2014-04-23

Nikon fejrer modtagelsen af fire TIPA-priser 2014

Amsterdam, Holland, 23. april 2014 Nikon meddelte i dag, at fire af virksomhedens produkter har vundet hæder i den prestigefyldte TIPA-prisuddeling (Technical Image Press Association), inklusive titlen som "Best D-SLR Professional" (Bedste digitale spejlreflekskamera for professionelle) for Nikon D4S.

TIPA, Europas førende sammenslutning af fagblade inden for fotografering, har givet prisen for "Best D-SLR Entry-level" (Bedste digitale spejlreflekskamera for begyndere) til Nikon D3300, "Best D-SLR Professional" (Bedste digitale spejlreflekskamera for professionelle) til Nikon D4S, "Best Rugged Camera" (Bedste robuste kamera) til Nikon 1 AW1 og "Best Premium Camera" (Bedste luksuskamera) til Nikon Df.

TIPA-priserne tildeles hvert år af 29 uafhængige fotomagasiner fra 16 lande fordelt på 5 kontinenter. Når juryen vælger en vinder i hver kategori, tager den højde for innovation, anvendelsen af førende teknologi, design og ergonomi, brugervenlighed samt forholdet mellem pris og ydeevne.

Ud over at have vundet en TIPA-pris har det avancerede vandtætte og stødsikre Nikon 1 AW1 med udskiftelige objektiver også modtaget iF Product Design-prisen 2014 – den anerkendte prestigefyldte designpris for industriprodukter. Desuden blev Nikon COOLPIX A, det første COOLPIX-kamera udstyret med en Nikon CMOS-billedsensor i DX-format, også hædret.

For ikke at stå tilbage for de øvrige kameraer høstede Nikon Df den eftertragtede "red dot-pris: produktdesign 2014" sammen med DSLR-kameraet Nikon D5300 og ACULON T51-kikkerten – et produkt skabt af Nikons datterselskab Nikon Vision Co., Ltd.

Jordi Brinkman, Product Manager, Nikon Europe, udtaler: "Det er en kæmpe ære for Nikon at vinde hele tre TIPA-priser på tværs af de konkurrenceprægede DSLR-kategorier og en for vores avancerede, men robuste og spejlløse Nikon 1 AW1. Denne model er et kamera med et yderst innovativt kompakt system, så det er i høj grad tilfredsstillende at se det vinde en iF Product Design-pris og blive anerkendt af de respekterede TIPA-dommere."

Dirk Jasper, Product Manager i Nikon Europe, udtaler: "Med Nikon Df-kameraet kombineres det bedste design, som præger vores ikoniske kameraer, med noget af den bedste teknologi, der er tilgængelig på markedet i dag. Den tidløse æstetik har gjort det til en favorit blandt vores fans, men denne TIPA-pris – sammen med red dot-prisen for produktdesign – understreger, at produktet faktisk er både funktionelt og elegant."

TIPA-prisen "Best D-SLR Entry-level" (Bedste digitale spejlreflekskamera for begyndere): Nikon D3300

TIPA-juryens kommentarer: "Som et af de første digitale spejlreflekskameraer for begyndere uden et lavpasfilter har Nikon D3300 en 24,2-megapixel CMOS-sensor i DX-format, et ISO-område på 100-12.800 i trin på 1EV og kan tage op til 5 billeder pr. sekund. Billeder og 1080-pixel fuld-HD-videoer kan deles via den trådløse Nikon-1a-adapter.¹ Det kompakte Nikon D3300 måler 4,9 x 3,8 x 2,9 tommer og er dermed et af de nye kompakte digitale spejlreflekskameraer, der kan konkurrere med de spejlløse kameraer for dem, der foretrækker DSLR-faktor i en mere transportabel og praktisk udgave. For dem, som gerne vil i gang med spejlrefleksfotografering, er der en indbygget guidefunktion, som vejleder skridt for skridt, så man opnår de bedste resultater."

TIPA-prisen "Best D-SLR Professional" (Bedste digitale spejlreflekskamera for professionelle): Nikon D4S

TIPA-juryens kommentarer: "Nikons D4S er udstyret med den nyudviklede 16,2-megapixel sensor i FX-format, som arbejder sammen med den nye EXPEED 4-billedbehandlingsenhed om at levere forbedrede billeder og fuld-HD-videoer med forskellige billedhastigheder. En ny gruppepunkts-AF-funktion og generelle forbedringer er baseret på Nikons autofokussystem med 51 fokuspunkter, mens kameraet bryder ISO-hastighedsgrænsen med helt op til ISO 409.600. Den generelle hastighed og respons er blevet forbedret. Kameraet fanger 11 bps i fuld opløsning med autofokus og autoeksponering, mens det arbejder med en kraft, der er forøget med 30 %. D4S bruger CompactFlash-kort og det superhurtige XQD-kortformat til at opnå den bedst mulige overførsels- og skrivetid."

TIPA-prisen "Best Rugged Camera" (Bedste robuste kamera): Nikon 1 AW1

TIPA-juryens kommentarer: "Nikon 1 AW1-kameraet er det første vandtætte (ned til 15 m), stødsikre (200 cm) og frostsikre (-10 grader Celcius) systemkamera med udskifteligt objektiv. Da målgruppen antageligt er friluftsentusiaster, har kameraet meget passende indbygget GPS, højdemåler, dybdemåler, elektronisk kompas og indikator for visuel horisont, ligesom det også har WiFi med Nikons trådløse 1b-adapter. Det har endda indbygget vandtæt blitz! 14,2-megapixel CMOS-sensoren med EXPEED 3A-processor leverer både billeder og HD-video med ISO på 160-6400. Alle 1 Nikkor-objektiver kan bruges i kameraet, men to nye "forseglede" objektiver medfølger: et 11-27,5 mm samt et 10 mm f/2,8, og der er flere på vej."

TIPA-prisen "Best Premium Camera" (Bedste luksuskamera): Nikon Df

TIPA-juryens kommentarer: "Nikon Df er et fullframe-kamera med et look, der er inspireret af Nikons klassiske filmbaserede spejlreflekskameraer med masser af mekaniske hjul til at indstille funktioner. Men inden i dette retrokamerahus af magnesiumlegering befinder der sig en 16,2-megapixel fullframe-CMOS-sensor, en Nikon EXPEED-processor, 2016-pixel matrix-lysmåling og et AF-system med 39 fokuspunkter. Kameraet har autobracketing med op til 5 billeder, 5,5 bps og en ISO-hastighed på op til 204.800. Nikons engagement i objektivfatningskompatibilitet fortsætter, idet kameraet kan bruges sammen med alle nuværende NIKKOR-objektiver samt Ai- og ikke-Ai-klassikerne. Der er både glaspentaprismesøger og 3,2" LCD-skærm."

¹Overførsel af video til f.eks. en smart-enhed er mulig med den gratis applikation WMU (trådløst mobilværktøj), som fås til Android-enheder på Google Play™.