Nikon Imaging | Danmark | Europa

14-01-2016

NIKON PRÆSENTERER DE NYE COOLPIX A100 OG A10 – GENVEJEN TIL STILFULDE KVALITETSBILLEDER

København, den 14. januar 2016: Nikons COOLPIX-serie af kompaktkameraer er blevet udvidet med to nye og brugervenlige modeller: Det slanke og stilfulde COOLPIX A100 med 20,1 megapixels, som kan medbringes overalt, og COOLPIX A10 med 16,1 megapixels, som udmærker sig ved et ergonomisk håndgreb og hensigtsmæssigt placerede knapper, som gør det sjovt og nemt at tage flotte billeder.

COOLPIX A100 vejer kun 119 gram inklusiv batteri og SD-kort, og modellen er dermed så let, at den næsten ikke kan mærkes i lommen eller en taske. Ikke desto mindre er kameraet propfyldt med funktioner, der gør fotografering til en leg. NIKKOR-objektivet med 5x optisk zoom (der kan udvides til 10x Dynamic Fine Zoom¹) gør det muligt at tage smukke portrætbilleder af venner og familiemedlemmer, og med Specialeffekter og Hurtige effekter kan man sætte sit personlige præg på billederne. Automatisk motivvælger indstiller automatisk det optimale motivprogram i forhold til motivet og de aktuelle optageforhold. Der kan optages HD-videoer med et enkelt tryk på en knap, og Reduktion af bevægelsesslør giver garanti for knivskarpe billeder.

Målsøgende AF gør kameraet i stand til at forudsige det primære motiv, så der fokuseres på det øjeblikkeligt, uanset om det er et menneske eller en lillebitte genstand. Der er 12 forskellige Glamour-retoucheringseffekter, som kan anvendes, når billederne er taget. Det giver eksempelvis mulighed for at tilføje makeup med indstillingerne Øjenskygge, Mascara eller Pudder samt at skjule poser under øjnene. Dertil kommer den lange batteribrugstid, som rækker til ca. 250 billeder eller en hel times videooptagelse samt CCD-billedsensoren på 20,1 megapixels, som sikrer billeder med høj opløsning, der er ideelle til forstørrelse. Nikon COOLPIX A100, som fås i en række stilfulde farver, gør det med andre ord utroligt nemt at forevige alle livets mindeværdige øjeblikke.

COOLPIX A10 er udviklet med brugervenlighed for øje. NIKKOR-objektivet på 5x optisk zoom (svarende til 26-130 mm i 35 mm-format) gør det muligt at tage alt lige fra nærbilleder af ansigtsudtryk til gruppebilleder i vidvinkel. Den lysstærke LCD-skærm på 6,7 cm (2,7") letter billedkompositionen, og Automatisk motivvælger indstiller automatisk det optimale motivprogram i forhold til de aktuelle optageforhold. Med den særlige videooptageknap kan man let skifte fra at tage stillbilleder til at optage HD-videoer, og Reduktion af bevægelsesslør reducerer kamerarystelser, så der opnås endnu flottere videoer og skarpere billeder.

Der er mulighed for at anvende en række forskellige Specialeffekter, inden der tages billeder, og der kan tilføjes Hurtige effekter direkte i kameraet, umiddelbart efter at billederne er taget. Med Smil-timer tages der et billede, når det registreres, at motivet smiler, og med Undgå lukkede øjne vises der en advarselsmeddelelse, hvis det registreres, at motivet blinkede, da billedet blev taget. Desuden er ansigtsregistrering og hudtoneeksponeringskontrol forbedret. I effekten Blødere hudtone, tager motivet sig altid ud fra sin bedste side, når der tages portrætbilleder.

Ines Bernardes, Product Manager for COOLPIX hos Nikon Europe, gav disse stilfulde og brugervenlige nye kameraer følgende ord med på vejen: "COOLPIX A100 er det oplagte valg for dem, der er ude efter et kamera til hverdagsbrug, som er så småt, at det nemt kan være i lommen eller en taske, men som ikke desto mindre er i stand til at indfange alle livets små og store øjeblikke i form af krystalklare billeder og videoer. COOLPIX A10's smukke design understreges af det ergonomiske håndgreb, som på effektiv vis minimerer slør som følge af kamerarystelser under optagelse, og takket være brugen af AA-batterier er der ingen risiko for at løbe tør for strøm, uanset hvor man befinder sig."


¹ Forstørrelsen ved brug af Dynamic Fine Zoom er beregnet ud fra den maksimale vidvinkelposition ved brug af optisk zoom.

Pris og levering

COOLPIX A100 OG A10 forventes i butikkerne den 28. januar 2016 til en vejledende udsalgspris på 995 kr. og 695 kr. inkl. moms.