljøproblemer, der sætter vores planet i fare. De vindende fotografier af dette års konkurrence vil blive afsløret og udstillet i forbindelse med den 26. partskonference (COP26) i Glasgow, Skotland, i november.

Konkurrencen er gratis for alle aldre, og tilmelding accepteres indtil 31. juli 2021. Konkurrencen er åben for både professionelle fotografer og amatørfotografer. Deltagerne vil konkurrere om kontante præmier og priser, herunder Environmental Photographer of the Year 2021. Kategorierne omfatter Environmental Photographer of the Year, Young Environmental Photographer of the Year – Nikon Award, Environments of the Future, Sustainable Cities, Climate Action, Water and Security, Resilient awards og People’s Choice. Afstemning om sidstnævnte kategori vil være åben for offentligheden via sociale medier i måneden op til COP 26.

Hvis du vil have flere oplysninger, tilmelde dig eller se alle detaljer om konkurrenceregler, dommere og præmier for Environmental Photographer of the Year, skal du gå til www.epoty.org.

Du kan se billeder af dommerne og sidste års vindende fotografier her.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optikteknologi – fra forbruger til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne med den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver, der repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.

Der er flere oplysninger på www.europe-nikon.com

Om WaterBear

WaterBear er det første netværk af sin art: en gratis interaktiv video og digital platform dedikeret til at støtte FN's mål for bæredygtig udvikling. Dette gøres gennem inspirerende indhold, banebrydende teknologi, der letter handling og gennem dets globale netværk af partnere. Det giver beskueren en enestående mulighed for at tage direkte øjeblikkelig handling for at støtte NGO'er rundt om i verden og forme en bedre fremtid for vores skrøbelige planet. Download WaterBear fra en appbutik eller gå til: https://waterbear.com 

Klik her for at gå til App Store/Klik her for at gå til Google Play

Om CIWEM

Den autoriserede institution CIWEM til håndtering af vand og miljø er et kongeligt privilegeret uafhængigt fagligt organ og en registreret velgørenhedsorganisation i Storbritannien, der arbejder internationalt for at øge opmærksomheden på håndtering af vand og miljø. CIWEM repræsenterer et interessefællesskab på 30.000 fagfolk med en fælles vision for en sikker og bæredygtig verden. Yderligere oplysninger kan fås ved at gå til www.ciwem.org.

Om ARUP

ARUP er den kreative kraft i hjertet af mange af verdens mest fremtrædende projekter i det bebyggede miljø og på tværs af branchen. Virksomheden arbejder i mere end 140 lande, og deres designere, ingeniører, arkitekter, planlæggere, konsulenter og tekniske specialister samarbejder med kunderne om innovative projekter af højeste kvalitet og effekt. www.arup.com.