29-06-2021

NIKON LANCERER NIKON Z fc SPEJLLØST KAMERA

Det unikke Nikon Z fc kombinerer ikonisk design med Z-seriens innovation

Indfang dine ikoniske øjeblikke

Stockholm, Sverige, 29. juni 2021: Nikon lancerer i dag Nikon Z fc spejlløst kamera i DX-format – det første kamera i Z-serien med et klassisk design fra Nikons arv, samtidig med at det understøtter avancerede funktioner. Nikon Z fc fremtræder tydeligt inspireret af det ikoniske filmbaserede Nikon FM2 SLR-kamera lanceret i 1982, et centralt produkt i Nikons historie. Foruden selve kameraet lancerer Nikon to nye objektiver, hvis designstil modsvarer kameraets arv: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition og NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE).

Nikon Z fc byder på et kompakt og let kamerahus, der er nemt at have med sig, samtidig med at det har brugervenlig betjening og fremragende billedgengivelse, hvilket gør det nemt at håndtere for både eksisterende brugere og førstegangsbrugere af spejlløse kameraer.

De primære funktioner i Nikon Z fc omfatter:

Design inspireret af et legendarisk kamera
Passion i detaljerne: Pentaprismens design og balancen mellem sorte og sølvfarvede elementer på Nikon Z fc's kamerahus afspejler FM2, og det samme er tilfældet med brugen af et cirkulært øjestykke til den elektroniske søger (EVF) samt designet af betjeningshjulene og det indgraverede Nikon-logo fra 1970-80'erne. Samtidig opnås pålidelig robusthed ved at anvende magnesiumlegering.

Forenklet betjening og kreativt udtryk
Øverst på Nikon Z fc's kamerahus er der tre betjeningshjul og et lille visningspanel, der viser blændeåbningen. Hjulene styrer lukkertid, eksponeringskompensation og ISO-følsomhed, hvilket gør det nemt at skifte indstillinger. Derudover kan knappen "i" og menuen "i", som giver brugerne mulighed for hurtigt at justere en række forskellige indstillinger med et tryk på en knap, tilpasses brugerens individuelle præferencer.

For første gang i et kamera i Nikon Z-serien understøtter Nikon Z fc eksponeringskompensation i indstillingen AUTO, så brugerne kan opnå deres ønskede udtryk ved at øge lysstyrken, forstærke silhuetter, med mere. Kameraet har også 20 muligheder for Creative Picture Control (Kreativ Picture Control), der kan levere unikke udtryk. Ved at vælge temaer med forskellige parametre som farveglød, toning og farvemætning kan brugere udtrykke en række forskellige stemninger og justere effekter efter deres smag.

Forbedrede fokusfunktioner og optagelse fra mange forskellige vinkler
Nikon Z fc understøtter øjenregistrerings-AF og dyreregistrerings-AF ved optagelse af stillbilleder og video – funktioner, der oprindeligt blev introduceret på Nikon Z 7II og Nikon Z 6II. Bredt område-AF (L) indstilling af AF-metode understøttes, hvilket yderligere sikrer en sikker sporing af øjne og ansigter ved at begrænse fokusområdet. Der kan også foretages kontinuerlig fokus på det ønskede motivs øjne, når der er flere personer på billedet, eller sporing af øjnene på et kæledyr, der bevæger sig.

Optagelse af klare stillbilleder og videoer under mørke forhold er mulig ved at dække et bredt standard ISO-følsomhedsområde på 100-51.200*. Derudover er lodret optagelse fra lave eller høje vinkler mulig med den første roterbare vippeskærm blandt kameraerne i Z-serien. Når skærmen drejes fremad, skifter kameraet automatisk til selvportrætindstilling, hvilket muliggør nem selfie-optagelse med berøringsfunktion.

Øgede tilslutningsmuligheder via SnapBridge Ver. 2.8
SnapBridge-appen kan bruges til at overføre fotos og videoer optaget med kameraet til en smartenhed**, hvilket gør det nemt for brugerne at dele dem på sociale medier. Den nyeste firmware til kameraet kan også fås via applikationen.

SnapBridge Ver. 2.8 med ny brugergrænseflade understøtter nu to automatiske forbindelsesindstillinger: foreground mode (forgrundsindstilling) og background mode (baggrundsindstilling). Forgrundsindstillingen opretter kun forbindelse til kameraet, når appen er aktiveret, hvilket reducerer kameraets batteriforbrug. Baggrundsindstillingen har en konstant forbindelse, der automatisk overfører billeder, selv når appen ikke er aktiveret.

Yderligere kamerafunktioner
• En naturlig visning med minimal aberration opnås med elektronisk søger (EVF) af OLED-typen
• Videooptagelse understøtter 4K UHD uden beskæring med brug af det DX-baserede videobilledområde
• Understøtter funktionen Altid aktiveret AF (AF-F) dedikeret til videooptagelse
• Slowmotion-videooptagelse er gjort nem ved blot at vælge billedstørrelse og billedhastighed
• Understøtter Webcam Utility, en software der gør det muligt at bruge Nikon Z fc som webkamera
• Produktemballage og tilhørende kamerarem matcher stilen i Nikon Z fc's nedarvede design
• Understøtter USB-strømforsyning med kameraet tændt samt USB-opladning

Objektiver: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Sølvfarvet udgave og NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE)

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition er et standardzoomobjektiv baseret på NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR med et udvendigt sølvdesign, der matcher Nikon Z fc. Objektivet er kompakt og let med en samlet længde på cirka 32 mm og en totalvægt på cirka 135 g. Det er et praktisk objektiv at have med sig, og det leverer høj opløsning i hele zoomområdet. NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition kan bruges i en række hverdagsscener, fra landskaber og snapshots til portrætfotos.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) er et kompakt og let objektiv, der er ideelt til portrætter og stillbilledfotografering, og det leverer den bløde bokeh, der er unik for prime-objektiver. Objektivet har et design inspireret af klassiske Nikkor-objektiver fra omkring det tidspunkt, hvor FM2 blev lanceret. Ved at bruge den samme belægning som Nikon Z fc matcher NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) kameraets klassiske æstetik.

* Kan udvides op til ISO 204.800. Den maksimale standardfølsomhed for videooptagelse er ISO 25.600.
** iPhone®-, iPad®-, iPod touch®- og Android™-enheder, som SnapBridge-appen er installeret på, kan bruges. SnapBridge-appen kan downloades gratis fra App Store® og Google Play™. Se Nikons websted for at få yderligere oplysninger.

• Apple®, App Store®, the Apple logos, iPhone®, iPad® og iPod touch® er varemærker tilhørende Apple Inc. registreret i USA og/eller andre lande.
• iPhone-varemærket bruges under licens fra Aiphone Co., Ltd.
• Android™ og Google Play™ er registrerede varemærker tilhørende Google LLC.
• Andre varemærker og handelsnavne tilhører deres respektive ejere.

Om Nikon

Nikon er en førende leverandør af produkter og tjenester til billedskabelse. Den innovative optiske teknologi – fra forbruger- til professionelle kameraer og fra objektiver til systemtilbehør – er resultatet af over 100 års erfaring. Nikon er globalt anerkendt for at sætte nye standarder inden for design og ydeevne, hvor den revolutionerende Z-serie af spejlløse kameraer og NIKKOR Z-objektiver repræsenterer en ny dimension af optiske egenskaber.

Nikon bestræber sig på at være førende inden for billedskabende kultur og at gøre det muligt for nogle af verdens bedste billedkunstnere at nå deres kreative potentiale gennem visuel historiefortælling. Det prisvindende udstyr giver fotografer og videografer mulighed for at realisere deres kreative vision på højeste niveau.

Som betroet visionær partner forener vi alle typer af indholdsudviklere gennem vores engagerede fællesskab, uovertrufne tekniske ekspertise og adgang til uddannelsesressourcer via initiativer som Nikon School.