05-01-2016

NY SNAPBRIDGE-TEKNOLOGI GØR NIKON KAMERAET TIL CENTRUM I ET ØKOSYSTEM AF PERSONLIGE SMART-ENHEDER

Baseret på den banebrydende Bluetooth® low energy muliggør SnapBridge nu problemfri og konstant fildeling

Baseret på den banebrydende Bluetooth® low energy muliggør SnapBridge nu problemfri og konstant fildeling

København, den 5. januar 2016: Nikon Corporation kan i dag offentliggøre lanceringen af SnapBridge via Bluetooth low energy – en banebrydende nyskabelse, der tilbyder konstant trådløs kameraopkobling til smart-enheder. Nikon afslørede denne nye progressive software på forbrugerteknologimessen CES® 2016 i Las Vegas i Nevada, USA, som del af sit innovation roadmap program.

Med dette skridt, som bygger på Nikons tradition for altid at udvide grænserne for billedskabelse, er man nået et stort stykke videre. Den Bluetooth-baserede opkobling i SnapBridge er nemlig helt problemfri og energieffektiv, samtidig med at den tilbyder fotografer en vifte af nye, bekvemme opkoblede tjenester.

Den nye teknologi afspejler Nikons fokus på at skabe innovationer på softwareområdet med det mål at gøre kameraet til en væsentlig faktor i de personlige enheders økosystem. SnapBridge bliver således en standardfunktion i næsten alle nye Nikon-kameraer fra 2016 og frem.

“Billeder er allerede en meget central del af al kommunikation i dag, og det bør kameraet også være. Med vores nye SnapBridge vil Nikon-kameraer være opkoblet til personlige enheder i et konstant kommunikationsforløb. Dermed skaber vi et universelt billedsprog,” siger Tadashi Nakayama, Corporate Vice President og Sector Manager of Marketing Sector i Imaging Business Unit hos Nikon Corporation.

SnapBridge via Bluetooth low energy muliggør øjeblikkelig og konstant overførsel af billeder fra kameraet til en smart-enhed, selv mens de optages i realtid. Det løfter fotografering op til at være en social, konstant opkoblet oplevelse. Det hele sker automatisk, uden at man skal aktivere billedoverførsel fra kameraet, samtidig med at strømforbruget er lavt for begge de opkoblede enheder. Som bruger kan man fortsætte med at benytte internettets mange muligheder under billedoverførslen, så man kan tjekke e-mails eller bruge sociale medier, mens man overfører sine billeder.

Parringen mellem Nikon-kameraer og smart-enheder starter med SnapBridge-applikationen, som kan fås til både iOS og AndroidTM på Apple AppStore SM og GooglePlay TM*.
*Appen kan hentes direkte fra Nikons website i Kina.
 

VIGTIGSTE EGENSKABER VED SNAPBRIDGE-APPLIKATIONEN

Enkel, intuitiv opsætning kobler smart-enheder sammen
SnapBridge-integrerede Nikon-modeller kan være konstant opkoblet til flere smart-enheder*, så snart mobil-appen er installeret. Som en stor behagelighed skal forbindelsen kun konfigureres én gang i modsætning til tidligere Wi-Fi®-overførselsapps, som kræver ny opsætning, hver gang en bruger vil slutte sin enhed til. Opsætning af SSID og password, der typisk skal foretages, når man tilslutter sig første gang, er ikke længere nødvendig. Op til fem smart-enheder kan parres med kameraet.
*Kompatible iPhone® og/eller iPad® eller smart-enheder, der kører på Android TM operativsystem.

Automatisk synkronisering af steds- og tidsangivelser
SnapBridge-appen benytter sig af steds- og tidsoplysningerne i brugerens smart-enhed og synkroniserer automatisk kameraet, så man ikke selv manuelt skal indstille dato og stedsangivelser i kameraet, når man er på rejse. Brugeren kan begynde at skyde løs i samme øjeblik, han er landet, uden at skulle spekulere over upræcise steds- og tidsangivelser, som ellers ville kunne ses i billedets data.
Problemfri billedoverførsel, selv under fortsatte optagelser
Som fotograf kan man i kameramenuen skifte mellem muligheden for enten at overføre billeder automatisk under optagelsen, eller man kan vælge at gøre det bagefter. Kameraet skifter intuitivt fra Bluetooth low energy til Bluetooth, så data kan overføres, også selv om kameraet er slukket. Billeder kan overføres til smart-enheder som 2-megapixel (Fuld HD) billeder i JPEG-format. De originale og større JPEG-billeder kan dog også overføres.

Indlejring af billedoplysninger
Billedoplysninger kan enkelt og bekvemt indlejres med SnapBridge-appen. Brugeren kan vælge mellem to slags informationer, lige fra copyright- og billedinformation til ekstra tekst og logoer, som kan indlejres i billedet for at identificere og beskytte det.

Fjernbetjening under optagelse
SnapBridge-appens fjernbetjeningsfunktion* gør det muligt for brugeren fra skærmen på sin smart-enhed at tjekke billedet i realtid, som det vil komme til at se ud gennem objektivet, inden man udløser lukkeren ved hjælp af appen. Hertil kommer at zoomindstilling og kameraets selvudløser også kan styres fra brugerens smart-enhed, hvilket giver langt flere muligheder og større frihed til at tage spændende billeder.
*Fjernbetjening er kun mulig med kameraer, der har installeret Wi-Fi®
 
Problemfri deling på sociale medier og NIKON IMAGE SPACE
SnapBridge understøtter problemfri deling på sociale medier. Er man registreret Nikon-bruger får man ubegrænset online-lagring af 2-megapixelbilleder på NIKON IMAGE SPACE. Billeder der overføres til smart-enheder i 2-megapixelformatet, de kan konfigureres til at blive sendt automatisk fra SnapBridge-appen til brugerens konto på NIKON IMAGE SPACE.

For yderligere information, kontakt

Mattias Hjortsberg, Product Manager, på Nikon, phone: +46 70-357 34 33 or email: mattias.hjortzberg@nikon.com