29-07-2019

VINDERNE AF NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019

Amsterdam, Holland, 29. juli 2019: Nikon Corporation har fornøjelsen af at kåre vinderne af Nikon Photo Contest 2018-2019. Nikon Photo Contest blev afholdt for første gang i 1969 og kan i år fejre sit 50-års jubilæum. Det er en af verdens største fotokonkurrencer med 97.369 indsendte billeder fra 33.000 deltagere i 170 lande og regioner i 2018-19-konkurrencen. De indsendte billeder er delt op i tre kategorier: Open (Åben), Next Generation (Næste generation) og Short Film (Kortfilm).

Nikon Photo Contest 2018-2019-vinderne

Open Award Gold Prize: Hope
Thaib Chaidar (Indonesien)

Next Generation Gold Prize: Fanghua – (Momenter fra vores unge år)
Tu Jinghan (Kina)

Short Film Gold Prize: Exulansis
Sara Crochet (USA)

Vinderne er udpeget af et uafhængigt, internationalt dommerpanel under ledelse af den globalt anerkendte art director Neville Brody, som også sidste år var juryformand.

Neville Brody sagde om dette års Nikon Photo Contest:

"Denne konkurrence stiller en masse spørgsmål, herunder hvilken rolle fotografiet kommer til at spille i fremtiden. Fotografering ændrer vores liv. Fotos findes overalt, og nu om stunder er der flere billeder end ord omkring os. Det er et internationalt sprog, der har indflydelse på den måde, vi opfører på som mennesker og samfund, og det bliver mere og mere betydningsfuldt. De forskellige billeder, der er nået til finalen – fortællingerne, forbindelserne og overraskelserne – vil give inspiration til en fascinerende debat omkring den verden, vi lever i, og hvordan vi betragter den".

Guld-, sølv- og bronzevinderne inden for hver kategori er blevet udvalgt på baggrund af en række forskellige kriterier, herunder hvor godt de passer til kategoriens tema, budskabets kraft og graden af kreativitet. Udover de fem førstepriser fik et af de indsendte billeder Participants' Choice-prisen, og en anden særpris blev uddelt i anledning af 50-årsjubilæet for Nikon Photo Contest. I alt blev der uddelt 47 priser.

Den overordnede Grand Prize-vinder bliver udråbt ved den officielle prisuddelingsceremoni i Tokyo den 23. august 2019.

Alle vinderfotos og -videoer kan ses på Nikon Photo Contest 2018-2019's hjemmeside sammen med uddybende oplysninger.

Nikon Photo Contest ahar til formål at berige fotokulturen for både professionelle fotografer og amatører. Siden første gang konkurrencen blev afholdt i 1969, har mere end 440.000 fotografer verden over indsendt over 1.710.000 billeder til denne gennemført internationale event.