11-04-2019

Nikon fejrer fire TIPA World Award 2019-priser til D3500, Z 6, Z 7 og NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Holland, 11. april 2019: Nikon er glade for at kunne meddele, at vi har modtaget fire prestigefyldte 2019 Technical Image Press Association (TIPA) World Awards. Nikon D3500 vandt i kategorien "Best DSLR Camera", mens begge de spejlløse kameraer modtog anerkendelse: Nikon Z 6 vandt titlen som "Best Full Frame Camera Expert" og Nikon Z 7 blev kåret som "Best Full Frame Professional Camera". Prisen for "Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens" gik til NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

TIPA's kommentarer til Nikon D3500 – vinder i kategorien "Best DSLR Camera"

Dette kompakte og lette DSLR-kamera er tiltænkt amatørfotografer, der gerne vil gå et trin op til et kamera, som kan udnytte en bred vifte af NIKKOR-objektiver og tilbehør, der giver flere sjover og kreative fotomuligheder. Kameraets 24,2 MP CMOS-sensor giver et ISO-område på 100-25.600. Det kan klare kontinuerlig optagelse med 5 bps og optage video i fuld HD med 1080/60p. Med Nikons SnapBridge-app kan brugerne nemt dele billeder med en smartphone eller en tilsluttet enhed. De kan også udløse kameraet med appen og få adgang til Nikon Image Space, en gratis skybaseret delings- og lagringstjeneste.

TIPA's kommentarer til Nikon Z 6 – vinder i kategorien "Best Full Frame Camera Expert"

Z 6 er tiltænkt fotografer, der ønsker fremragende ydeevne under dårlige lysforhold og 4K UHD-video med fuld pixeludnyttelse. Den bagsidebelyst CMOS-sensor på 24,5 MP med fasedetekteret AF-pixels for fokusplan understøtter et bredt følsomhedsområde på 100-51.200 ISO og benytter den seneste Nikon-billedbehandlingsenhed, EXPEED 6. Kameraet har 273 fokuspunkter, hvilket muliggør bred dækning af cirka 90 procent af billedområdet både vertikalt og horisontalt. En mellemliggende skarphedsindstilling i Picture Control-menuen giver brugerne mulighed for at gøre elementer med tekstur i motivet skarpere eller blødere både på stillbilleder og i videooptagelser.

TIPA's kommentarer til Nikon Z 7 – vinder i kategorien "Best Full Frame Professional Camera"

Det spejlløse Z 7 med høj opløsning har en 45,7 MP CMOS-sensor med FX-format, der giver store, fantastiske billedfiler. Det understøtter et ISO-område på 64-25.600 ISO med mulighed for udvidet ISO på 32 til 102.400. Den elektroniske søger har en dækning på ca. 100 procent med mulighed for at indstille adskillige optagelsesparametre, mens man ser gennem søgeren. Videofunktionerne omfatter optagelse i 4K UHD og fuld HD 120p og understøttelse af Aktiv D-Lighting, elektronisk VR og konturforstærkning. Understøttelsen af tidskoder muliggør synkronisering af video og lyd fra flere enheder. Brug af NIKKOR Z S-Line-objektiver giver en dæmpet og jævn indstilling af eksponering under videooptagelse.

TIPA's kommentarer til NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – vinder i kategorien "Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens"

Et design med en næsten flad frontlinse giver 14-30 mm-objektivet mulighed for at bruge filtre (82 mm) på det forreste gevind. Objektivkonstruktionen indeholder 14 elementer med fire ED-elementer og Nikons nanokrystalbelægning, der reducerer flare og ghosting. Stepmotoren giver desuden blød og dæmpet AF – en meget efterspurgt funktion til både stillbilleder og særligt til videooptagelser. Objektivets forsegling beskytter mod støv og fugt. Det har også en indstillingsring, der kan tilpasses af brugeren, og som kan bruges til manuel fokus, blændeåbning og eksponeringskompensation. Objektivet er en letvægter på kun 485 g.

Priserne er sponsoreret af TIPA, en global autoritet inden for foto- og billedbehandlingsbranchen. De dækker produkter til fotografering og billedbehandling, der er lanceret mellem den 1. april 2018 og 31. marts 2019, og som er blevet vurderet af redaktører på førende foto- og billedbehandlingsmagasiner fra hele verden.

Du kan få flere oplysninger på TIPA World Awards' websted på www.tipa.com