Nikon Imaging | Danmark | Europa

27-07-2016

Den samlede produktion af NIKKOR-objektiver til kameraer med udskiftelige objektiver er nået op på 100 millioner

Amsterdam, Holland, den 27. juli 2016: Nikon Corporation kan med glæde meddele, at den samlede produktion af NIKKOR-objektiver¹ til Nikon-kameraer med udskiftelige objektiver nåede op på ét hundrede millioner i juni 2016.

Historien om NIKKOR, som er Nikons eget mærke af kameraobjektiver, begyndte i 1932 med Nikons (dengang Nippon Kogaku K.K.) registrering af NIKKOR-varemærket, som kort derefter i 1933 blev efterfulgt af lanceringen af Aero-Nikkor-kameraobjektiverne til luftfoto. I 1959 lancerede Nikon kameraet Nikon F SLR samt sine første NIKKOR-objektiver til Nikon-spejlreflekskameraer, herunder Nikkor-S Auto 5cm f/2.

Navnet NIKKOR blev dannet ved at føje et "r" – en almindelig praksis ved navngivning af kameraobjektiver på daværende tidspunkt – til "Nikko", som er en romaniseret forkortelse af Nippon Kogaku K.K., som var Nikons oprindelige navn.

Nikons sortiment af NIKKOR-objektiver består på nuværende tidspunkt af over 90 typer objektiver, herunder objektiver med fast brændvidde (prime-objektiver), som dækker objektiver med billedvinkler fra ultravidvinkel til supertelefoto, fiskeøjeobjektiver, zoomobjektiver, mikroobjektiver og PC-E-objektiver, der dækker en lang række anvendelsesområder, samt 1 NIKKOR-objektiver, avancerede kameraer med udskiftelige objektiver.

Nikon F-fatningen er blevet brugt af Nikon til spejlreflekskameraer og udskiftelige objektiver siden lanceringen af Nikon F i 1959. Gennem tiderne har F-fatningen taget tidens banebrydende teknologier til sig, herunder blændestyring og autofokus, og gør det stadig den dag i dag for at sikre understøttelse af de nyeste digitalkameraer og objektiver.

Nikon opretholder også sit arbejde inden for forskning og udvikling ved evaluering af optisk ydelse. I 2013 begyndte Niokn at utvikle og anvende OPTIA², en enhed til måling af alle former for aberration³, som forekommer hos kameraobjektiver, samt en særlig billedsimulator der bruges sammen med OPTIA. Billedsimulatoren (software) giver mulighed for simulering på designstadiet, som svarer til faktisk fotografering med objektivprototyper. Som følge heraf kan objektiverne udvikles med større kontrol over ikke blot opløsningen, men også en bred vifte af objektivegenskaber såsom slør (også kaldet "bokeh"), gengivelse af strukturer og dybdefornemmelse.

Et af disse objektiver, som er designet ved hjælp af OPTIA er det nye AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED. Dette objektiv bygger på et designkoncept med "tredimensionel hi-fi (overlegne gengivelsesegenskaber)" med en mere naturlig gengivelse af tredimensionelle genstande på et todimensionelt billede. Det giver billeder med en naurlig dybdefornemmelse, hvor det primære motiv gengives på imponerende vis, mens det udtrykker smukke bokeh-egenskaber, der ændres gradvist, i takt med at afstanden fra fokuspositionen øges.

Nikon har lanceret sin globale hjemmeside for at dele masser af fascinerende NIKKOR-indhold, herunder billed- og videogallerier med værker, der er taget med NIKKOR-objektiver, interviews med objektivdesignere og meget mere.


¹ Udskiftelige objektiver til Niko- spejlreflekskameraer og avancerede Nikon 1-kameraer med udskifteligt objektivt
² Optical Performance og Total Image Analyzer
³ Aberration forekommer, når lys fra ét punkt på en genstand ikke samler sig på et enkelt punkt efter at være blevet ført gennem et optisk system, hvilket medfører, at billedet "løber ud" eller "sløres". Aberration kan også medføre, at billedet af en genstand formes i en anden form end genstandens faktiske form.