10-10-2019

DET SPEJLLØSE Z 50-KAMERA I DX-FORMAT OG DE FØRSTE NIKKOR Z DX-OBJEKTIVER BLIVER EN DEL AF NIKON Z-SERIEN

London, England, 10. oktober 2019: Nikon lancerer i dag Nikon Z 50, det første spejlløse kamera i DX-format i Z-serien, og de første to NIKKOR Z DX-zoomobjektiver, NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR og NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Med det helt nye Nikon Z 50 får brugerne en suveræn billedkvalitet. Det tager perfekt fokuserede fotos og optager 4K-videoer, der er rige på detaljer, dybde og farve. Når Z 50 kombineres med de nye NIKKOR Z DX-objektiver, leverer det nye spejlløse DX-system fantastiske billeder – fra vidvinkel til telefoto.

Med en stor 20,9 MP-sensor i DX-format præsenterer Z 50 de optiske fordele ved Nikons spejlløse system i et robust og kompakt DX-kamerahus. Det har arvet flere funktioner fra de meget roste Nikon Z 7- og Z 6-kameraer, bl.a. den brede Nikon Z-fatning og det hurtige, brede hybrid-AF (autofokus)-system. Z 50 har også en skarp elektronisk søger, en berøringsskærm, som kan vippes, og det dybe håndgreb, der gør Nikons spejlløse kameraer så behagelige at holde. Intelligent øjengenkendelses-AF gør Z 50 fantastisk til portrætter, og kontinuerlig optagelse med op til 11 bps (med AF/AE) indfanger pålideligt actionmotiver. Z 50 er fuldt kompatibelt med Nikons FTZ-fatningsadapter, som gør det muligt at bruge NIKKOR DSLR-objektiver med F-fatning sammen med kameraet. ¹

Begge de nye DX-objektiver med Z-fatning er optimeret til den fantastiske lyssamlingskapacitet, der kendetegner den brede Nikon Z-fatning. Disse zoomobjektiver fokuserer hurtigt, lydløst og stabilt, hvilket gør dem lige velegnede til video og til stillbilleder. Det ultra-handy NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR er et handy, fladt zoomobjektiv, der smukt dækker hele spektret fra vidvinkel til portrætter. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR er et kompakt telezoomobjektiv: Det giver brugerne mulighed fra at skifte fra at komponere unikke portrætter til optagelse af action på lang afstand med rolig og stabil præcision.

Nikon Z 50 | 0,6 sek. | f/5,6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 sek. | f/6,3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager, Nikon UK, siger: "Uanset om man brænder for fotografering eller video, så tilbyder Nikons nye spejlløse Z 50-kamera en spændende blanding af kreativitet og ydeevne. Det kan bruges med de to nye NIKKOR Z DX-objektiver og understøtter desuden uden problemer alle eksisterende objektiver med Z-fatning. Og har man objektiver og tilbehør med F-fatning i fototasken, kan man også bruge dem. Det betyder ikke noget, om man ejer et Nikon DSLR-kamera eller er ny Nikon-bruger: Det spejlløse Nikon DX-system giver masser af plads til alle til at udfolde og udvikle talentet."

Nikon Z 50 og de to nye NIKKOR Z DX-objektiver vil kunne fås i butikker over hele landet fra vinteren 2019.

Kit bestående af kamera og objektiv vil kunne fås til vedledende udsalgspriser fra 8.590 kr.

Nikon Z 50

Suveræn billedkvalitet: bred Nikon Z-fatning, stor 20,9 MP CMOS-sensor i DX-format (APS-C) og hurtig EXPEED 6-billedprocessor.
Knivskarpt ‒ hele vejen: Hybrid-AF (autofokus)-system, 209 AF-punkter på sensoren dækker ca. 90 % af billedet, både horisontalt og vertikalt, hvilket giver uovertruffen skarphed fra kant til kant.
Strålende i svagt lys: stort ISO-område på 100–51.200 og autofokus ned til -4 EV i svag belysning.
Intelligent øjengenkendelses-AF: fokuserer automatisk på motivets øjne, uanset om personen er alene eller midt i en menneskemængde.
Hurtig kontinuerlig optagelse: op til 11 bps med autofokus (AF) og automatisk eksponering (AE).
Lydløs betjening: Nikon Z 50 fokuserer stille og har en indstilling til lydløs fotografering.
4K-video: brugerne kan optage 4K/UHD-video med 30p og lave slowmotionoptagelser i fuld HD uden begrænsninger i form af en beskæringsfaktor. Man kan skabe 4K time-lapse-sekvenser i kameraet.
Nem elektronisk søger: ultraskarp elektronisk søger (2.360.000 punkter) kan vise et naturligt billede, der svarer til billedet i en optisk søger i et DSLR-kamera. Eller billeder kan vises, som de vil se ud med de anvendte indstillinger.
Stor vipbar berøringsskærm: LCD-skærm med høj opløsning (1.040.000 punkter) og berøringstaster i smartphonestil. Den kan vippes op eller ned, så man får større fleksibilitet, når man optager video eller tager selvportrætter.
Kreative effekter: 20 effekter i kameraet til fotos og video. Intensiteten kan justeres, mens man ser et eksempel på effekten inden optagelsen.
Spejlløst DX-kamerahus med pop op-flash: nemt at bære på og med en stærk magnesiumlegering foroven og foran.
Nikon-ergonomi: et dybt håndgreb, der gør det behageligt at bruge kameraet, og omhyggeligt placerede knapper og hjul samt berøringstaster på skærmen.
Enkelt menusystem i DSLR-stil: velkendt på et øjeblik for nuværende Nikon DSLR-brugere og let at lære for nye Nikon-brugere.
Hurtige forbindelser: Wi-Fi® og Bluetooth® samt Nikons SnapBridge-app gør det nemt at sende billeder og videoer til enhver enhed til deling eller opbevaring.
Et system, man vil elske: kompatibelt med FTZ-fatningsadapteren og Nikon DSLR-tilbehør, inklusive fjernbetjening af kameraet, DSLR-Speedlights, mikrofoner og meget mere.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Ultra-handy vidvinkel-zoom: hurtigtfokuserende objektiv med et brændviddeområde på 16-50 mm til vidvinkel og almindelige billeder (svarende til 24-75 mm i FX-format/35 mm).
En tætteste fokusafstand på kun 0,2 m: giver brugerne mulighed for at stille skarpt på detaljer i et nærbillede.
Vibrationsreduktion i objektivet: optag med lukkertider, der er op til 4,5 trin længere, end hvad der ellers ville være muligt.² Tag klarere billeder i svag belysning, og optag stabile videoer, selv ved optagelser, mens man går.
Lydløs indstillingsring: til nøglefunktioner, herunder manuel fokus, blændestyring og eksponeringskompensation.
Objektiv i lommeformat: vejer kun 135 gram og er fladt som en pandekage, når det er sammentrukket.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

• Kompakt telezoomobjektiv: hurtigtfokuserende objektiv med et brændviddeområde på 50–250 mm til alt fra almindelige billeder til telefoto (svarende til 75-375 mm i FX-format/35 mm).
• En tætteste fokusafstand på kun 0,5 m: giver brugerne mulighed for at stille skarpt på motiver, der er tæt på.
• Vibrationsreduktion i objektivet: optag med lukkertider, der er op til 5 trin længere end normalt. ²
• Lydløs indstillingsring: til nøglefunktioner, herunder manuel fokus, blændestyring og eksponeringskompensation.
• Den praktiske rejsekammerat: Objektivet er superkompakt, når det er trukket sammen, og det vejer kun 405 gram.

 

¹ Man kan bruge ca. 360 NIKKOR-objektiver med F-fatning sammen med Nikon Z-kameraet. Besøg det officielle Nikon-websted for at få flere oplysninger om NIKKOR-objektivsystemet.
² Baseret på CIPA-standarderne.

BEMÆRKNINGER
Bluetooth®-navnet og -logoerne er registrerede varemærker tilhørende Bluetooth SIG, Inc. og anvendes af Nikon og koncernens associerede selskaber på licens.
Wi-Fi® og Wi-Fi Certified-logoet er registrerede varemærker tilhørende Wi-Fi Alliance®.