Nikon Imaging | Danmark | Europa

12-05-2016

Nikon modtager TIPA-prisen 2016 i tre kategorier for sine digitale SLR-kameraer D5 og D500 samt SnapBridge

Amsterdam, Holland, 12. maj 2016: Det glæder Nikon Corporation at kunne bekendtgøre, at tre af virksomhedens produkter er blevet tildelt den prestigefyldte TIPA-pris 2016, som er sponsoreret af Technical Image Press Association (TIPA), der har global anseelse i fotograferings- og billedbehandlingsbranchen. Nikons DSLR-kamera D5 er blevet udvalgt i kategorien Best DSLR Professional/Action, og Nikon D500 får prisen for Best APS-C DSLR Expert, mens SnapBridge-appen tildeles prisen forBest Imaging Innovation.

De bedste fotografi- og billedprodukter, der er lanceret mellem 1. april 2015 og 31. marts 2016 i en række kategorier, blev nomineret til TIPA-prisen 2016 af redaktører for ansete kamera- og billedbehandlingsmagasiner verden over.

Få yderligere oplysninger på webstedet for TIPA Awards 2016.

TIPA's kommentarer til Nikon D5 – vinder af prisen for Best DSLR Professional/Action

Billedbehandlingsenheden EXPEED 5, der er indbygget i D5, er støjsvag og leverer den højhastighedsbehandling, der kræves til 4K UHD-video, samt kontinuerlig optagelse ved en høj hastighed på ca. 12 bps (med AF- og AE-tracking). Der kan tages op til 200 14-bit RAW-billeder med komprimering uden tab i en enkelt kontinuerlig optagelse. Det nye Multi-CAM 20K-autofokussensormodul er tæt pakket med 153 fokuspunkter (99 er sensorer af korstypen, som er placeret centralt og i udkantsområder), der dækker et bredt område af billedet. Derudover kan stillbilleder i JPEG-format med et pixeltal på omkring 8 megapixel trækkes ud af 4K UHD-film, D5 understøtter den højeste følsomhedsstandard i Nikons historie – ISO 102400 – og en AF-detektering, der starter ved blot -4 EV, muliggør autofokus på svagt oplyste motiver og motiver med lav kontrast.

TIPA's kommentarer til Nikon D500 – vinder af prisen Best APS-C DSLR Expert

Ibrugtagning af den nye billedbehandlingsenhed EXPEED 5 og en ny Nikon CMOS-sensor i DX-format til D500 har banet vejen for en bred standard for følsomhed, ISO 100–51200, der kan udvides, så den svarer til ISO 1640000 (Hi 5). D500 yder kontinuerlig optagelse med en høj hastighed på op til ca. 10 bps (med AF- og AE-tracking) for op til 79 optagelser af 14-bit ukomprimerede RAW-billeder i en enkelt serie. Ud over stillbilleder understøtter D500 optagelser af 4K UHD-film (3840 × 2160)/30p, Full-HD- samt time-lapse-film. Det er udstyret med en 3,2-tommers touchscreen med ca. 2.360.000 punkter, som gør det let at se og tage billeder. Kameraet kan optage til både XQD- og SD-kort på samme tid, og det er kompatibelt med SnapBridge, der gør det til en leg at koble kameraet til en smart-enhed, hvilket giver brugeren mulighed for at overføre og dele billeder.

TIPA's kommentarer til SnapBridge – vinder af prisen Best Imaging Innovation

SnapBridge gør det nemt at forbinde et kamera og en smart-enhed via en energieffektiv Bluetooth-forbindelse. Når SnapBridge er installeret, kan brugeren øjeblikkeligt overføre billeder til en smart-enhed fra kameraet, som kan parres med op til fem smart-enheder. Originale JPEG-billeder eller mindre 2-MP (full HD) JPEG-kopier kan automatisk overføres til og gemmes på smart-enheder under optagelse. Desuden kan der inkluderes to typer indlejrede oplysninger, herunder copyright, optageinformation, kommentarer og logoer. Desuden understøtter appen fjernoptagelse fra smart-enheden, så brugeren kan indramme og få vist optagelser i realtid på smart-enhedens skærm. På visse kameraer er det også muligt at betjene funktioner såsom selvudløser.

Bluetooth® -navnet og -logoerne er registrerede varemærker tilhørende Bluetooth SIG, Inc., og enhver brug af sådanne varemærker af Nikon Corporation er under licens.