Nikon Imaging | Danmark | Europa

26-04-2016

NIKON OFFENTLIGGØR VINDERNE AF DEN ÅRLIGE NIKON EUROPEAN FILM FESTIVAL

Kortfilmskonkurrencen, der udbydes i samarbejde med Raindance og ledes af den Oscar-belønnede instruktør Asif Kapadia, offentliggør "Not a Pizza Order" som Grand Prix-vinderen

København, den 26. april 2016 – Nikon har i dag offentliggjort vinderne af festivalen i samarbejde med den uafhængige filmorganisation Raindance og den Oscar-belønnede instruktør Asif Kapadia.
"Not A Pizza Order" af Cécile Ragot fra Frankrig vinder Grand Prix-prisen. Cécile har vundet et Nikon D810-filmsæt og en uges networkingrejse med alt betalt til filmfestivalen i Cannes i maj 2016.

Mere end 550 spirende kortfilmsskabere fra hele Europa tilmeldte sig Nikon European Film Festival, der nu løber for andet år i træk. Entusiaster og professionelle filminstruktører blev under temaet "Hverdagsøjeblikke" udfordret til at skabe en kortfilm på op til 140 sekunder, der forvandlede et hverdagsøjeblik til en kreativ fortælling.

Vinderne blev udvalgt af juryen, som var ledet af instruktøren af den Oscar-belønnede dokumentar "Amy", Asif Kapadia. Han fik selskab af den Emmy-nominerede fotograf og filmproducent Pieter ten Hoopen, grundlæggeren af den uafhængige filmfestival Raindance, Elliot Grove, og Dirk Jasper fra Nikon Europe.

"Not A Pizza Order" af Cécile Ragot blev af juryen valgt som Grand Prix-vinderen i den afsluttende bedømmelsessession på British Film Institute i London. Alle jurymedlemmerne var imponerede over virkningen ved denne film, der viser problemerne ved vold i hjemmet. Cécile, der havde ændret et tilsyneladende hverdagsopkald til en fængslende historie på skærmen, blev rost for sin films mindeværdige fortælling og komplementeret for sine utrolige tekniske færdigheder.

Vinderne af de andre kategorier, som valgt af juryen, blev:

- Best Narrative"Bad Luck" af Martin Taube fra Sverige
- Technical Excellence"Evasion" af Pierre le Gall fra Frankrig
- Best Student Entry "Diamondjaw" af Tormi Torop fra Estland

Vinderen af People's Choice-prisen, der er baseret på individuelle "synes om" og "delinger" på webstedet for Nikon Film Festival, blev "At Night They Work" af Ad van Brunschot fra Holland.

Asif Kapadia, juryformanden for Nikon European Film Festival, udtaler: "Disse enestående film indeholdt en virkelig god idé og historie, som tog mig med på en lille rejse. Jeg følte helt personligt, at "Not a Pizza Order" var en kortfilm med en helt utrolig virkning. Man tror, at det er en komedie, men det er faktisk et fuldkommen seriøst stykke arbejde om noget virkelig vigtigt. Jeg prøver altid at finde film, der efterlader noget hos mig, uanset om det er et billede eller et øjeblik eller noget tredje, som når jeg forlader lokalet, får mig til at huske den film. Jeg synes, at vinderne alle er fantastiske film."

Elliot Grove, der har grundlagt Raindance og er medlem af juryen for Nikon European Film Festival, tilføjer: "Vi var overvældede over de indsendte films høje standard og især forskelligheden af, hvordan temaet "Hverdagsøjeblikke" var fortolket. Som instruktørkollega og generel fortaler for uafhængige film glædede det mig, at Nikon opfordrer spirende filmskabere i Europa og i hele verden til at udvikle deres talent og belønner dem med den teknologi, de har brug for til at finpudse deres færdigheder."

Vinderen af dette års Grand Prix-pris, Cécile Ragot, udtaler: "Denne pris er en virkelig vidunderlig opfordring til at blive ved med at lave film. Jeg er virkelig taknemmelig over for jurymedlemmerne. Jeg laver film med håbet om, at de muligvis vil have en indflydelse på folks liv eller perspektiver, og denne pris betyder, at jeg kan omdanne dette håb til virkelighed."

Kategorier og præmier

Grand Prix-vinderen modtager et Nikon D810-filmsæt og en uges networkingrejse med alt betalt til filmfestivalen i Cannes i maj 2016 som Raindances særlige gæst.

De to vindere i underkategorierne "Best Narrative" og "Technical Excellence" modtager et Nikon D750 og en pengepræmie på 3.000 Euro, mens vinderen af kategorien ”Best Student Entry" modtager et Nikon D750-filmsæt og en pengepræmie på 2.000 Euro. Filmskaberen bag prisen "People's Choice" modtager et Nikon D750-filmsæt.

For yderligere information, kontakt

Nadia Julie Froberg, Marketing Coordinator Nikon Danmark, T: 60 29 95 11
E: nadia.julie.froberg@nikon.dk

Yderligere oplysninger om Nikons prisvindende produkter fås her: www.europe-nikon.com