24-08-2017

Med det nye ultra-højopløsningskamera D850 kan fotografer og videografer vise, at de mestrer deres kunst

København, Danmark, 24. august 2017 – Nikon præsenterer D850 og giver fuldformatfotografer den ultimative kombination af opløsning, hastighed og lysfølsomhed. Fra studiet eller sportsarenaen med højspændt action til de fjerneste egne af kloden leverer dette DSLR-kamera i FX-format ikke bare fantastiske resultater. Det giver ordet perfektion en helt ny dimension.

Uanset om det drejer sig om naturen, kommerciel sport, bryllupper, modeopvisninger eller optagelse af video, giver D850 fotografer, der er i benhård konkurrence, den kreative fleksibilitet, de har brug for, når kun det ypperste er godt nok. Den hurtige FX-format-sensor med ultra høj opløsning har en effektiv opløsning på 45,7 megapixel og leverer 45,4 megapixel store billedfiler. Ny opbygning med mikrolinser uden mellemrum på chippen sikrer et exceptionelt detaljeomfang og et utroligt dynamisk område. Billedhastigheden er hævet til 9 bps, når multifunktionsbatterigreb MB-D18 (ekstraudstyr) anvendes. Filmskabere kan nu optage video i fuldformat i 4K uden beskæringsfaktor, hvad der øger udtryksmulighederne, når man optager med Nikons hurtige prime-objektiver. Og imponerende time-lapse-video i 4K kan optages i kameraet.

Af andre funktioner, der giver større fleksibilitet, kan nævnes muligheden for at optage i Large, Medium og Small i RAW-format. Indstillingen Lydløs fotografering giver mulighed for ultraskarp optagelse i ultra høj opløsning helt uden støj fra lukkeren. Indstillingen Nålespids-AF kan bruges i Live View for at få mere præcis makrofotografering. Og D850 er det første DSLR nogensinde med integreret fokusstabling (fotografering med fokusskift), som sikrer exceptionelt skarpe billeder med enorm dybdeskarphed. D850 har desuden det samme meget roste autofokussystem med 153 fokuspunkter som D5.

Dirk Jasper, Manager for Product Marketing, Nikon Europe, udtaler: "D850 er så alsidigt, at det føles, som om der er tre kameraer i ét, når man bruger det. Uanset om der er brug for fleksibilitet i form af antal megapixel, filstørrelse, hastighed eller ISO, leverer D850 varen. Det er en smart investering for fotografer, der vil have frie tøjler til at skabe store resultater uden begrænsninger."

Nikon D850 forventes i butikkerne 7. september til en vejledende udsalgspris fra 30.195 kr. inkl. moms.

Oversigt over de primære funktioner

Opløsning: Effektiv opløsning på 45,7 megapixel. 45,4 megapixel-filer med stor detaljerigdom. Bagbelyst CMOS-sensor i FX-format uden optisk lavpasfilter.
Hastighed: Optagelse med 7 bps. Eller man kan optage billeder i fuld opløsning med 9 bps, når multifunktionsbatterigreb MB-D18 (ekstraudstyr) anvendes (med EN-EL18b batteri isat).
Lysfølsomhed: Den kraftige EXPEED 5-billedbehandlingsenhed giver utroligt rene billeder i hele ISO-området fra 64–25.600 og kan udvides fra 32 til 102.400 (ækvivalent). Det fulde ISO-område er også tilgængeligt i videooptagelse i 4K.
Præcision: Det samme fænomenale 153-punkts AF-system som kendes fra topmodellen D5 giver en følsomhed ned til -4 EV for det midterste punkt (ISO 100, 20 °C). Lysmåling ned til -3 EV giver mulighed for præcise automatiske eksponeringer, også selvom der kun er tale om månebelysning.
4K-video uden beskæringsfaktor: Man kan optage 4K-/UHD-video i fuldformat med 30p uden begrænsninger i form af beskæringsfaktor. Optagelse i mere end tre timer er mulig med multifunktionsbatterigreb MB-D18.
4K-timelapse i kameraet: Optag time-lapse-video i 4K i selve kameraet, og brug D850-kameraets 45,7 effektive megapixel til at skabe forbløffende time-lapse-videoer i 8K i efterbehandlingen.
RAW-fleksibilitet: Optag 45,4 MP i RAW-format Large, 25,6 MP i RAW-format Medium eller 11,4 MP i RAW-format Small (både Medium og Small er komprimeret uden tab (12-bit)).
Alle miljøer: Omfattende forsegling gør D850 klar til barske omgivelser. Belyste knapper på samme måde som på D5 sikrer nem håndtering, når lyset svinder.
Hurtigt lagringsmedie: En enhed med to kortpladser gør det muligt at bruge et UHS-II-kort og et XQD-kort, hvilket er den hurtigst mulige kombination.
Buffer: 51 billeder i 14-bit tabsfri komprimering eller 170 billeder i 12-bit tabsfri komprimering (med Sony 64 GB QD-G64E XQD hukommelseskort).

For yderligere information, kontakt:

Björn Nordgren, Head of Product Management
Telefon: +46 (0)70-890 91 11
Mail: bjorn.nordgren@nikon.com