30-04-2018

Berømt kunstfotograf fra Storbritannien, David Yarrow, ny europæisk Nikon-ambassadør

Amsterdam, Holland, 30. april 2018 – Nikon Europe B.V. er stolte over, at den berømte fotograf David Yarrow snart vil blive en del af en velanset gruppe af Nikon-fotografer, der er europæiske ambassadører.

Yarrows stemningsskabende og medrivende billeder af livet på jorden har givet ham en stadig større tilhængerskare både blandt fotografer, kunstsamlere og forbrugere. Hans store og ikoniske monokrome billeder hænger i mange førende gallerier og museer i hele verden og bidrager med den unikke stil, der har bragt ham til tops og gjort ham til én af verdens bedste naturfotografer.

Yarrow har i de sidste 33 år anvendt Nikon-produkter, lige fra begyndelsen af sin karriere, hvor han arbejdede for The Times og tog det klassiske billede af Diego Maradona i finalen af verdensmesterskabet i fodbold i 1986, til de senere år, hvor han har etableret sig som én af verdens bedst sælgende kunstfotografer. David har for nylig spillet en stor rolle i lanceringen af D850.

Og hvad vigtigere er: Yarrows arbejde illustrerer hans passion for filantropi og bevarelse, hvilket han glæder sig til at vise frem igennem sit specialprojekt som europæisk Nikon-ambassadør, som han for tiden fotograferer til i Amboseli i Kenya.

David Yarrow kommenterer: "Min karriere som fotograf har ikke været helt almindelig, og der er ingen tvivl om, at jeg har nægtet at blive begrænset til et 'hovedtema' eller en 'hovedekspertise'. Men i alt dette har fotografering altid fungeret som en forløsning og flugt fra virkeligheden for mig. Det har været en mulighed for at udforske fjerne verdensdele og indfange ekstreme miljøer og det sjældne dyreliv, der hører hjemme i disse egne.

Nikons kameraer og NIKKOR-objektiver har spillet en stor rolle på hver eneste vej, jeg har taget. Deres udseende og ergonomi er simpelthen bare blevet bedre og bedre, og jeg har svært ved at komme på et andet mærke, som forstår både professionelle og amatørfotografers behov lige så godt. Fotografering er vores generations kunstform, og jeg håber, at mit arbejde som europæisk Nikon-ambassadør vil bidrage til at motivere og inspirere folk til at bruge deres mobiltelefoner mindre og deres øjne mere. Det er trods alt det, dette arbejde handler om."

Nikons europæiske ambassadørprogram

Nikons europæiske ambassadørprogram består af talentfulde og indflydelsesrige visuelle kunstnere, som bruger branchens nyeste teknologi og deres viden om sociale tendenser til at repræsentere vores tid. Som en del af hans opgave som ambassadør har Nikon udfordret David til at realisere sit drømmefotoprojekt på baggrund af hans globale anerkendelse som fotograf.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om David og hans tidligere arbejde, kan du gå ind på Nikons websted.  

Om David

David Yarrow blev født i Glasgow, Skotland, i 1966. Han begyndte at fotografere i en tidlig alder, og som 20-årig arbejdede han som fotograf for The Times på fodboldbanen ved verdensmesterskabets finale i Mexico City. Den dag tog David det berømte billede af Diego Maradona med pokalen i hænderne, og derfor blev han efterfølgende bedt om at dække OL og adskillige andre sportsbegivenheder. Først mange år senere fandt han ud af, at han havde det allerbedst med at dokumentere naturen med sine stemningsskabende og medrivende billeder af livet på jorden, hvilket gav ham en stadigt voksende tilhængerskare blandt kunstsamlere. I 2018 har David formået at etablere sig som én af de bedst sælgende kunstfotografer i verden.

Ophavsretten til alle billeder tilhører David Yarrow