04-10-2017

Gadeliv gennem et objektiv

Nikon udgiver ny fotoserie af Barcelona til inspiration for amatørgadefotografer

Amsterdam, Holland, 4. oktober 2017 – Nikon udgiver i dag en eksklusiv fotoserie efter at have udfordret den spanske fotograf, Ibai Acevedo, til at fotografere fem forskellige lokaliteter i hans fødeby Barcelona på én dag ved hjælp af fem NIKKOR-prime-objektiver.

Barcelonas bylandskab er en unik sammenstilling af smukke strande, modernistisk arkitektur og byens gotiske fortid. Fotoserien omfatter enestående billeder af Barceloneta, Sagrada Família, La Rambla, den gotiske bydel og Tibidabo. Hvert motiv blev matchet med et specifikt prime-objektiv for at vise, hvordan de kan løfte gadefotografering fra det almindelige til det ekstraordinære.

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ibai tog billedserien med Nikon D750 og følgende NIKKOR-prime-objektiver:
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Vidvinklen på dette objektiv og den lille dybdeskarphed gjorde det til det perfekte valg til at fange Barcelonas berømte strand. Objektivet gjorde det muligt for Ibai at fange Barcelonetas stemning og atmosfære uden forvrængning og give skarphed selv i skarpt lys.
- AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Objektivet skiller sig ud med henblik på samtidigt at fange lille dybdeskarphed og vidvinkel og også være effektivt ved lav belysning. Dette er demonstreret i Ibais billede af det berømte vartegn, Sagrada Família, der spejles i en nærliggende sø, som kunne forveksles med et maleri.
- AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Dette objektiv var perfekt til at udvælge et smukt billede i menneskehavet, der befolker La Rambla. Objektivets blændeåbning resulterer i stor dybdeskarphed, der giver en umiskendelig struktur med sløring i billedets baggrund.
- AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Dette er det ideelle portrætobjektiv, der opfanger ekstreme detaljer. Det giver en jævn bokeh-effekt, der fokuserer seerens øje. I den gotiske bydel blev disse funktioner sat på prøve.
- AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: Objektivets funktionalitet til svag belysning tilpasser sig nemt efter skiftende lysforhold, hvilket gjorde dette objektiv til det optimale valg til at fange både kirken og solnedgangen over Tibidabo.

Ibai Acevedo berettede om sine oplevelser: "For mig handler det at tage billeder af gademotiver om at tage chancer og forsøge at indfange noget flygtigt eller usædvanligt. Jeg har hele tiden øjnene åbne, så jeg er klar til udnytte enhver mulighed, der byder sig. Det er meget vigtigt, at man er i stand til at improvisere, for fotografering er jo i bund og grund et spørgsmål om at forevige et enestående øjeblik. Faktorer såsom skiftende lys- og vejrforhold giver fotografer masser af udfordringer og muligheder, men uden det optimale objektiv er der grænser for, hvad man kan opnå – selv hvis man er på det rigtige sted med en kreativ komposition."

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Video

Se Ibai på fotograferingsstedet i sin fødeby Barcelona, og lær at bruge NIKKOR-prime-objektiver i denne serie af praktiske videoer: http://bit.ly/nikon_ltal

Udstyret

Under fotograferingen brugte Ibai Acevedo følgende udstyr:
Nikon D750
AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G