19/9/2013

Nikon lancerer verdens første vandtætte og stødsikre kamerasystem med udskiftelige objektiver: Det kompakte Nikon 1 AW1-systemkamera - I AM STRONG AND IRRESISTIBLE

København, 19. september 2013 – Nikon lancerer i dag verdens første vandtætte og stødsikre kamerasystem med udskiftelige objektiver¹ – det kompakte Nikon 1 AW1-systemkamera.
Vandtæt (ned til 15 meters dybde)², stødsikkert (fra op til 2 meters højde)³, frostsikkert (ned til -10 °C) og helt støvtæt⁴ – Nikon 1 AW1 er din tro følgesvend, uanset hvad du møder på din vej. Dette systemkamera, der lanceres sammen med to lige så elegante vandtætte og stød- og frostsikre 1 NIKKOR AW-objektiver, indfanger de største øjeblikke uanset omgivelserne. Det er lille nok til, at det kan medbringes overalt, hurtigt nok til at være klar, før du når at blinke med øjnene og samtidig så elegant, at alle vil misunde dig det, og er dermed som skabt til den modebevidste, der ønsker at tage førsteklasses billeder og videoer alle vegne.
Det utroligt hurtige, præcise og avancerede Nikon 1 hybrid AF-system (autofokus) sikrer, at alle billeder, du tager, sidder lige i skabet, og at alle videoer er uden rystelser og naturlige. CMOS-sensoren på 14,2 megapixel i CX-format har et ISO-område, der går helt op til 6400, hvilket giver smukke detaljer selv under dårlige lysforhold. Og når der virkelig er fart over feltet, gør Nikon 1 AW1 det muligt at fotografere helt problemfrit: Det er konstrueret til eventyr og har kontinuerlige optagehastigheder på op til 60 bps (15 bps med autofokus)⁵, og du kan dermed fastholde alle begivenhederne helt uden at bekymre dig om, hvorvidt kameraet bliver støvet, vådt eller bliver slået ud af dine hænder.
Med en uimodståelig kombination af robust funktionalitet, klassisk, minimalistisk design og imponerende hurtig ydeevne, sikrer Nikon 1 AW1-kameraet og 1 NIKKOR AW-objektiverne, at ingen behøver at gå på kompromis med hverken kvaliteten af stillbilleder, videoer eller deres stil, bare fordi de er lidt eventyrlystne.
Jordi Brinkman, Product Manager, Nikon 1 Compact System Cameras hos Nikon Europe, udtaler:

"Vi er meget begejstrede for det nye AW-system, som giver mulighed for at udnytte de unikke fordele ved Nikon 1-kameraet overalt. Dets vandtætte og stød- og frostsikre konstruktion samt smarte udseende betyder, at du nemt og enkelt kan tage førsteklasses billeder og videoer under utroligt mange forskellige forhold. Du kan skifte objektiv for at få et andet perspektiv og styre begivenhedernes gang, uanset om du er under vand, oppe i bjergene eller en tur i byen. Det er det optimale system til de personer, der kræver, at udstyret skal fungere godt uanset hvad."

 

Robust og uimodståeligt: En fuldendt kombination af robust funktionalitet og minimalistisk design. Det robuste frontpanel i rustfrit stål giver kamerahusets rene, minimalistiske linjer et stilfuldt udseende. Kamerahuset fås i farverne sort, hvid og sølv.

1 NIKKOR AW-objektiver: Det særlige 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjektiv og 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vidvinkelobjektivet lanceres samtidig med kameraet, og de er lige så elegante og robuste som kameraet selv. Disse vandtætte, støv- og frostsikre objektiver er alsidige, præcise og stilfulde - uanset hvor du medbringer dem.

Suveræn hastighed: Nikons EXPEED 3A-dobbeltbilledprocessor muliggør kontinuerlig optagelse med 15 bps med autofokus og op til 60 bps med fast AF-punkt⁵, hvilket gør dig i stand til at tage førsteklasses billeder af selv superhurtig action.
Optagelser, der sidder lige i skabet: Takket være det avancerede Nikon 1-hybrid AF-system (autofokus) kommer motiver utroligt hurtigt i fokus uden forsinkelse. Systemet har hurtig fasedetekteret AF til hurtige bevægelser og kontrastbaseret AF til at indfange de fine detaljer selv i svagt lys.

Endnu bedre billedkvalitet: CMOS-sensoren i CX-format har en opløsning på hele 14,2 megapixel, og ISO-området går helt op til 6400, hvilket giver smukke detaljer i svagt lys selv ved optagelser med op til 60 bps.

Fuldt beskyttet: En gummiforsegling på kameraets kritiske områder samt en O-ring til objektivfatningen sikrer, at vand ikke trænger ind i kameraets indvendige funktioner. Dæksler med dobbeltlås til rummene minimerer risikoen for, at de åbnes ved et uheld. Det skridsikre håndgreb giver et fast greb.

Deling med det samme: Den ekstra trådløse WU-1b mobiladapter sender billeder af høj kvalitet direkte til en smartphone eller tablet.⁶

Geografiske optagefunktioner: Lav et elektronisk fodspor over dine oplevelser ved hjælp af den indbyggede understøttelse af GPS og GLONASS samt en indbygget dobbelt højde- og dybdemåler⁷, elektronisk kompas⁸ og virtuel horisont.

Nemme og enkle optagelser: Bevægelsesstyring muliggør "vip og skyd"-betjening og gør det muligt at aktivere Udendørsvisning, så kameramenuerne er lettere at se, når du optager under vand.

Vandtæt ’pop up’-flash: Denne flash, der er vandtæt ned til 15 meters dybde, er perfekt til nærbilleder under vand og kan oplyse motiver på land, der er helt op til seks meter væk fra kameraet.

Med Nikon 1-innovationer: Fang de bedste øjeblikke sikrer, at du altid får de bedst mulige optagelser. Snapshot med video giver dig mulighed for at oprette billeder, der bevæger sig, og som nemt kan deles.

Videomagi: Nyd friheden til at tage billeder i fuld opløsning, mens du optager video i fuld HD-kvalitet. Vælg indstillingen Avanceret video for at ændre de manuelle eksponeringsindstillinger eller for at optage video i ekstrem slowmotion.

Kreativ frihed: Juster instinktivt indstillingerne for at fryse begivenhederne, ændre belysningen eller sløre baggrunden med Billedstyring i realtid. Vælg Kreativ indstilling for at få adgang til PSAM-optageindstillinger, eller anvend filtre og effekter, inklusive undervandsfunktioner, på stillbilleder, før du tager dem.

Mulighed for systemudvidelse: For at få flere muligheder er alle 1 NIKKOR-objektiver kompatible med Nikon 1 AW1, og du kan bruge et NIKKOR-objektiv sammen med FT1-fatningsadapteren.⁹

Vandtæt tilbehør: Robuste, vandtætte remme holder dit Nikon 1 AW1 tørt og tæt på dig. Et aftageligt kameragreb giver dig et fast greb, selv når du optager under ekstreme forhold. Et silikoneovertræk beskytter kameraets kanter mod ridser.

Undervands flash: SB-N10 undervands flash er en kraftfuld ekstern blitz, der kan bruges sammen med Nikon 1 AW1. Den er designet til at belyse de dystre undersøiske miljøer og gør det nemmere at fange de farver, der er under vandet. SB-N10 er kompatibel med Nikon 1 AW1, og kan også bruges på andre Nikon 1-kameraer. SB-N10 forventes at blive lanceret i foråret 2014.

Det effektive og uimodståelige Nikon 1 AW1 er verdens første vandtætte og stød- og frostsikre kamerasystem og den nyeste tilføjelse til Nikons sortiment af vandtætte produkter. WP-N2 er et kompakt undervandskamerahus til Nikon 1-kameraer, der gør det muligt for dig at indfange de vidunderlige ting, du ser under havoverfladen – og det helt ned til 40 meters dybde!¹⁰ COOLPIX S31 er et sjovt familiekamera spækket med brugervenlige funktioner. COOLPIX AW110 er en robust, kompakt digitalkamera, der er designet til dem, der ønsker at fange og dele de mest ekstreme eventyr.

- Genopladeligt Li-ion-batteri EN-EL20
- Batterioplader MH-27
- USB-kabel
- Rem til brug på land
- Kamerahusdæksel BF-N2000
- O-ring-beskytter PA-N1000
- Silikonefedt WP-G1000
- ViewNX 2-software
- Short Movie Creator-software

1 Blandt digitalkameraer med udskiftelige objektiver tilgængelige på markedet den 9. august 2013, baseret på Nikons research.

2 Interne test har påvist vandtæthed i henhold til JIS/IEC-klasse 8 (IPX8) med et vandtæt 1 NIKKOR-objektiv monteret.

3 Har bestået interne test *3 i henhold til en stødstandard på MIL-STD-810F, metode 516.5 med et vandtæt 1 NIKKOR-objektiv monteret. Der er ingen garanti for den stødsikre egenskab, når den indbyggede flash er oppe.

4 Interne test har påvist støvtæthed i henhold til JIS/IEC-klasse 6 (IP6X) med et vandtæt 1 NIKKOR-objektiv monteret.

5 I henhold til Nikons test kan Nikon 1 AW1 tage op til 20 billeder i fuld størrelse med ca. 60 bps, når AF-S er valgt som fokusindstilling, og fokus og eksponering er fast for det første billede. Når automatisk fokus-tracking er aktiveret, kan du tage op til 22 billeder med ca. 15 bps.

6 Kompatibel med smart-enheder, der anvender Android™-OS og iOS. Wireless Mobile Adapter Utility, som kan hentes via Google Play™ og iTunes®, skal være installeret på smart-enheden inden brug.

7 Dobbeltfunktionen med højde- og dybdemåler giver omtrentlige oplysninger. Den må ikke bruges til at fastslå præcise målinger.

8 Retningsoplysninger registreres som EXIF-data, og kun hvis 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6-zoomobjektivet eller 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8-vidvinkelobjektivet bruges. Bemærk: Kompasset giver omtrentlige oplysninger. Det må ikke bruges til at fastslå præcise placeringer.

9 Når et NIKKOR-objektiv monteres på FT1-fatningsadapteren, opnår det en brændviddeforøgelse på 2,7x, således at billedvinklen bliver den samme som på et objektiv med en næsten tre gange så stor brændvidde. Du kan finde nærmere oplysninger om kompatibilitet med NIKKOR-objektiver med F-fatning i brugervejledningen.

10 Det vandtætte WP-N2-hus er kompatibelt med Nikon 1 S1 og Nikon 1 J3 sammen med 1 NIKKOR 10–30mm-objektivet. Det vandtætte WP-N1-hus fås til Nikon 1 J1 og Nikon 1 J2 og er kompatibelt med 1 NIKKOR 10–30mm-objektivet.

Nikon 1 AW1 forventes i butikkerne d.10. oktober til en vejledende pris på:
Nikon 1 AW1 singlekit inkl. 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5-5.6 kr. 6.595,- inkl. moms
Nikon 1 AW1 dobbeltkit inkl. 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 samt 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5-5.6 kr. 8.295,- inkl. moms

Pressebilleder kan hentes på http://press.nikon.dk/

 

Nadia Julie Froberg, Marketing Coordinator Nikon Danmark, T: 60 29 95 11
E: nadia.julie.froberg@nikon.dk

Der er flere oplysninger om Nikons prisbelønnede produkter på www.europe-nikon.com