Nikon Imaging | Danmark | Europa

26.04.2012

Nikon vinder adskillige priser for kvalitet og design: D5100, D800 og Nikon 1 er blandt dem, som æres ved TIPA og red dot awards

Nikon Europe offentliggør i dag, at tre af virksomhedens produkter har vundet hæder i TIPA (Technical Image Press Association)-prisuddelingen, og fire produkter har fået den prestigefyldte "red dot award: product design 2012".

TIPA, Europas førende forening af foto- og billedmagasiner, har givet prisen for "Best D-SLR Expert" til Nikon D800, "Best Entry Level D-SLR" til Nikon D5100 og "Best Professional Flash System" til SB-910 Speedlight. Priserne vælges af Europas 29 førende fotomagasiner i 13 europæiske lande og uddeles til produkter, som juryen anser for at være bedst inden for den enkelte kategori med hensyn til samlet kvalitet, ydelse og fordele for den tilsigtede slutbruger.

Samtidig blev "red dot award: product design 2012" givet til dels Nikon 1, Nikons nye, kompakte system af kameraer, og dels til COOLPIX AW100 og COOLPIX P310 kameraerne samt PROSTAFF 5 laser-afstandsmåleren. Nikon 1-kamerasystemet fik prisen som "best of the best" i kategorien underholdningsteknologi og kameraer, en af de mest konkurrenceprægede kategorier, hvor mange rigtigt gode produkter var med.
"Red dot award: product design" er blevet en af verdens største og mest prestigefyldte designpriser. I år indsendte designere og virksomheder fra 58 lande 4.515 produkter.
Vinderne udstilles fra den 2. juli 2012 på udstillingen "Design on stage – winners red dot award: product design 2012" i red dot design-museet i verdenskulturarvområdet Zeche Zollverein i Essen i Tyskland.

TIPA Best D-SLR Expert: Nikon D800

TIPA-juryen udtalte: “D800, der er blevet kaldt et “multimedie”-kamera, tilbyder en fantastisk 24x36 mm (fuldskærms) 36 megapixelsensor, der gør det muligt for fotografer at optage billeder i en imponerende kvalitet. Størrelsen af billedfilen begynder at konkurrere med digitale kameraer i mellemformat og gør det muligt for fotografer at udskrive deres billeder i store størrelser. Fuld HD-videoindstilling vil også appellere til avancerede fotografer, som ønsker at lave kvalitetsvideo. Velbygget, men ikke for tungt, sjovt at bruge og udstyret med alle grundlæggende funktioner tilbyder D800 stereolyd, et følsomhedsområde på op til ISO 6400 (kan udvides til ISO 25 600) og en optagehastighed på 4 billeder per sekund. For TIPA-medlemmer er kameraet uden tvivl den bedste sammensmeltning af store krav og behovene hos en praktisk entusiast."

TIPA Best D-SLR Entry Level: Nikon D5100

TIPA-juryen udtalte: “Med sin 16,2 megapixelsensor, billedkvalitet med høj ISO-følsomhed og fantastisk opløsning på LCD-skærmen giver Nikon D5100 begyndere mulighed for at lære om kvaliteten i et rigtigt spejlreflekskamera, og mere erfarne brugere får et meget fuldstændigt kamera til en attraktiv pris. Det er gjort nemmere at optage gennem let adgang til indstillinger, som fotografen styrer, samt en imponerende LCD-skærm med variabel vinkel. Adskillige indbyggede specialeffektfunktioner gør det endnu sjovere at benytte kameraet, inklusiv indbygget HDR. Derudover tilbyder D5100 fuld 1080p HD-video.”

TIPA Best Professional Flash System: SB-910

TIPA-juryen udtalte: “Den nye SB-910-flashenhed, der bygger på Nikons Creative Lighting System (CLS), har indbygget et forbedret intuitivt operativsystem og grafisk brugergrænseflade (GUI). SB-910 Speedlight dækker de mest populære brændvidder, og har en indbygget FX/DX-formatidentifikation, der identificerer zoomindstillinger baseret på kamerahuset. Denne nye Speedlight giver også mere effektiv batteribrug samt en forbedret varmeafbrydelse, der forlænger opladningstiderne, efterhånden som flashen varmer op, i stedet for at lukke den helt ned indtil den er kølet af. SB-910 har nye hårde farvekompensationsfiltre for afbalancering af farvetemperatur for lysstofrør og glødelys, som automatisk kan ændre kameraets hvidbalanceindstilling."

Nikon 1 kamerasystemets kameraer, Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1, er udstyret med en ny CMOS-billedsensor, der understøtter autofokus med superhøj hastighed og den nye EXPEED 3-billedbehandlingsenhed. Derudover har anvendelsen af den nye Nikon 1-fatning til disse kameraer muliggjort en ultra-kompakt størrelse og let vægt for kameraerne. Nikon 1-systemet tilbyder et rigt udvalg af specialtilbehør, der omfatter 1 NIKKOR udskiftelige objektiver, der fås i samme farve som kameraet for et ensartet look, Speedlight SB-N5 og GPS-enheden GP-N100. Det understøtter også objektiver med traditionel F-fatning, hvilket giver brugeren mulighed for at vælge blandt Nikons omfattende sortiment af udskiftelige objektiver for en ubegrænset udtryksvisualisering.