Nikon Imaging | Danmark | Europa

27. april 2011

Nikon lancerer et nyt objektiv

Nikon lancerer i dag et nyt 50 mm standard NIKKOR-objektiv med hurtig blændeåbning på f/1.8. Det har et nyudviklet optisk system, der er designet til at opfylde kravene til moderne, digitale spejlreflekskameraer, og leverer fremragende billedkvalitet. Desuden giver det brugerne muligheden for at opleve den forskel, en hurtig blændeåbning kan gøre – nemt og til en overkommelig pris.

Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark udtaler: "Dette 50 mm er et ideelt ekstraobjektiv. Det giver nysgerrige tilhængere af digitale spejlreflekskameraer en fantastisk chance for at vove sig ud over objektivkittet og udforske de kreative muligheder, som hurtig blændeåbning kan tilbyde, f.eks. tilpasning af slørede baggrunde i portrætbilleder og bekvem optagelse ved svagt lys."

Hurtigt og lyst
Den hurtige maksimale blændeåbning på f/1.8 gør Nikons nye 50 mm objektiv til et fremragende valg i situationer med svagt lys, eller når det er nødvendigt med en lille dybdeskarphed. Du kan udvælge motiver og lave portrætter med blød bokeh eller tage billeder med det tilgængelige lys og alligevel få utrolig skarpe billeder. Den hurtige blændeåbning giver også et lyst søgerbillede, hvilket gør det nemmere at komponere billeder.

Helt nyt design
Det helt nye optiske design omfatter syv elementer i seks grupper, herunder ét asfærisk element, så du opnår fremragende billedkvalitet. Den særlige Silent Wave Motor (SWM) sikrer diskret, men nøjagtig autofokus. Det er kompatibelt med digitale spejlreflekskameraer i Nikon FX-format og har en 75 mm (ækvivalent) brændvidde, når det bruges med digitale spejlreflekskameraer i Nikon DX-format.

Rejs let
Med en vægt på kun 185 gram og en vejrbestandig objektivfatning i metal er dette bemærkelsesværdigt lette og kompakte objektiv, der kan tages med overalt, perfekt til portrætbilleder eller generel fotografering. Med en stærk kombination af klassisk brændvidde, hastighed og kvalitetsoptik fortjener det en plads i enhver fotografs taske.

Objektivet leveres med en modlysblænde HB-47 og blødt etui CL-1013.