09-01-2018

NIKON TILBYDER STØRRE TELEFOTOALSIDIGHED TIL PROFESSIONELLE SPORTS- OG NATURFOTOGRAFER

København, 9. januar 2018: Nikon lancerer AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, det første teleobjektiv i NIKKOR-sortimentet, der er udstyret med en indbygget 1,4x telekonverter. Med dette zoomobjektiv, der altid er skarpt og stabilt, opnås en rækkevidde på 560 mm, i samme øjeblik det er påkrævet.

Fra sportsarenaen til fjeldet – med AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 har du alle fordele i hånden. Telekonverteren aktiveres nemt og bekvemt med den kraftige, ergonomisk placerede omskifter. Fotografen kan øge brændvidden fra 180-400 mm (f/4) til 252-560 mm (f/5,6) uden at skulle justere grebet om kameraet eller fjerne blikket fra søgeren. Takket være det avancerede optiske design kan fotografen øge rækkevidden uden at gå på kompromis med skarpheden. Og Nikons vibrationsreduktion (VR) giver en fordel på fire trin, også selvom telekonverteren er aktiveret. SPORT VR-indstilling giver et mere stabilt søgerbillede, når man fotograferer hurtigt bevægelige motiver eller panorerer, og det avancerede autofokussystem sikrer fremragende motivregistrering. Ergonomien er forbedret ved, at zoom- og fokusringen har byttet plads, hvilket gør betjeningen mere velafbalanceret, og derudover er et fluoritlinseelement med til at holde objektivets vægt nede.

Dirk Jasper, Manager of Product Marketing, Nikon Europe, siger: “Dette teleobjektiv er udviklet for at opfylde et behov hos professionelle sports- og naturfotografer, som vil gå langt for at få billedet. Udviklingen inden for den optiske teknologi betyder, at vi nu kan tilbyde større alsidighed og længere rækkevidde uden at gå på kompromis med vægt og ydelse. Det er ikke nødvendigt at skifte objektiv så ofte, og det betyder færre glippede muligheder ude i marken.”

Nikons nye telezoomobjektiv AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR har en vejledende pris på 93.695,- kr. og forventes i butikkerne den 8. marts 2018

Oversigt over de vigtigste funktioner

Indbygget 1,4x telekonverter: Brændvidden på 180-400 mm (f/4) kan øges op til 252-560 mm (f/5,6),  eller svarende til op til 840 mm, når objektivet er monteret på et DX-kamera.
Skarp på alle afstande: Nyd fantastisk skarphed helt ud til billedkanten i hele zoomområdet, selv med helt åben blænde.
Stabilt, når motivet har fart på: VR gør det muligt at optage med lukkertider, der er op til 4 trin længere end normalt.¹ Med SPORT VR-indstillingen holder motiver i hurtig bevægelse rolige i søgeren.
Altid på sporet: Med Avanceret AF-tracking er det muligt at fastholde motiver i hurtig bevægelse. Den elektromagnetiske blændestyring sikrer præcise eksponeringer ved høje billedhastigheder.
Klar til optagelser i marken: Alle objektivhusets bevægelige dele er vejrbestandige. En fluorbelægning afviser aktivt vand, støv og snavs, uden at det påvirker billedkvaliteten.

¹ Baseret på CIPA-standarderne