Nikon Imaging | Danmark | Europa

06-07-2017

Vinderne af Nikon Photo Contest 2016-2017 er nu kåret

Amsterdam, Holland, 6. juli 2017: Nikon er glade for at kunne afsløre vinderne af Nikon Photo Contest 2016-2017. Nikon Photo Contest er en af verdens førende internationale fotokonkurrencer, som er blevet afholdt siden 1969. I år introducerede vi en særlig Nikon 100th Anniversary Prize med temaet "Celebration" for at fejre Nikons 100-års fødselsdag.

Samlet set har 21.511 fotografer fra 170 lande og regioner indsendt 76.356 værker, hvilket er ny rekord i konkurrencen med hensyn til antallet af lande og regioner, hvorfra bidragene blev sendt.

Vinderne af Nikon Photo Contest 2016-2017

Nikon 100th Anniversary Prize: Greeting to the Sun

Annamaria Bruni (Italien)

Grand Prize: 休 (Break Time)

Yuanyuan Tian (Kina)

Award for the Most Popular Entry: Disappearing fishing method by Moken

Dorte Verner (USA)

Bedømmelsen blev foretaget af et internationalt panel af professionelle fra en række forskellige områder, og det blev ledet af den anerkendte grafiske designer og art director Neville Brody, som opsummerede: "Bidragene varierede helt enormt i motiv og interesser: Nogle var glade og observerende, men en stor del var politiske eller kommenterede filosofisk på verden. Vinderne afspejler en balance mellem det kunstneriske øje og evnen til at fortælle en historie. Der er blevet fanget globale bekymringer og problemstillinger med enkle indblik i virkeligheden – billeder, der hjælper os med bedre at forstå, hvem vi er, og som udstiller større sandheder om den verden, vi lever i."

Ud over at vælge en vinder af Nikon 100th Anniversary Prize og en Grand Prize-vinder mellem bidragene i de to andre kategorier kårede dommerne en 1., 2. og 3. præmie for hver kategori og format (enkeltbillede/kompositionsbilleder /video). Der blev ligeledes kåret en vinder af Award for the Most Popular Entry af deltagerne i konkurrencen.

Alle vinderbilleder og oplysninger kan findes på webstedet for Nikon Photo Contest 2016-2017.