23-08-2018

Nikon lancerer AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR – et superteleobjektiv i Nikon FX-format

Objektivet er exceptionelt fleksibelt og gør håndholdt supertelefotografering meget sjovere – og den optiske ydelse og funktionaliteten er i særklasse

Copenhagen, Denmark, 23. august 2018: Nikon kan med glæde offentliggøre lanceringen af AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR – et superteleobjektiv, der er kompatibelt med Nikons DSLR-kameraer i FX-format.

AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR er et højtydende superteleobjektiv i FX-format med en brændvidde på 500 mm. Et Phase Fresnel (PF)-linseelement har reduceret objektivets størrelse og vægt mærkbart, hvilket gør håndholdt supertelefotografering både nem og sjov.

Objektivets størrelse er blevet kraftigt reduceret, og det har en maksimal diameter på 106 mm og en maksimal længde på 237 mm. Det vejer ca. 1.460 gram (omtrentligt det samme som AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR) – andre 500 mm-objektiver vejer normalt over 3.000 gram. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR er støv- og vandafvisende, og sammen med fluorbelægningen på frontlinsen giver det en stor fleksibilitet under optagelser.

Et PF-linseelement og tre ED-glaselementer sikrer ekstremt skarpe og detaljerede gengivelser af motivet og lever helt op til niveauet for digitalkameraer med mange megapixel. Materialerne i det nye PF-linseelement, som Nikon har udviklet, reducerer desuden PF-linseflare (diffraktion) effektivt. Synergieffekten af Nikons belægningsteknologier giver ekstremt skarpe billeder, eksempelvis med nanokrystalbelægning, der reducerer ghosting og flare meget effektivt.

AF-hastigheden er øget ved at gøre linseelementerne i fokuseringsgruppen lettere. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR er også udstyret med en VR-mekanisme, der modvirker kamerarystelser – hvilket muliggør en lukkertid, der er 4,0 trin længere*. Objektivet har desuden en SPORT VR-indstilling. SPORT-indstillingen er især effektiv ved fotografering af motiver i hurtig bevægelse og uforudsigelige motiver, f.eks. fugle og sportsbegivenheder samt ved optagelse af videoer, takket være stabilisering af billedet i søgeren.

FTZ-fatningsadapteren gør det muligt at bruge objektivet med de nye spejlløse kameraer med Z-fatning, som ligeledes lanceres i dag. Brugerne vil kunne foretage supertelefotografering ved en brændvidde på 500 mm med et system, der er kompakt som aldrig før.

Nikon lancerer også et nyt tilbehør, punktsigte DF-M1 (ekstraudstyr), der er særdeles effektivt ved supertelefotografering og fuldt kompatibelt med det nye COOLPIX P1000 superzoomkamera. Da søgerens synsfelt er meget smalt ved supertelefotografering, forsvinder motivet nemt ud af billedet. Med dette tilbehør kan man lettere følge motivet, selv hvis det pludselig flytter sig.

Brugen af et PF-linseelement har gjort det muligt at udvikle et mindre og lettere objektiv, som kan medbringes på steder, hvor det tidligere var besværligt at komme med superteleobjektiver. Den kompakte størrelse og lavere vægt eliminerer også behovet for at bruge stativ, hvad der gør håndholdt supertelefotografering til en leg. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR udvider mulighederne for supertelefotografering ved at kombinere overlegen ydelse med en kompakt størrelse og lav vægt.

Hovedfunktioner

•    Markant mindre og lettere takket være et Phase Fresnel (PF)-linseelement
•    Den støv- og vandafvisende konstruktion afviser sammen med Nikons fluorbelægning effektivt støv, vanddråber, fedt og snavs
•    Banebrydende optik med ét PF-linseelement og tre ED-glaselementer sikrer ekstremt skarpe og detaljerede gengivelser af motivet og lever helt op til niveauet for digitalkameraer med mange megapixel.
•    Optisk ydelse, der ikke reduceres på nogen måde ved brug af TC-14E III AF-S-telekonverteren
•    Materialerne i det nye PF-linseelement reducerer PF-linseflare (diffraktion) effektivt
•    Den effektive reduktion af ghosting og flare opnås ved hjælp af nanokrystalbelægning, hvilket sikrer skarpe billeder
•    AF-hastigheden er øget ved at gøre linseelementerne i fokuseringsgruppen lettere
•    Udstyret med en VR-mekanisme, der modvirker kamerarystelser – hvilket muliggør en lukkertid, der er 4,0 trin længere*
•    VR-mekanismen har to indstillinger: NORMAL og SPORT
•    Elektromagnetisk blændemekanisme sikrer ekstremt præcis styring af blændeåbningen under hurtige billedserier.


Fodnoter
*Målt i overensstemmelse med CIPA-standarderne i indstillingen NORMAL ved anvendelse af et DSLR-kamera med en billedsensor i fuldformat svarende til 35 mm-filmformatet.