Nikon Imaging | Danmark | Europa

19-11-2015

NIKON LØFTER HVERDAGEN VED AT FORVANDLE EN PARKERINGSPLADS TIL ET FANTASTISK SCENERI

Amsterdam, Holland, 19. november 2015 – Nikon hjælper fotografer med at komme ud over frustrationen ved 'vemödalen'– når man prøver at fange noget fantastisk, og der allerede findes tusindvis af billeder af det – ved at 'løfte hverdagen' og forvandle fotografering af traditionelt uinteressante motiver.

Nikon førte fire dygtige fotografer fra hele verden sammen for at transformere almindelige parkeringspladser til imponerende scenerier ved hjælp af Nikon D750. Det skete for at inspirere fotografer til at identificere det kreative potentiale i selv de mest dagligdags motiver. Disse professionelle fotografer viser, hvordan man med det rigtige udstyr, de rigtige evner og den rigtige tankegang kan skabe visuelt enestående billeder ud fra de tilsyneladende mest kedelige omgivelser.

"En af de største udfordringer, en fotograf står over for, er at fange motivet på en måde, som vil få fotografens arbejde til at fremstå anderledes end mange tilsvarende billeder, der allerede eksisterer," forklarer Adrien Barakat, en af de fire førende fotografer på projektet. "Det er nemt at fokusere på de mere traditionelle billeder, men en virkeligt kreativ fotograf kan finde sin egen historie alle steder. Vi har vist, at det er muligt at tage hverdagsagtige steder og løfte dem til noget enestående ved at mestre teknikken, tage os tid til at forstå motivet og forberede billederne ordentligt."

Juan Jerez: Nikon D750, AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR

Aaron Pegg: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Fotograferne blev udvalgt efter deres evne til at finde skønheden i ting, som traditionelt set har begrænset æstetisk værdi. Individuelle fortolkninger af opgaven er f.eks. Alastair Philip Wipers afsidesliggende danske parkeringspladser om natten, som bygger på biograffilmkonnotationer, og Aaron Peggs portræt i bevægelse med en ballerina, der får øjet til at se hovedlinjerne og forsvindingspunkterne på hele lokaliteten. Den schweiziske fotograf Adrien Barakat udforskede teorien om, at "alt er et motiv, og alle motiver har en rytme" ved at illustrere de forskellige måder, en parkeringsplads kan forbedres på ved at udnytte dens naturlige anonymitet og typologi. Juan Jerez, som bor i Frankrig, legede med lyset og uventede genstande for at vise, hvordan et billedes skønhed ikke behøver at afhænge af motivet, men af den måde, det repræsenteres på.

"Nikon udfordrede mig til at inspirere andre fotografer til at udvide grænserne for deres kreativitet og samtidig forbedre deres fotofærdigheder," siger Juan Jerez. "Det var for mig en mulighed for at vise, hvordan kombinationen af et kreativt blik og teknisk erfaring kan afsløre den skønhed, der er gemt i noget, som mange vil mene er ubetydelige steder – ikke bare parkeringspladser."

Alastair Philip Wiper: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Adrien Barakat: Nikon D750, PC-E NIKKOR 24mm f/3.5D ED

Nikon tog med Alastair Philip Wiper på optagelse i København for at få et indblik i hans svar på projektet 'bag kulisserne'. Se videoen på følgende link: https://youtu.be/a5FMiPf3W90

Nikon udfordrer fotografer over hele Europa til at følge trop og dele deres nyinspirerede fotografier via hashtagget #LøftHverdagen.

Fotograferne brugte følgende Nikon-udstyr under projektet: 

- Nikon D750
- PC-E NIKKOR 24mm f/3.5D ED
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
- AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Om fotograferne:

Alastair Philip Wiper: Alastair er en engelsk fotograf og forfatter, der bor i København. Han er fascineret af de ting, mennesker skaber og bygger, og han har en antropologisk tilgang til de motiver, han fotograferer, og søger det utilsigtet smukke i infrastrukturen.

Juan Jerez: Juan er en spansk arkitekt og fotograf, som arbejder i Paris. Han har specialiseret sig i at skabe billeder, der kan fortælle en historie: Han arbejder ikke med ord, men med lys, skygge og form for at skabe en anderledes måde at se verden på.

Aaron Pegg: Aaron er fotograf og bor i New York, og han begyndte at tage billeder af tomme stationer i sin hjemby i november 2013. Billeder på Instagram inspirerede ham til at tage et kamera i hånden og "vise stationer i deres mest 'rå form' og indfange hovedlinjerne, dybdeskarpheden og symmetrien for at illustrere deres skønhed".

Adrien Barakat: Adrien er en schweizisk arkitekt og fotograf. Hans arkitektbaggrund har givet ham mulighed for at udvikle et exceptionelt kritisk blik, en rumlig forståelse og en særlig sans for detaljer for at udtrykke hans motivers æstetiske kvaliteter og styrker.