Nikon Imaging | Danmark | Europa

03-04-2017

DEN NYE NIKON WX-SERIE – BANEBRYDENDE KIKKERTER – OPLEV EN NY DIMENSION AF STJERNEHIMLEN

København, Danmark, 3. april 2017: Nikon lancerer de ekstraordinære WX 7x50 IF- og WX 10x50 IF-astronomikikkerter – det ypperste fra hundrede års fremragende optik. WX-serien har et hidtil uset superbredt synsfelt, og kikkertens fænomenale optiske ydelse byder på en rejse dybt ind i en stjernehimmel med sprøde detaljer og rige farvenuancer.

De førsteklasses kikkerter er udviklet til de mest kvalitetsbevidste stjernebetragtere og er udstyret med et linsesystem med feltplanering til at kompensere for billedfeltkrumningen, hvilket sikrer det samme krystalklare billede lige fra centrum til helt ud i periferien. Den samlede refleksion og høje transmissionsrate fra Abbe-König-prismerne sikrer den fænomenale lysstyrke, som er nødvendig for at komplementere det superbrede synsfelt, der i sig selv er en enestående optisk præstation.

Hvert rør er udstyret med tre ED-glaselementer (ekstralav spredning), som sikrer et kontrastrigt og højopløseligt billede, der kompenserer for kromatisk aberration, så stjernernes subtile farvenuancer vises helt ud til kanten af synsfeltet. Alle linser og prismer er påført flerlagsbelægning i høj kvalitet, hvilket resulterer i en ensartet høj lystransmission i hele det synlige spektrum, så man opnår et mere naturligt og skarpere billede.

For at skabe en superb synsoplevelse for alle – uanset om de bærer briller eller ej – overvandt Nikon WX-teknikerne den ekstraordinære designmæssige udfordring, der ligger i at kombinere lang øjeafstand med et superbredt synsfelt. WX 7x50 IF-kikkerten har et tilsyneladende synsfelt på 66,6° og en øjeafstand på 17,7 mm. WX 10x50 IF-kikkerten har et tilsyneladende synsfelt på 76,4° og en øjeafstand på 15,3 mm. Magnesiumlegeringen sikrer, at huset er robust, men samtidig let, mens de forskydelige og drejelige gummiøjekopper gør det til en fornøjelse at bruge kikkerten – uanset hvor længe man vil iagttage stjernehimlen.

Begge modeller fås som eksklusive 100 års jubilæumsmodeller med 100 års jubilæumslogoet indgraveret på bunden af hængslet, et indgraveret serienummer på toppen af hængslet og en særlig WX 100 års jubilæumslæderrem. Disse modeller vil blive solgt i et begrænset antal på op til 100 stk. samlet for begge modeller.

Nøglefunktioner

・Øjekopperne med en suveræn optisk ydelse sikrer et superbredt synsfelt. Ved at minimere astigmatisme og slør opnås der et skarpt og klart billede, og skarpheden fra centrum af billedet fortsætter til helt ud i periferien. Her kan brugeren føle sig som på rumvandring gennem stjernehimlen, uden at fornemme rammen.
・Linsesystemet med feltplanering kompenserer for billedfeltkrumning lige fra centrum og helt ud til kanten. Det medfører et ultrabredt synsfelt og sikrer et skarpt og klart billede i hele synsfeltet, hvilket giver mulighed for et betagende udsyn til stjernehobe eller galakser, mens individuelle stjerner kan ses som skarpe punkter.
・Hvert rør er udstyret med tre ED-glaselementer (ekstralav spredning), som sikrer et kontrastrigt og højopløseligt billede, der kompenserer for kromatisk aberration, så stjernernes subtile farvenuancer vises helt ud til kanten af synsfeltet.
・Alle linser og prismer er påført flerlagsbelægning i høj kvalitet, hvilket resulterer i en ensartet høj lystransmission i hele det synlige spektrum, så der opnås et mere naturligt og skarpere billede. Det gengiver nøjagtigt de subtile farvenuancer af stjernerne på nattehimlen.
・Der er anvendt Abbe-König-prismer, som sikrer komplet refleksion på alle overflader og har en høj transmissionsrate, hvilket giver et lysere synsfelt.
・Anvendelsen af fasekorrigerende belægning på tagoverfladerne (Dach) kompenserer for lysets faseskift, når det reflekteres i prismerne, så der opstår billeder med høj opløsning og kontrast.
・Optisk design, der realiserer både et superbredt synsfelt og en lang øjeafstand. Det er komfortabelt at nyde det exceptionelt brede synsfelt helt ud til kanten, selv for brugere, der bærer briller.
・Der anvendes glas uden bly og arsen til alle linser og prismer.
・De forskydelige og drejelige gummiøjekopper med seks klikindstillinger gør det nemt at placere øjnene på det rigtige øjepunkt.
・Dioptrijusteringsringen med indeks sikrer nemmere justering.
・Den vandtætte konstruktion beskadiges ikke, hvis den nedsænkes i vand med en maksimal dybde på 5 meter i op til 10 minutter (under Nikons testforhold, ikke beregnet til undervandsbrug.)
・Lufttæt konstruktion med nitrogenfyldt hus, der forhindrer, at det optiske system dugger til indvendigt, og at der dannes mug, selv ved store temperatursvingninger.
・Der er brugt magnesiumlegering til at fremstille et robust og let hus, så kikkerten bekvemt kan holdes i hånden under brug.
・55 mm filter (P=0,75) kan monteres på frontlinsen.
・Leveres med eksklusiv stativadapter (TRA-4), der bruges til montering på et stativ.